PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
mehet >>
cím szerint csökkenő lista cím szerint növekvő lista
dátum szerint csökkenő lista dátum szerint növekvő lista
iparág szerint csökkenő lista iparág szerint növekvő lista
ügyfél szerint csökkenő lista ügyfél szerint növekvő lista
forrás szerint csökkenő lista forrás szerint növekvő lista
cím: dátum: iparág: ügyfél: forrás:
Balassagyarmaton nyitotta meg első E-kompresszor gyárát a MAHLE 2018.10.31. autóipar MAHLE Compressors Hungary Kft. MAHLE and PeppeR PR
  A világon elsőként Balassagyarmaton indított E-kompresszor gyártást a MAHLE.  

Az E-kompresszor a légkondicionáló berendezésnek a gépjármű motorjától független működtetését teszi lehetővé  

A MAHLE már a gyártás megindítása előtt több megrendelésre tett szert  

A beruházás a Magyarország iránti komoly elkötelezettséget jelzi

 
Az organikus fejlődés nem elég a növekedéshez 2016.09.12. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Munkaerő-szolgáltatói fúzió: egyesül a Job Kft és a Ventiv Kft.  

Októberben fuzionál két jelentős magyarországi munkaerő-közvetítő és - kölcsönző cég, a Job Kft és a Ventiv Kft. Az immár több mint 2 milliárd forint forgalmú és 30 állandó munkatársat foglalkoztató JobGroup különböző szakterületeken a felsőfokú végzettséget igénylő munkakörök betöltésére koncentrál. A fúzió révén – a Job, a BrandJob és a Rehabjob tevékenységét összefogó, magyar tulajdonú cégcsoport – megerősíti helyét a piacvezető magyarországi HR szolgáltatók között.

 
A munkatárs lett a hiányzó nyersanyag 2016.06.02. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Egyre több cégvezető véleménye szerint a munkaerő hiány ma már a fejlődést akadályozza.

Új beruházások mérlegelése során egyre gyakrabban merül fel a dilemma: vajon lesz-e elég ember a gyártósorokra, az üzembe, vagy a fejlesztési feladatok elvégzésére. „Mindez a korábban pusztán kiszolgáló funkciónak tekintett HR felértékelődéséhez vezet és stratégiai fontosságú területté avatja” – állítja Hadi László, a munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó BrandJob ügyvezető igazgatója.

 
Változnak a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési esélyei 2016.04.19. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  A Sorsváltó programmal segíti a RehabJob a beilleszkedést

Az elmúlt időben egyre több pozíciót írnak ki magasan képzett és idegen nyelven, elsősorban angolul beszélő megváltozott munkaképességű munkavállalónak. Az is látszik, hogy a munkaerő-kölcsönzés szabályozásának megváltozásával, az átengedhető adókedvezmény bevezetésével a cégek jobban érdekeltté váltak a speciális helyzetű munkavállalók foglalkoztatásában. A piacon zajló trendeket mégis ellentmondásosnak tartja a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerő-piaci integrálásával foglalkozó RehabJob. A cég a Sorsváltó program újbóli elindításával a pozitív folyamatok erősítését kívánja segíteni.

 
Meg kell tanulni egymás nyelvét 2016.03.17. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Ennyire nincsenek jelöltek

A munkatársat kereső cégek rendre abba ütköznek, hogy egy-egy állásra nem találnak alkalmas jelölteket. A jelenség nem új keletű, különösen a meghirdetett IT és mérnöki állások esetében már évek óta jellemző. Az egyre több szakmában jellemző helyzet azonban kezd általánossá válni, és emiatt drámai következményekkel fenyeget. Szakemberek szerint a megváltozott munkaerőpiaci viszonyok újfajta stratégiát igényelnek mind a munkaadók, mind a munkavállalók részéről.

 
Lehet egyszerre változni és változtatni 2016.03.01. HR szolgáltatások Flow Csoport PeppeR PR
  A bizonytalan környezetben történő vezetésről szól az 5. Flow Leadership Konferencia

Április 7-én kerül megrendezésre a Flow Leadership Konferencia, Magyarország legnagyobb, rendszeresen megszervezett vezetési konferenciája. A közel 300 résztvevő idén annak végiggondolására szánja egy napját, hogy hogyan lehet a mai körülmények között és a jövő kihívásai fényében eredményesen vezetni a szervezeteket. Az idei rendezvény a vezetői szemlélet- és lépésváltás lehetséges módjairól szól.

 
Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a jelöltek 2016.02.24. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  A szolgáltatóközpontok bővülését egyre inkább gátolja, hogy nehezen találnak több nyelven beszélő, képzett és rátermett munkavállalókat. Pedig a gazdaság legkülönbözőbb területein működő, fejlett technológiát és munkaszervezést felsorakoztató cégek továbbra is dinamikus bővülést tűznek maguk elé. A legjelentősebb magyarországi SSC-ket tömörítő szervezet, a Hungarian Outsourcing Association (HOA) tavaly októberi felmérése szerint a tagcégek az idei évre közel 10%-os létszámbővítést terveztek.
 
Átalakul Magyarország vezető szervezetfejlesztő cégcsoportja 2016.01.21. HR szolgáltatások Flow Csoport PeppeR PR
  A Flow Magyarország és a Human Telex Consulting önálló márkaként működik tovább

Januártól a korábbi Flow Csoport nyolc tagcégéből hét összeolvad és Flow Magyarország néven működik tovább, míg a Human Telex Consulting önálló márkaként folytatja tovább tevékenységét. A Flow Magyarország a szervezetfejlesztést és a változásmenedzsmentet, a Human Telex Consulting a készségfejlesztést és a tréninget állítja munkája fókuszába. Mindezzel a két cég a megváltozott piaci körülményekre és az ügyfelek igényeire reagál.

 
A gyerekvállalás nem jelenthet felmondást 2016.01.18. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  Az idei évben a RehabJob a megváltozott munkaképességűek integrálásával nyert tudását kiterjeszti más, a munkaerőpiacon nehéz helyzetben lévő csoportokra is. A cég elsőként arra dolgozott ki programot, hogyan lehet a szülési szabadságról, gyermekgondozásról visszatérő szülőket eredményesen visszafogadni, és azt biztosítani, hogy munkahelyi és családi létük harmóniába kerüljön egymással. A RehabJob vezetői szerint az időben történő tervezés és felkészülés, a családbarát szemlélet és gyakorlat kialakítása biztosíthatja a munka és a magánélet valós egyensúlyát.
 
Kinek áll a zászló 2016-ban? 2015.12.14. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Klímaváltozás zajlik az álláspiacon

Most már egyértelműen kijelenthető, elmúltak azok az idők, amikor a cégek kedvükre szemezgethettek a jelöltek között. Eljött az “álláskirályok kora”, ahol a keresett végzettségűek kedvükre válogathatnak az álláslehetőségekből. Egy jelenleg is munkában álló szoftverfejlesztő heti átlagban 4 új állásajánlatot kap – és ez a trend jövőre csak erősödni fog. A már stratégiai méretű munkaerőhiány enyhítéséhez az eddig hátrányosan kezelt csoportok bevonására és integrálására van szükség.

