PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Balassagyarmaton nyitotta meg első E-kompresszor gyárát a MAHLE
2018.10.31. autóipar/MAHLE Compressors Hungary Kft. forrás: MAHLE and PeppeR PR
A világon elsőként Balassagyarmaton indított E-kompresszor gyártást a MAHLE.  

Az E-kompresszor a légkondicionáló berendezésnek a gépjármű motorjától független működtetését teszi lehetővé  

A MAHLE már a gyártás megindítása előtt több megrendelésre tett szert  

A beruházás a Magyarország iránti komoly elkötelezettséget jelzi

  Stuttgart/Balassagyarmat, 2018. október 31.  

A MAHLE a mai napon adta át Balassagyarmaton az E-kompresszorok termelésére felépített gyártócsarnokát. A vállalat a világ számos vezető autógyártója részére állít majd elő a gépjárművek légkondicionáló berendezéseihez E-kompresszorokat a nógrádi városban. A cég már a gyártás beindítása előtt több megrendelésre is szert tett, a sorozatgyártás pedig 2019-ben indul el.  

A kompresszorok jelentik a légkondícionáló berendezések lelkét. Az E-kompresszor révén a hűtést és fűtést biztosító rendszerek a gépjármű motorjától függetlenül tudnak működni, az elektromos autók esetében pedig az E-kompresszor hasonlóan fontos szerephez jut. "Az E-kompresszorok révén, a komplett rendszerek előállításával az eletromos meghajtású autók esetében is tovább erősítjük kiemelt beszállítói szerepünket." – mondta Bernd Eckl, a MAHLE igazgatótanácsának tagja, a Thermal Management üzletágért felelős vezetője. A MAHLE az E-kompresszorhoz szükséges villamos hajtás, az elektronika és szoftverek fejlesztését és gyártását is maga végzi.  

"Első E-kompresszor gyárunk megnyitásával megerősítjük az élenjáró E-kompresszor gyártóhoz illő profilunkat" – mondta Scott Kitkowski, a MAHLE Compressors alelnöke. "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a MAHLE Balassagyarmat mellett döntött, és elsőként itt indítja el az E-kompresszorok gyártását. Mindez a képességeinkbe, azaz kimagasló színvonalú termékek hatékony gyártásába vetett bizalmat tükrözi" - tette hozzá Szalay György, a MAHLE Compressors Hungary Kft. ügyvezetője.  

A MAHLE Compressors Hungary Kft. mintegy 18 év tapasztalatával és 1000 fős munkatársi gárdájával Nógrád megye vezető munkáltatója. A magyarországi vállalat egy gyorsan fejlődő, dinamikus iparágban biztosít sokaknak hosszútávú karrier lehetőséget, ezzel pedig jelentős mértékben hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez.  

A MAHLE-ról A MAHLE a nemzetközi autóipar egyik vezető fejlesztő- és gyártócége, egyben a mobilitás gyorsan fejlődő világának egyik úttörője. A MAHLE Group elkötelezett a minél inkább hatékony, környezetbarát és kényelmes közlekedés mellett. Mindehhez a cég folyamatosan dolgozik a motorok teljesítményének optimalizálásán, az alternatív üzemanyagok térhódításáért és az E-mobilitás világméretű elterjesztéséért. A csoport termékportfoliója a robbanómotorok és az E-mobilitás esetében egyaránt az erőátviteli rendszerek és a légkondicionáló berendezések minden elemének fejlesztését célozzák. A világ útjain futó minden második járműben a MAHLE termékei működnek. A MAHLE rendszerei és alkatrészei nemcsak az utakon vannak jelen: számos helyhez kötött berendezés, álló alkalmazás, mozgó gép, valamint vasúti és tengeri közlekedési eszköz esetében is központi szerepet töltenek be.  

A cég 2017-ben mintegy 12,8 milliárd euró árbevételt ért el. A MAHLE a világ 30 országában, 170 gyártási helyszínen 78 000 munkatárssal van jelen. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési helyszínén Németországban, Nagy-Britanniában, Luxemburgban, Spanyolországban, Szlovéniában, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Japánban, Kínában és Indiában mintegy 6100 fejlesztőmérnök és technikus dolgozik a jövő mobilitásának innovatív megoldásain.

 






<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004