PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Veszélyes méreteket öltött az illegális szoftverkereskedelem
2009.04.24. számítástechnika/BSA forrás: PeppeR
A Business Software Alliance üdvözli a Nemzeti Nyomozó Iroda hatékony fellépését a gazdaságban egyre ijesztőbb méreteket öltő fekete szoftver kereskedelem ellen. A Nemzeti Nyomozó Iroda a múlt héten az eddig legnagyobb szabású rajtütés eredményeként 43 szerver gépen mintegy 250 terabájtnyi illegális tartalmat, így szoftvereket, filmeket és zenéket foglalt le. A szerverparkot üzemeltető magyar-ukrán tulajdonú vállalkozás emelt díjas sms üzeneteken keresztül tette elérhetővé a világviszonylatban is rekord mennyiségűnek számító illegális tartalmat. A szerzői jogsértésekkel szembeni határozott fellépést jelzi az is, hogy a mostani üggyel kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda több, mint 100 rendőrt mozgósított és az akció során 6 személyt őrizetbe is vett.
 

A BSA korábbi tanulmányaiban már felhívta a figyelmet az illegális szoftverkereskedelem és a nemzetközi szervezett bűnözés kapcsolatára. A trendek arra utalnak, hogy az elsősorban az interneten keresztül zajló fekete szoftverkereskedelem az utóbbi években a feketegazdaság és a pénzmosás egyik "húzóágazatává" vált. Számos erre utaló jel fedezhető fel a most felderített esetben is.

"Fennáll annak a veszélye, hogy a fekete gazdaság előnyt szerez a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságból" - mondja Georg Herrnleben, a BSA Közép-, és Kelet-Európa valamint Közel-Kelet és Afrika régió igazgatója. A gazdasági recesszió arra csábíthatja a vállalkozókat és vásárlókat, szerzői jog nélküli hamis termékeket és szoftvereket szerezzenek be. A növekvő fekete gazdaságtól pedig Magyarország gazdasága még jobban szenvedne. A BSA szerint ezért is van különösen fontos jelentősége a bűnüldöző szervezeteknek melyek az illegális és adóelkerülő tevékenységek felderítésével hozzájárulnak a válság kezeléséhez."

Éves szinten az illegálisan terjesztők mintegy 100 milliárd forintnyi kárt okoznak a gazdaságnak az elmaradt adóbevételek és a legális munkahelyek után fizetett járulékok elmaradása következtében.

A BSA-ról
A Business Software Alliance (www.bsa.org) kiemelkedő szerepet játszik a biztonságos és jogkövető digitális világ kialakulásának elősegítésében. A BSA a világ kereskedelmi-szoftveriparág és a hardvergyártó partnerek szócsöveként képviseli tagjait a kormányokkal folytatott párbeszédben és általában a nemzetközi piacokon. Tagjai a világ egyik leggyorsabban bővülő iparágát képviselik. A BSA programjai a szerzői jogok védelmét, az informatikai biztonságot és az (elektronikus) kereskedelmet ösztönző oktatási és jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos kezdeményezései révén elősegítik a technológiai innováció fejlődését. A BSA tagjai: Adobe, Altium, Apple, Autodesk, Bentley Systems, Corel, CyberLink, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, Embarcadero, Famatech, FrontRange Solutions, Graphisoft, Materialise Software, Mamut, Microsoft, Mindjet, NedGraphics, O&O Software, Quark, Ringler-Informatik, Scalable Software, Siemens, Staff &Line, Symantec, Tekla and The MathWorks

 
<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004