 
Gyorsítópálya helyett zsákutcába kerültek a megváltozott munkaképességűek 2015.11.25. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  Az eredeti célok szerint az állam a cégeknek nyújtott támogatással, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogató pályázatok révén segíti a speciális helyzetű munkavállalók visszavezetését a munkaerőpiacra. A védett keretek között történt foglalkoztatás lehetővé teszi a rendszeres munkavégzéshez szükséges készségek elsajátítását, a munkavállalói magabiztosság elnyerését, és előkészítheti a teljesértékű munkavállalóként történő későbbi elhelyezkedést. Ezzel szemben az elmúlt hónapokban a megváltozott munkaképességű munkavállalók ezrei “ragadtak be” az akkreditált munkáltatók által tömegével kínált állásokba, és olyanok is gyakran töredék bérért végeznek betanított munkát, akik egyébként a nyílt munkaerőpiacon is jó eséllyel megállnák a helyüket.
 
Mesterlövészet sörétes puskával? 2015.11.02. HR szolgáltatások BrandJob PeppeR PR
  A Facebook és általában a közösségi média az élet számos területén megkerülhetetlenné vált. Ma már a vállalati HR-sek egyre nagyobb része épít a közösségi médiára, amikor új munkatársak keresésébe vág.

„Nem mindegy azonban, hogy ez hogyan történik. Sokan átesnek a ló túloldalára és azt gondolják, hogy a Facebook minden állás meghirdetésére alkalmas, hiszen szinte mindenkihez el lehet vele jutni.

 
Most már a passzív álláskeresőket kell aktivizálni 2015.10.14. HR szolgáltatások BrandJob PeppeR PR
  Az egész világ egy nagy adatbázis

Egyre több cég küzd avval, hogy a meghirdetett, gyakran kulcsfontosságú pozíciókat betöltse és megtalálja az adott állásra a megfelelő szakembert. A legjobb jelöltekért folytatott versenyben felértékelődik, hogy ki tudja elni azokat, akik egyébként maguktól nem keresnének állást. Megtalálásukhoz és aktivizálásukhoz egyre fontosabbá válik, hogy a cégek a közösségi médiát is bevessék.

 
100% mobilitást céloz a Zebra 2015.06.15. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  A Zebra május közepén mutatta be Mobility DNA koncepcióját. A Mobility DNA egységes rendszerbe foglalta azokat a vállalati mobil megoldásokat, amelyek eredményeként a Zebra az eddiginél is nagyobb hatékonyságot biztosít mobil eszközöket használó partnereinek. A számos egyedi új szoftver mellett a mobilitást tartja szem előtt 2 új termék is, amelyek piacra dobásával tovább bővül a Zebra már eddig is a legszélesebbnek számító vállalati mobil számítógép kínálata.
 
A megfelelő külalak önmagában kevés 2015.06.10. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  A sri lankai angol tanárok nyerő helyzetben vannak A tanév vége felé sokakat ér csalódás, amikor a különböző cégekhez elküldött jelentkezésükre semmilyen válasz nem érkezik, vagy épp semmitmondó választ kapnak kézhez. Sokan hajlamosak ilyenkor a cégek HR szakembereit hibáztatni, pedig néhány lényeges szempont szem előtt tartásával megelőzhető lenne, hogy az önéletrajz a kukában végezze. A tartalomra történő odafigyeléssel még az is elérhető, hogy az önéletrajz egyből felkeltse a vállalat HR-seinek figyelmét. A Job Kft. szakértői azokat a tapasztalatokat gyűjtötték össze, amelyek segítenek átütő erejű önéletrajzot összeállítani.
 
IoT az egészségügyben 2015.05.25. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Az egészségügyi intézmények már látják azt az áttörést, amit az adatok és eszközök virtuális összekapcsolása, az Internet of Things jelenthet számukra. A Zebra nemrég közzétett kutatása szerint az USA-ban a megkérdezett kórházak 52%-a már rendelkezett valamilyen IoT megoldással, további 30%-uk pedig az elkövetkező 12 hónapon belül tervezte ennek kialakítását.
 
Nekünk az a siker, ha már nem kellünk 2015.05.21. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  A RehabJob szélesíti az integrációs célcsoportot Két új kezdeményezést indított útjára a megváltozott munkaképességűek munkahelyi integrációjával foglalkozó RehabJob. Mindezt az a felismerés vezette, hogy még mindig nem tekinthető megoldottnak a megváltozott munkaképességűek társadalomba történt integrációja, sőt a megváltozott munkaképességűek mellett más csoportokba tartozók is küzdenek munkahelyi beilleszkedésükkel. A társadalmi érzékenység alacsony, és ez igaz a munkáltatókra is. Pedig az érzékenyítéssel a védett tulajdonságokkal rendelkező, illetve a speciális helyzetű munkavállalók százezreinek helyzete is könnyebbé válhatna, munkahelyek működése bizonyulna hatékonyabbnak.
 
Titokban nagyon sok nő vágyik új állásra 2015.05.14. HR szolgáltatások Jobline PeppeR PR
  Már második alkalommal kerül megrendezésre a nők munkahelyi elhelyezkedését és beilleszkedését segítő Jobline Női Karriernap. A rendezvény célja, hogy a sztereotípiákon, az esetleges önbizalomhiányból és a társadalom férfias jellegéből fakadó akadályokon túllépve minél több nő kezdje el karrierjének tudatos megtervezését. A rendezvény előadásai, konzultációs lehetőségei és álláskínálata révén inspirációt és azonnal hasznosítható gyakorlati támogatást nyújt a kilátogatóknak, legyenek álláskereső frissdiplomások, gyes-ről visszatérni szándékozó anyukák, vagy a karrierlétrán előrelépő tapasztalt munkavállalók.
 
Kevesebben vannak a jelöltek, és másként is viselkednek 2015.04.27. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  Itthon még nem az ágyból nézik az állásajánlatokat 2013-tól a kereslet élénkülésével a jó szakemberek hiánya egyre komolyabb kihívások elé állítja a HR szakembereket, részben azért, mert tartósan külföldön vállalt munkát az a jelölti kör, amiből korábban lehetett meríteni. 2015-ben ez a tendencia várhatóan folytatódik, és a 2017-ig tartó időszakra vonatkozó előrejelzések is hasonló képet festenek. Minden eddiginél jobban felértékelődik, hogy a cégek hogyan tudják a lehetséges munkavállalókat megtalálni és megnyerni maguknak, mindebben pedig a közösségi média megkerülhetetlenné válik.
 
