PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
A Zebra legújabb RFID kódoló címkenyomtatója a piacon
2011.03.15. számítástechnika/Zebra Technologies forrás: PeppeR

Az új nyomtató áttörést jelent az RFID nyomtatás területén

A Zebra Technologies Europe a mai napon jelentette be első nagy teljesítményű RFID kódoló címkenyomtatójának piacra dobását. Az új terméket a nagy mennyiségű tételenkénti címkézés iránti gyorsan bővülő RFID piac igényei szerint alakítottak ki. Az R110Xi4 nyomtató révén növelhető az üzleti hatékonyság és az ellátási lánc biztonsága, így többek között lehetővé válik az egyes tételek és az eszközök nyomon követése, a raktárkészletek nyilvántartása és menedzselése a gyártás, a kereskedelem, az egészségügy és a disztribúció területén egyaránt.

 

"Az RFID piac az utóbbi időben megfelelőségen alapuló követéstől egyértelműen sz egyes tételek nyomon követése felé mozdult. A Zebra ezzel a nagy teljesítményű RXi4 nyomtatóval erre a trendre reagál" - mondta Halász Árpád, a Zebra Technologies regionális értékesítési vezetője. "Az új RFID technológiájú RXi4 nyomtató innovációt, funkcionalitást és költséghatékonyságot kínál azoknak az iparágaknak, amelyek még nem dolgoztak ezzel a technológiával. Mindez tehát hasznos beruházás az olyan szervezetek számára, amelyek nagy mennyiségben igényelnek speciális címkézési alkalmazásokat."

A technológiai trendek kutatásával foglalkozó amerikai VDC legújabb felmérése szerint az EMEA régióban a RFID kódolók piaca 2011-ben várhatóan közel 20%-kal bővül. "A raktárkészlet pontosabb monitorozása és az egyes cikkek tétel szerinti nyomon követésének igénye egyre több területre terjed ki, így a kiskereskedelemtől kezdve a gyártáson át az egészségügy és számos más iparág esetében is jellemzővé válik" - jegyezte meg Halász Árpád.

Az RFID kódolás és nyomtatás területén szerzett több mint 10 éves tapasztalatra alapozva a Zebra RXi4 termékével legyőzhető az RFID technológia széleskörű elterjedését eddig gátló legnagyobb akadály – a magas média költségek. Az RXi4 használata révén a felhasználók akár 10%-kal is csökkenteni tudják az RFID média költségeiket. A Zebra szabadalmazás alatt álló exkluzív Adaptív kódolási technológiájával rendelkező RXi4 nyomtató pontosan érzékeli a címkébe helyezett RFID helyét, ehhez igazítva automatikusan konfigurálja a nyomtatót, vagyis nincs szükség többé annak manuális kalibrálására. A pontos címkefelismerés így idő- és költségmegtakarítást tesz lehetővé.

Az RXi4 további fontos jellemzői közül a következők emelkednek ki:
· Beszúrt kódolás – Kisméretű címkék közvetlen egymás mellé történő nyomtatása válik lehetővé. Az egymástól alig 16 mm-es távolságra történő elhelyezéssel jelentős médiaköltség takarítható meg. A betétek egymáshoz közel történő elhelyezése révén csökken az anyagfelhasználás, ami címkénként alacsonyabb költséget eredményez. Kevesebbszer kell média tekercset cserélni, ezzel pedig gyorsabb kódolás és nyomtatás válik lehetővé.
· A betét változtatható helyzete – A kódolás optimalizálása érdekében a nyomtató automatikusan érzékeli az RFID betét helyzetét. Ráadásul a felhasználók a printer minimális átalakításával a más márkájú címkenyomtatókra kialakított médiát is fel tudják használni.
· Globális tanúsítványok – A vállalatok nemzetközi bővülésével a multinacionális ellátó hálózatokat működtető szervezetek számos országban tudják ugyanazt az R110Xi4 nyomtatót telepíteni. Ennek lehetőségét a Zebra egész világra kiterjedő tanúsítási eljárása teszi lehetővé.

A tavaly megjelent Zebra Xi4 nyomtatók technológiáját alapul véve az RXi4 a tartósság és a következetesen kimagasló nyomtatási minőség szempontjait, így a nagy nyomtatási sebességet, a hosszú élettartamot és a páratlan megbízhatóságot ötvözi. Az RXi4 a Zebra tételenkénti címkézésére szolgáló meglévő termékvonalát egészíti ki, melynek része az RZ400-s printer/kódoló és az opcionális RFID kiegészítéssel rendelkező P4T mobil termálnyomtató, mindezek együtt pedig a raktárkészletnek közvetlenül a boltból történő menedzselését teszik lehetővé. Mind az RZ400-as, mind a P4T számos előnyt sorakoztat fel, amelyek révén a legkülönfélébb nyomtatási igények rugalmasan és felhasználóbarát módon kielégíthetők. A fejlett, ergonómiai dizájn révén a legszélsőségesebb munkahelyi feltételek mellett is helyt állnak. Mindezek alapján az új nyomtatók várhatóan számos iparágban megjelennek majd, így a kormányhivatalokban, a gyártásban, a szállítás, a logisztika területén, a gyakran úton lévő munkatársak és a területen dolgozók eszközei között is.

A Zebra RXi4 a Zebra kiterjedt partnerhálózata révén kerül értékesítésre. További információért látogasson a www.emea.zebra.com/en címre.

A Zebra Technologies társaságról
A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) innovatív és megbízható on-demand nyomtatási megoldásai a világ 100 országában támogatják a vállalatokat üzletmenetük fejlesztése és a biztonság növelése terén. A Fortune 500 lista vállalatainak több mint 90 százaléka használ Zebra márkájú nyomtatókat. A Zebra vonalkódokat, intelligens címkéket, nyugtákat és kártyákat előállító hőnyomtatói számos alkalmazással együttműködve hozzájárulnak a biztonságos működéshez, növelik a hatékonyságot, emelik a minőséget, csökkentik a költségeket és javítják az ügyfélkiszolgálás színvonalát. A Zebra megoldásokról a www.zebra.com webhely szolgál bővebb tájékoztatással.

 




<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004