Hosszú út vezet még a Kelet-Közép Európában működő cégek versenyképességéig 2015.04.21. HR szolgáltatások Target PeppeR PR
  A régióban élő külföldiek a bürokráciát, a korrupciót és az ügyfélfókusz hiányát kritizálják 25 évvel a rendszerváltás után több tényező is akadályozza a Kelet-Közép-Európában működő cégek versenyképességét. Egy most közzétett kutatás szerint a régióban dolgozó külföldiek elsősorban a bürokrácia csökkentésében, a korrupció felszámolásában, az ügyfél-orientáltság fokozásában és a nagyobb vezetői felelősségvállalás terén érzik a fejlődés szükségességét. A TARGET Executive Search megbízásából a GfK, valamint a CEU Business School által, mintegy 1000 vállalati vezető megkérdezésével végzett kutatás alapján a vezetők munkához való etikus és elkötelezett hozzáállását, a női munkavállalók attitűdjét, valamint az erős személyes kommunikációs készségeket tekintik az itt működő cégek erősségének. Ahhoz azonban a régió cégeinek még sokat kell tenniük, hogy beváltsák a nem utolsósorban saját maguk által támasztott elvárásokat.
 
Minden ötödik vállalatot gátolhat a diplomás szakemberhiány 2015.04.09. HR szolgáltatások HVG HR Center PeppeR PR
  Számos területen fennmaradó diplomás szakemberhiány, a friss végzettekkel szembeni fenntartások, hiányos vállalati tervezés. Ezek a megállapítások is szerepelnek abban a kutatásban, amelyet a HVG HR Center megbízásából végzett a GVI és az Aon Hewitt. Az elkövetkező évek közép- és nagyvállalati diplomás munkaerő szükségletét feltáró prognózistól a megbízók azt remélik, hogy a cégeknek a tervezéshez hasznos eszközt ad, a diplomásoknak pedig a jövőbeni elhelyezkedésük esélyeit növelő tanulságokat fogalmaz meg.
 
Kevesen jelentkeznek az álláshirdetésekre 2015.03.18. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Az elmúlt években folyamatosan csökken az új állásokra jelentkező pályázók száma. Miközben bővül a meghirdetett állások mennyisége, addig a Job felmérése szerint 5 év alatt átlagosan ötödére esett vissza a többnyire felsőfokú végzettséget igénylő pozíciókra érkező jelentkezések száma. Az okok mögött a gazdaság stagnálása, a vállalatok gyengélkedő vonzereje, az alternatív munkaerő keresési módszerek terjedése, valamint a külföldre történő elvándorlás és a munkaerőpiac kiszáradása is meghúzódik. Hosszútávon a jelentkezők alacsony száma miatti betöltetlen állások a cégek fejlődését hátráltathatják.
 
Tudjuk, hogy nem lehet egyből irodát cserélni 2015.02.18. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását nem lehet és nem is kell egy egész épület akadálymentesítésével kezdeni, első lépésnek gyakran egy-két ajtó cseréje, vagy új íróasztalok beszerzése is megteszi. A megváltozott munkaképességű munkavállalók sikeres alkalmazásához lépésenként lehet eljutni, ebben pedig a mentális akadálymentesítés sokszor fontosabb lehet, mint a fizikai körülmények megváltoztatása. Mindez azoknak az érzékenységi átvilágításoknak az egyik tanulsága, amelyeket ügyfelei körében végzett 2014-ben a RehabJob.
 
Felére csökkenthető az átcsábítási költség 2015.01.21. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Új időszámítás kezdődhet a munkaerő toborzás és integrálás piacán. A JobGroup egy olyan, összetett fejlesztési programba vágott, amelynek eredményeként a munkáltatói márkaépítés, a toborzás és az egyedi igényű munkavállalók integrálása közös szemlélet alapján és konkrétan mérhető eredményességgel zajlik majd a vállalatoknál. A JobGroup vezetői szerint fejlesztésük megoldást jelenthet a kettészakadó munkerőpiac gondjaira.
 
142 millió eurós ügylet keretében az Orbis lesz az Accor üzemeltetési platformja Közép-Európában 2015.01.08. szállodaipar Orbis Hotel Group PeppeR PR
  Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött az Accorral, mint stratégiai részvényesével 46 közép-európai szállodájának átvételéről, továbbá egy Master License szerződés is aláírásra került a felek között. Az ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját, és ezzel tovább erősíti a cég közép-európai regionális vezető pozícióját a szállodaiparban. Az ügylet teljes ellenértéke 142,3 millió euró.
 
Kinek áll a zászló 2015-ben? 2014.12.15. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Az euronews minapi híre szerint miközben Európa digitális gazdasága hétszer gyorsabban növekszik, mint bármely másik szektor, addig az informatikai készségek hiánya miatt kilencszázezer állás betöltetlen a kontinensen. Magyarországon hasonló a helyzet: az IT szektor dinamikusan fejlődik, ugyanakkor számos munkakör betöltését megakadályozza a jelentkezők IT ismereteinek hiánya. Hasonló a helyzet a nyelvismeret szintjével is. A Jobline idén tavasszal tette közzé, hogy kutatásuk szerint a meghirdetett állások alig 10%-át lehet idegennyelv ismeret nélkül betölteni. Két idegen nyelv ismerete, vagy egy kisebb európai nyelvben való jártasság pedig óriási előnyt jelenthet. A JobGroup szerint számítástechnikai ismeretek és idegennyelv tudás nélkül jövőre minden eddiginél nehezebb lesz elhelyezkedni.
 
Mire számítunk 2015 –ben? 2014.12.11. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  A bizonytalan szabályozói környezet rontja az optimista magyarországi kilátásokat Mozgalmas évet zárhatnak a tőke- és a devizapiacok 2014-ben. A piaci szereplők meglehetősen optimistán várták az idei évet: az európai tőkepiacokra elképesztő ütemben áramlott a tőke, a befektetők arra számítottak, hogy az adósságválságot maga mögött tudva az euro-zóna gazdasága is sebességet vált. A befektetők azonban többször is elpártoltak az európai részvénypiacoktól, miközben az év végéhez közeledve ismét az egy évvel korábbi óvatos optimizmussal tekintenek Európára. A befektetők körében Magyarországot illetően is az óvatos optimizmus uralkodik, amit azonban leront a bizonytalan szabályozói környezet és az állam-kapitalista törekvések jelenléte.
 
A devizahiteles történet még folytatódhat 2014.11.24. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  Aligha felhőtlen a devizahiteles történet résztvevőinek öröme. Bár hosszú évek után sikerült pontot tenni az ügy végére, azonban az elhúzódó vita során fokozatosan gyengülő forint a hitelt felvevők számára háttérbe szorította a tehercsökkentés hatásait, a pénzintézetek veszteségei pedig a fair bankrendszerre vonatkozó törvény és az elfogadott kamatmoratórium következtében akár a jelenleginél is nagyobb méretűre duzzadhatnak. Mindez akár a történet lezárását is megkérdőjelezi.
 
Fordulóponthoz érkezett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása 2014.11.18. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  Fordulóponthoz érkezett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása A Központi Statisztikai Hivatal 2012-es adatai szerint 2 éve a megváltozott munkaképességűek alig 18 százalékának volt munkája, ami mind a foglalkoztatás általános szintjétől, mind pedig a hasonló európai átlagtól lényegesen elmaradó képet tükröz. Eközben a NAV adatai szerint mintegy 64 ezer olyan, szabad munkahely van, ahol a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása helyett a cégek inkább a rehabilitációs hozzájárulás befizetését választják. A legfrissebb piaci tapasztalatok azonban a helyzet változását jelzik.
 
Az ajánlás a legolcsóbb toborzási módszer 2014.11.03. HR szolgáltatások BrandJob PeppeR PR
  Egy vállalatnak a leggyengébb munkatárs kerül a legtöbbe • A cégek alig 20%-a méri a toborzási és munkaerő integrálási folyamat minden elemét • Az erős munkáltatói márkával rendelkező cégek 50%-kal kevesebbet költenek toborzásra, gyakran enélkül is bőven tudnak válogatni a jelentkezők között • Az erős munkáltatói márka, a vonzó munkahely mintegy 30%-kal csökkenti a fluktuációt • A "Neked Legjobb Munkahely" versengésben kell sikeresnek lenni Egyre gyakrabban hallani, hogy aktív Facebook jelenléttel milyen mértékben növelhető az adott cég ismertsége, vagy hogy egy-egy jól sikerült Facebook kampányt követően mennyivel többen jelentkeznek egy adott céghez dolgozni. A TMP Worldwide, a világ legjelentősebb munkáltatói márka építéssel foglalkozó cége ennél jóval árnyaltabb megközelítést javasol: a toborzás, a kiválasztás, a munkába állás és a munkavégzés teljes folyamatát érdemes egy cégnek néznie és mérnie ahhoz, hogy valóban reálisan tudja megítélni, mennyire hatékonyan építi munkáltatói márkáját. A JobGrouphoz tartozó BrandJob ügyvezető igazgatója szerint nem általában érdemes vonzónak lenni, hanem a legfontosabb célcsoportok szemében kell adott szempontok alapján kiválóságra törekedni.
 
Stratégiát vált az Admiral Markets 2014.10.09. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  A bankbetétben elolvadnak a megtakarítások A minimálisra zsugorodott forint betéti kamatok sokakat késztetnek a megtakarítási stratégiák újragondolására. Az elmúlt 3 évben a forint alapkamata 7%-ról alig 2,1 %-ra zsugorodott, az ezt tükröző bankbetétek kamatcsökkenése pedig egyre többeket ösztönöz befektetési alternatívák keresésére. Ezt felismerve döntött úgy az Admiral Markets, hogy 40 piaca közül elsőként - Lengyelország mellett - Magyarországon a portfólió kibővítésével új termékeket tesz elérhetővé, evvel pedig kibővíti a kevésbé spekulatív jellegű, de a bankbetétnek alternatívát jelentő profilját.
 
Egyre több fiatal mobilon keres állást 2014.09.18. HR szolgáltatások Jobline PeppeR PR
  Számos munkaerőpiaci elemző magyar sajátosságnak tartja, hogy legtöbben olyan helyen szeretnének dolgozni, amelyikhez nem kell költözni vagy naponta túl sokat ingázni. A földrajzi helyhez kötött hirdetések közötti böngészés lehetősége magyarázhatja ezt a sikert, ami a jobline.hu nemrég piacra dobott mobil oldalát fogadta. Egy hónap alatt közel 60.000 felhasználó látogatott a mobil állásportálra, ami egyben a mobilos állásjelentkezések számának megháromszorozódását is jelentette.
 
Álláshirdetéseinek megújításával tör sikerre a Job 2014.09.17. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Öt-tízszeres forgalomnövekedés 6 hét alatt "Az álláshirdetések piaca gyökeres megújulást igényel" - véli a munkaerő- közvetítéssel és kölcsönzéssel foglalkozó Job. Az elmúlt években mind a munkaerőpiacon, mind pedig a marketingkommunikációban lezajlott forradalom az álláshirdetésekben nem tükröződik. Többségük unalmasan megfogalmazott, sokszor szinte szó szerint ismétlődő állásleírást tartalmaz, anélkül, hogy az állást kínáló cégről bármilyen részletet meg lehetne tudni. Ezzel kíván gyökeresen szakítani a JobGrouphoz tartozó Job Kft., amikor a szintén a csoporthoz tartozó BrandJobot álláshirdetéseinek megújításával bízta meg.
 
Jövőre már akár 250 forintot kell egy dollárért fizetni 2014.09.10. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  Az elmúlt hónapok trendje alapján a forint árfolyama jövő év első felében a 250 forint/amerikai dollár értéket ostromolhatja, ez a mértékű gyengülés pedig az egész gazdaságra kihathat. A gyengülésben egyszerre tükröződik a forint alacsony kamatszintje, az erős dollár és az orosz-ukrán krízis állandósulásával fokozódó geopolitikai bizonytalanság.
 
Komplett recepciót is kölcsönöznek 2014.08.25. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Az elmúlt néhány hónap a munkaerő kölcsönzés dinamikus bővülését hozta. A létszámstop és a bővülő termelési igények közötti ellentmondás feloldásának egyik megoldását kínálja a kölcsönzött munkaerő. Mindebben a gazdasági helyzet kettőssége látszik: a vállalatok egyelőre kivárnak a beruházásokkal, miközben már szeretnének élni az élénkülő gazdaság kínálta lehetőségekkel.
 
Csattogó fogak, csattogó vitorlák 2014.07.25. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  A Kékszalag kategóriagyőztesektől egyszerre lehet vitorlázást és kereskedést tanulni Az idei, 46. Kékszalag - Audi Nagydíj verseny mezőnyét 522 induló hajó alkotta, ahol a TEAM Admiral Markets - Avatar az abszolút mezőnyben a 10. helyen, saját osztályában, a hagyományos egytestű hajók között pedig az első helyen végzett. A viharos szélben és embert próbáló körülmények között is sikerrel helytálló csapat kapitánya és egyben a hajó építője Soponyai Géza, a csapat támogatója pedig az online kereskedéssel foglalkozó Admiral Markets.
 
Gáz van? 2014.07.23. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  Az ukrán-orosz helyzet legfrissebb fejleményei, az elmúlt hetekben újra kiéleződő regionális geopolitikai feszültség és az Oroszország ellen várható újabb gazdasági szankciók fényében érdemes a régió energiaszektor kilátásait górcső alá venni. Miközben egyelőre a feszültség további növekedése várható, addig az európai energiafüggőség következtében az Európai Unió egyszerre érdekelt és ellenérdekelt Oroszország gazdasági meggyengítésében. Mindez Magyarország számára is fontos kérdéseket és feladatokat jelöl ki.
 
Még a Sziget is jobban esik - Ziccert hagy ki, aki nem dolgozik nyáron 2014.07.10. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  A szabadságolások és a szabadtéri rendezvények időszaka nemcsak a kikapcsolódás lehetőségét, hanem a nyári munkavállalás esélyét is nyújtja. Szakértők szerint a jól megválasztott és elvégzett nyári munka sokat lendít a későbbi elhelyezkedési esélyeken. Számos fiatal ódzkodik a nyári munkától, akár azért, mert úgy érzi, képességeit csak töredékében tudná kihasználni, akár azért, mert szívesebben tölti pihenéssel az időt. Bár a jó két hónap gondtalanság mindenki számára csábító lehet, ugyanez a két hónap sokszorosan megtérülhet, ha valaki inkább nyári munkára adja a fejét.
 
Nyári derű vagy vihar előtti csend? 2014.06.24. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  "Sell in may and go away" - tartja a régi tőzsdei közhely: adjunk el májusban, majd őszig ne is menjünk a piacok közelébe. Historikus összehasonlításban valóban nyereségre tehetett szert az a befektető, aki a fenti bölcsességet követve fektetett be az elmúlt évek során a tengerentúli részvénypiacokon. Azonban az elmúlt néhány hét, illetve hónap teljesítményét megvizsgálva mégis az látható, hogy a vezető részvényindexek az óceán mindkét partján egyre újabb történelmi csúcsokat döntögetnek. A piaci szereplőket úgy tűnik nem viseli meg túlságosan sem az ukrán-orosz konfliktus, sem pedig a további eszkalálódás lehetőségét magukban hordozó iraki események.
 
Ne a fogyatékosságért, hanem a teljesítményért fizessenek a cégek 2014.06.20. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  A lakóhely már önmagában eldönti a fogyatékkal élők elhelyezkedésének esélyeit, a fogyatékosok foglalkoztatását elősegítő támogatások pedig egyszerre orientálnak és félrevezetnek. Mindez annak a 230 interjúnak az egyik legfontosabb tanulsága, amelyet a RehabJob nemrég zárult országos szakmai programjának résztvevőivel készítettek. A féléves program azt célozta, hogy szervezett tanácsadás és képzés keretében segítse a fogyatékkal élőket felkészülni az álláskeresésre és a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedésre. A tréning az elhelyezkedéshez szükséges legfontosabb készségek, így az önéletrajz írás, az állásinterjúra való felkészülés és a munkatársakkal történő együttműködés elsajátításával segítette a felkészülést, ugyanakkor az interjúk révén országos képet igyekezett kialakítani a speciális helyzetű munkavállalók elhelyezkedési esélyeiről.
 
Sorsváltás a családi napokon 2014.06.13. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR PR
  Új szolgáltatást indított a megváltozott munkaképességűek beilleszkedésével foglalkozó Rehabjob. A "Sorsváltó" program azoknak kínál lehetőséget, akik saját maguk akarják átélni a mozgássérültek életét naponta nehezítő helyzeteket és megtanulni, hogyan lehet másoknak segíteni. "Én segítenék, de hogyan?" Ez a kérdés merült fel eddig legtöbbször, amióta az elmúlt hetek különböző rendezvényein a RehabJob animátorai igyekeztek megértetni a fogyatékkal élők helyzetét.
 
A munka és a magánélet összehangolását is meg lehet tanulni 2014.06.11. HR szolgáltatások Jobline PeppeR PR
  A Jobline április közepén végzett női karrier kutatása szerint a nők túlnyomórésze úgy érzi, választania kell a munka és a család között. A 800 megkérdezett nő harmada élt már át hátrányos megkülönböztetést a munkahelyén, elsősorban az anyagi megbecsülés, a munkahelyen történő előrejutás és a szakmai tudás elismerése területén szembesültek diszkriminációval. A Jobline.hu első Női Karriernapja a női magabiztosság felépítésével, valamint az elhelyezkedéshez és boldoguláshoz szükséges információk megosztásával kíván a megkülönböztetés leküzdéséhez, valamint a munka és a magánélet összehangolásához hozzájárulni.
 
A regionális változások jelenthetik az igazi kockázatot a forint számára 2014.05.29. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  "Mi a forint helyzetét más megvilágításban is értékelni szeretnénk, nem feltétlenül a hazai makroadatokra szorítkoznánk, ahogy teszi azt a legtöbb elemző. Miközben egyetértünk avval, hogy a kormány gazdaságpolitikája és a jegybank monetáris politikája meghatározza az alapvető kereteket, eközben szerintünk a forint helyzetével kapcsolatban mégsem ezek az elsődleges meghatározó elemek. A forint számára a regionális tényezők jelölik ki az elsődleges irányt, ezen belül pedig külön ki kell emelni Magyarország ütközőszerepét az öreg kontinens két meghatározó gazdasági ereje, az eurózóna és Oroszország között - állítja Pósa Viktor, Admiral Markets partner.
 
Bérből és lehetőségből kevesebb jut a nőknek 2014.05.15. HR szolgáltatások Jobline PeppeR PR
  Sokáig nem lehet még egyenlő karrier esélyekről beszélni Karriertervezés, álláskeresési szempontok, munka és család egyensúlyának biztosítása, munkahelyi diszkrimináció – ezeket a szempontokat vizsgálta az a kutatás, amelyet a Jobline.hu végzett április végén mintegy 800 nő megkérdezésével. A kutatás alapvető célja annak felmérése volt, hogy a megkérdezettek megítélése szerint milyen tényezők gátolják a nők szakmai kibontakozását. Az első alkalommal meghirdetett Női Karriernap szervezőjeként a Jobline.hu különösen fontosnak tartja a nők jelenlegi helyzetének és saját magukról vallott képének megismerését. A kutatás 4 témakör köré építve járta körül a szakmai pályafutás nőket érintő vonatkozásait. Az állásportál elsősorban azt tartotta szem előtt, hogy akár közkeletű mítoszokkal is leszámolva szembesítse a nőket a valós helyzettel, és a közvélemény számára nyilvánvalóvá tegye a nőket különösen foglalkoztató kérdéseket.
 
A kölcsönzés a véglegesítés előszobája 2014.05.13. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Egyre több kölcsönzött munkatárs kap állandó státuszt "A kölcsönzött munkaerőként történő munkavállalás nem zsákutca, épp ellenkezőleg, az állandó alkalmazás előszobája lehet. Egyre több munkavállaló és munkaadó ismeri fel, hogy a kölcsönzötti foglalkoztatás nemcsak az ismeretlenségből fakadó kockázatokat csökkenti, hanem számos további előnnyel is bír." - mondta Dobár Attila, a Job Kft. ügyvezető igazgatója. "Épp a héten jelezte egyik banki ügyfelünk, hogy újabb 10 kölcsönzött munkatársunkat veszi át állományba, minket pedig felkért, hogy további 10 kölcsönzött munkatársat biztosítsunk helyettük. Ez a körforgás az utóbbi időben egyre gyakoribb."
 
Nem a tegezésen múlik 2014.04.24. HR szolgáltatások BrandJob PeppeR PR
  "Tegezni vagy magázni is lehet az állást keresőket, mindez attól függ, hogy mi illeszkedik jobban a vállalat stratégiájába" - ez az egyik fontos megállapítása annak a felmérésnek, amely során a BrandJob magyarországi vállalati állásportálokat vett górcső alá. A cél annak megállapítása volt, hol tartanak ma Magyarországon a vállalati karrier oldalak, és mindezzel nemzetközi összehasonlításban hogy állnak a cégek. A JobGroup csoportba tartozó BrandJob a vizsgálat során az 50 legjelentősebb magyarországi munkáltató közül 15-nek az állásoldalát vetette össze.
 
Csak a célzott nyelvtanulás vezet sikerre 2014.04.16. HR szolgáltatások Jobline PeppeR PR
  Két idegen nyelv ismeretének az igénye, a kis nyelvek dinamikus növekedése, a nyelvtudás munkahelyi használatával kapcsolatos ellentmondásos tapasztalatok és a munkahelyi nyelvtanulás terjedése - ezek a legfontosabb tanulságai annak a kutatásnak, amelyet március közepén végzett a Jobline.hu. Az állásportál felhasználói között végzett felmérés a munkát keresők idegennyelv-tudásának, a nyelvtanulással és az idegen nyelv munkahelyi használatával összefüggő kérdéseinek megismerését szolgálta. A Jobline.hu regisztrált felhasználói közül mintegy 2300-n válaszoltak a feltett kérdesekre.
 
A hozamolló szélesedése a forint gyengüléséhez vezethet 2014.04.04. pénzügyek Admiral Markets PeppeR PR
  Az év második felére a magyar állampapír kamatok és a fejlett piaci kötvényhozamok közötti növekvő távolság a forint gyengüléséhez vezethet. Az észak-amerikai és nyugat-európai pénzpiacok további hozamnövekedése és magyar állampapír kamat alacsonyan tartása a befektetők elpártolását vetíti előre. Ezt a magyar jegybanki kamatpolitika módosításával lehet megelőzni, ráadásul csak abban az esetben, ha közben a regionális környezet sem romlik.
 
Munkahely importot segít a Job 2014.04.01. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Egyre több cég foglalkozik avval, hogy Magyarországra költözteti korábban máshol ellátott munkaköreinek egy részét. A regionális központok fejlődéséhez és hosszabb távon történő sikeres működéséhez több lényeges HR kihívást is le kell küzdeni, miközben a munkahelyek importja több korosztály számára is esélyt jelenthet.
 
Egyedülálló egészség-menedzsment applikációt dobott piacra a Doktor 24 2014.03.11. egészségügy Doktor24 PeppeR PR
  Interaktív tünetkeresőt és az ország legnagyobb online szakorvosi adatbázisát rejti az okostelefon alkalmazás Nemzetközileg is újdonságszámba menő okostelefon megoldást jelentetett meg a Doktor 24. Az új mobil-applikáció sokak életét könnyíti meg azzal, hogy gyorsan és hatékonyan segít eligazodni fontos, sőt akár sürgős egészségügyi kérdések között.
 
Vannak fedett megbízásaink is 2014.02.18. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Egy év alatt közel 50%-kal növelte munkaerő-közvetítésből eredő árbevételét a Job Kft. A magyar tulajdonú JobGroup munkaerő-közvetítéssel és kölcsönzéssel foglalkozó cége az elmúlt időben tudatosan fordult a közép- és felsővezetői pozíciók piaca felé. A Job Kft. vezetőinek meggyőződése ugyanis, hogy a gazdasági mozgástér bővítéséhez a cégek a lehető legjobb vezetőket keresik.
 
Az elmúlt félév folytatásában bízik a JobGroup 2014.01.20. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Egyes területeken kiszáradt a munkaerőpiac Az elmúlt félév bővülési trendjének folytatásában bízik a JobGroup. A 2013-as, várhatóan 1,1 milliárd forintot meghaladó árbevétellel záruló évet követően idén a cég a minőségi állások közvetítésének megélénkülésére, a kölcsönzési terület bővülésére és a megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci integrációjára számít.
 
Pénzügyi igazgatót feleannyi idő alatt találunk, mint vezérigazgatói asszisztenst 2013.12.16. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Előreláthatóan sikeres évet zár a HR szolgáltatásokkal foglalkozó, magyar tulajdonú JobGroup. A 2012-ben több mint 1 milliárd forint forgalmat realizáló cégcsoport - elsősorban a második félévnek köszönhetően - sikerrel bővítette árbevételét és legtöbb piacán megerősítette helyzetét. A Job Kft. keretei között zajló, a bevétel zömét adó közvetítési és kölcsönzési tevékenység mellé az év során egyre jobban felzárkózott a csoport két fiatalabb tagvállalata, a megváltozott munkaképességűek munkaerőpaci integrálásával foglalkozó RehabJob és a munkáltatói márkaépítést zászlajára tűző BrandJob. Az év első felében a cég felvásárolta a fehérgalléros munkaerő kölcsönzésével foglalkozó Contrag Kft-t, az év második felében pedig eladta a kihelyezett ügyfélszolgálati szolgáltatásokat nyújtó vállalkozását, a Tele-Scope Kft-t.
 
Közel ezren látogattak el tegnap a megváltozott munkaképességűek állásbörzéjére 2013.12.04. non-profit szféra Hungarian Business Leaders Forum PeppeR PR
  Raktárosi és jogi igazgatói állást is betöltöttek Több száz meghirdetett állás, hatalmas érdeklődés, rengeteg felkészült, sikeres pályázó és telt házas szakmai megbeszélések. Ezek a megváltozott munkaképességűeknek első alkalommal megrendezett "Találd meg a helyed" állásbörze legfontosabb tapasztalatai.
 
A szolgáltató központoknak is kell munkáltatói márka 2013.11.26. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  A szolgáltató központoknak is kell munkáltatói márka Meglehetősen ellentmondásos helyzetben vannak az üzleti szolgáltató központok Magyarországon. Miközben egyik oldalon színvonalas munkával, kimagasló munkakörülményekkel és feltételekkel, vonzó környezettel várják a munkavállalókat, mégis, rendre nehézségbe ütköznek, hogy megfelelően képzett, idegen nyelven beszélő, felkészült munkatársakat találjanak.
 
A Zebra Link-OS továbbfejlesztett változata révén bárhonnan, bármikor és bármennyit lehet nyomtatni 2013.11.21. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) piacra dobta a Link-OS környezetének legújabb változatát. Az új verzió az innovatív irányítási funkciót egy erős szoftver fejlesztési csomaggal (SDK) és új szoftver applikációkkal társítja. Mindezzel még könnyebbé válik egy vállalat összes Zebra nyomtatójának irányítása, integrálása és üzemeltetése. A Link-OS a felhő platform révén köti össze a Zebra nyomtatóit és lehetővé teszi, hogy asztali gépről, tabletről vagy okostelefonról egyaránt irányítani lehessen őket.
 
Állásbörzét támogat a PeppeR PR 2013.11.14. PeppeR PR
  A PeppeR PR Ügynökség végzi a Hungarian Business Leaders Forum megváltozott munkaképességűeknek szóló "Találd meg a helyed" állásbörzéjének PR kommunikációs munkáit. A december 3-án a Dürer rendezvényházban sorra kerülő rendezvény azokat a gátakat akarja átvágni, amelyek ma még a speciális helyzetű munkavállalók elhelyezkedését akadályozzák.
 
Nagyszabású állásbörze várja a megváltozott munkaképességűeket 2013.11.07. non-profit szféra Hungarian Business Leaders Forum PeppeR PR
  "Találd meg a helyed" címen első alkalommal szervez a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését célzó állásbörzét a Hungarian Business Leaders Forum. A befogadó szellemű és valós esélyegyenlőséget biztosító vállalatokat tömörítő szervezet célja, hogy elősegítse a vállalatok és a speciális helyzetben lévő munkát keresők egymásra találását. "Senkinek sem könnyű dolog ma munkát találnia. Különösen nehéz helyzetben vannak azok, akiket valamilyen károsodás is sújt és akik így nem tudnak teljes terheléssel és teljes munkaidőt végigdolgozni.
 
A JobGroup eladta ügyfélszolgálati vállalkozását 2013.10.22. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Magyarország egyik vezető HR tanácsadó és szolgáltató cégcsoportja, a JobGroup nemrég döntött ügyfélszolgálati tevékenységét végző vállalatának, a Tele-Scope-nak az eladásáról. A tárgyalásokat követően született meg a megállapodás a felhőalapú ügyfélszolgálati központ szolgáltatást nyújtó Comforce Zrt-vel a Tele-Scope tulajdonosváltásáról. "Körültekintő mérlegelés után döntöttünk sikeresen működő vállalkozásunk eladásáról.
 
Nincs mire várni annak, aki munkát akar találni 2013.09.30. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  A szeptemberi tapasztalatok alapján idén ősszel is több száz önéletrajzzal gyarapodik a JobGroup álláskeresői adatbázisa. Az önéletrajzok, a kapcsolódó interjúk és az állásbörzéken történő tanácsadás, valamint a vállalatok visszajelzései alapján az a trend rajzolódik ki, hogy a cégek a megfelelő képzettség mellett elsősorban a motivált, csapatjátékos, pozitív személyiségeket keresik. Aki mindezt képes az önéletrajzában és egy állásinterjú során megjeleníteni, annak jó esélye van az álláskeresés során.
 
Vass Máté irányítja a Zebra viszonteladói értékesítését 2013.09.03. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Szeptember 1-től Vass Máté (34) irányítja a Zebra Technologies viszonteladói értékesítési tevékenységét. A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki karán végzett szakember 8 éve foglalkozik automatikus azonosítási rendszerek értékesítésével. A mostani pozíciót megelőzően az RRC Hungary Auto Kft. ID divíziójának vezetőjeként, majd a Kürt Zrt. viszonteladói értékesítési vezetőjeként dolgozott.
 
Új ügyvezető a JobGroup élén 2013.08.21. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  "Példát lehetne venni a megváltozott munkaképességűekről" Változás történt az egyik legjelentősebb, magyar tulajdonű HR tanácsadó és szolgáltató cégcsoportjának élén. Dobár Attila, aki már eddig is betöltötte a JobGroup társügyvezető igazgatói pozícióját, ezentúl egy személyben lesz a cégcsoport ügyvezetője. Az ügyvezető emellett továbbra is irányítja a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésével és munkahelyi integrálásával foglalkozó RehabJob munkáját. Hadi László, aki eddig - Dobár Attila mellett - társügyvezetőként ellátta a csoport ügyvezetői igazgató teendőit, ezentúl a cégcsoport stratégiai fejlesztésére, valamint a 2 éve indított, munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó BrandJob ügyvezetésére koncentrál, míg Csordás Botond változatlanul ellátja az ügyfélszolgálati központot üzemeltető Tele-Scope vezetését.
 
A munkát keresőknek idén nincs nyár 2013.07.03. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  A gazdaság stagnálása, a lassú élénkülés és a digitális eszközök előtérbe kerülése alapvetően megváltoztatta a munkát keresők és az állást kínálók egymásra találásának módját. Az idei nyár a korábbitól lényegesen eltérő hozzáállást és. megoldásokat igényel Az szerezheti meg a legjobb állást, aki gyors, nyitott és rugalmas, a legjobb munkaerőre pedig azok a cégek számíthatnak, amelyek a digitális eszközöket is bevetik a keresésbe.
 
Új toborzási vezető a Job Kft-nél 2013.06.21. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  2013. június 1-től Szőllősi Tamás (40) toborzási vezetőként irányítja a Job Kft. munkaerőközvetítési tevékenységét.
 
560 milliós fejlesztést adtak át Kunszentmártonban 2013.06.06. fémmegmunkálás UniTrade PeppeR PR
  Az UniTrade M&M Kft. kibővített gyárcsarnokának átadásával nagyszabású fejlesztés zárult le Kunszentmártonban. Az Új Széchenyi Terv támogatásával létrejött, 560 millió forint értékű beruházás nyomán átfogó infrastruktúra- és ingatlanfejlesztés valósult meg, miközben lehetővé vált további különleges pontosságot igénylő, nemzetközi szinten is versenyképes precíziós alkatrészek kifejlesztése. A Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatásügyi államtitkár jelenlétében felavatott gyárcsarnok további közel 50 fős létszámbővítést tesz majd lehetővé, ezzel pedig a magyar tulajdonú UniTrade Kunszentmárton és a Tiszazug egyik legjelentősebb munkáltatójává válik.
 
Ma már a jelöltek shoppingolnak 2013.05.28. HR szolgáltatások BrandJob PeppeR PR
  Akár 3 év alatt csúcsra juthatnak a Tesco frissdiplomásai A cégek között a legjobb jelöltekért folytatott versenyben nemcsak a jelöltek, hanem a vállalatok is versenyeznek egymással. Ezt mutatja az a program is, amely a BrandJob, Magyarország egyik vezető munkáltatói márka tanácsadó cégének közreműködésével zajlik a Tesco Magyarországnál. A BrandJob, a TMP Worldwide magyarországi tagügynöksége annak a sikeres kampánynak az ismeretében véglegesítette programját, melyet amerikai társügynöksége korábban az ESPN médiabirodalomnál végzett.
 
Az édesanyánál is pontosabban azonosít 2013.05.02. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  A csecsemők pontos beazonosítására alkalmas, a legkisebb páciensek igényeire szabott csuklópántot dobott piacra a Zebra Technologies. A körültekintő, minden részletre kiterjedő kutatás-fejlesztési munkát követően az eddigi legpuhább csuklópánt jelent most meg. A Z-Band® UltraSoft a világ számos kórházában és rendelőintézetében már eddig is folyamatosan használt Zebra csuklópánt családot egészíti ki
 
Cégfelvásárlás nyomán még több fehérgallérost kölcsönöz a Job 2013.04.23. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Fehérgalléros munkaerő kölcsönzésével foglalkozó céget vásárolt fel a Job Kft. - jelentette be Hadi László, a munkaerőpiaci szolgáltatásokkal foglalkozó cég és egyben a JobGroup ügyvezető igazgatója. A több mint 15 éve működő Contrag felvásárlásával lényegesen bővül a Job által kölcsönzött, magasan képzett munkatársak száma, különösen a banki szférában erősödik a cég jelenléte, forgalma pedig évente várhatóan közel 200 millió forinttal nő. A jogi lépések lezárultával megtörténik a cég integrálása a csoport munkaerőkölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó cégébe, a Job Kft.-be.
 
Okos mobilnyomtatót dob piacra a Zebra 2013.04.19. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Budapest, 2013. április 19. - Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma jelentette be legújabb vezeték nélküli mobil nyomtatójának piacra dobását. A QLn420 nyomtató kifejlesztését az az igény hívta életre, ahol az ügyfelek elsősorban a meglévő rendszereikhez történő könnyű integrálhatóságot tekintik fontosnak. Az új címkenyomtatót kifejezetten az egyszerű kezelhetőség és a legkülönbözőbb rendszerekhez történő gyors csatlakoztatás jellemzi, amit elsősorban a szállítás, a raktározás és a logisztika területén működő cégek tudnak majd kihasználni.
 
Sötétben és kis helyen is végzi a dolgát a Zebra legújabb asztali nyomtatója 2013.04.11. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Budapest, 2013. április 11. - Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma jelentette be a GT800 nyomtató piacra dobását. A Zebra asztali nyomtatóinak családjába illeszkedő thermo printer gazdaságos és megbízható működést, valamint kiemelkedő teljesítményt kínál. Az új nyomtató gyorsaságát, megbízhatóságát és gazdaságosságát elsősorban az egészségügy, a gyártás, a kereskedelem, a biztonság és az ellátási lánc területén működő vállalatok és szervezetek tudják majd kihasználni.
 
Nem nő a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása 2013.03.26. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Az elmúlt évben szinte egyáltalán nem nőtt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának aránya. A rehabilitációs járulék 3 évvel ezelőtti többszörösére történt növelése már pénzügyi szempontból sem ösztönzi a további megváltozott munkaképességű dolgozó felvételét. Mindez egyre hangsúlyosabban veti fel a szemléletbeli változások szükségességét. "Egy minap végzett felmérésünk szerint a megkérdezettek alig több mint fele tudta pontosan mit is jelent a megváltozott munkaképesség. A többieknek inkább csak sejtése volt a dologról" - mondta Dobár Attila, a JobGroup részét alkotó RehabJob Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. "Minket valójában az érdekelt, hogy mi a közvélekedés a megváltozott munkaképességűek integrálásával kapcsolatban, de mint kiderült, ehhez először alapvető fogalmakat kell tisztázni. Ezt követően viszont kiderült, hogy a válaszolók harmadának van olyan megváltozott munkaképességű ismerőse, aki dolgozik, további 30%-uk pedig olyanról tud, akinek nincs munkája. A válaszadók 85%-a tartotta fontosnak, hogy a megváltozott munkaképességűek is dolgozhassanak és szinte minden megkérdezett azt vallotta, hogy szívesen együtt is dolgozna ilyen munkatárssal. Az ehhez szükséges feltételek megteremtését felerészben az állam, 30% erejéig a vállalatok, 10-10%-ban pedig a civil szervezetek, illetve az érintett munkavállalók felelősségének tartották a megkérdezettek." - mondta Dobár Attila.
 
Kártyák ezerrel a Zebra új nyomtatójától 2013.03.06. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Gyorsabban és teljes biztonsággal lehet majd az állami szféra, az oktatási intézmények és a vállalatok ügyfeleit azonosítani Budapest, 2013. március 6. - Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma jelentette be a kártyanyomtatók portfólióját tovább szélesítő ZXP 7 sorozat megjelenését. A cég legújabb nyomtatási technológiájára építve a nyomtató megnövekedett hatékonyságot, adaptálhatóságot, azonosítási biztonságot valamint költséghatékony működtetést biztosít. A ZXP 7-t elsősorban azoknak a kormányzati és vállalati megrendelőknek fejlesztették kik, akiknek kiemelten fontos az azonosító kártyák magas minőségű biztonságos nyomtatása. Adottságai révén a nyomtató arra is kiválóan alkalmas, hogy különösen az oktatásban és a szolgáltató szférában jelentkező nagy tömegű kártyanyomtatási igényt ki tudja elégíteni.
 
Nincs ügyfél az egészségügyben 2013.02.25. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  A gazdaság egyes szektorainak magára találásáról tanúskodnak azok a trendek, amelyek az ügyfélszolgálati rendszereket működtető Tele-Scope hívásai alapján rajzolódnak ki. Az elmúlt időszakban elsősorban a banki szféra, a telekommunikációs cégek és a közüzemi szolgáltatók dinamizálták az ügyfeleikkel való kapcsolattartást, ugyanakkor az egészségügy és az állami szféra egyes részei még gyerekcipőben járnak. "Az ügyfélszolgálati rendszerek aktivitása a gazdaság egyfajta barométere" - mondta Csordás Botond, a Tele-Scope ügyvezető igazgatója. "Pontosan érzékelhető, melyek azok az iparágak, amelyek a korábbi évekhez képest intenzívebb partnerkapcsolat építésbe kezdtek, és hol vannak azok a területek, ahol inkább az ügyfelek kérdéseinek és esetleges panaszainak kezelése dominál. A pénzügyi szférában, a telekommunikációs iparágban és a különböző fogyasztási cikkek területén a márkahűség fontossága felértékelődött, ehhez pedig egyre pontosabb és intenzívebb ügyfél-kapcsolattartásra van szükség."
 
iPhone kompatibilis nyomtatókkal bővít a Zebra 2013.02.22. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Különösen a kiskereskedelmi és a mobil munkatársak munkáját segíti az új megoldás Budapest, 2013 február 22. - Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma jelentette be az iMZ220™ és iMZ320™ nyomtató piacra dobását. Az új mobil nyomtatók azoknak az eladáshelyi nyomtatóknak a családjához tartoznak, amelyek különösen a kiskereskedelem és a vendéglátóipar területén segítik a tranzakciók gyors lebonyolítását és ezzel a fogyasztói elégedettség és a kiskereskedő hatékonyság növekedését. A termék különlegességét a “Made for iPod®/iPhone®/iPad®” címke jelzi, amely arra utal, hogy a nyomtató nyugták, számlák, jegyek, szállítójegyek és további dokumentációknak az Apple eszközökről indított kinyomtatására alkalmas. Az Apple által nyújtott platformon túl az iMZ nyomtatók alkalmasak a többi vezető okostelefon- és tabletgyártó, így az Android™, Windows® Mobile és Blackberry platformokkal való kompatibilitásra is.
 
Strapabíró ipari nyomtatót dob piacra a Zebra 2013.02.14. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  Sokszoros kapcsolódási lehetőség segíti a 105SL Plus integrálását Budapest, 2013. február 14. - Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma jelentette be a 105SL Plus nyomtató piacra dobását. A Zebra ipari nyomtatóinak családjába illeszkedő printer gazdaságos és megbízható működést, valamint kiemelkedő teljesítményt kínál és folyamatos üzemeltetésre készült. Működtetésének előnyeit elsősorban a gyártással, szállítással és logisztikával foglalkozó cégek tudják kihasználni.
 
A munkaerőpiac dinamizálását várja idén a JobGroup 2013.01.21. HR szolgáltatások JobGroup PeppeR PR
  Minden korábbinál fontosabbá válik a cégek személyisége, a digitalizálás a HR munka összes területén megjelenik, a tehetséges munkavállalókért vívott harc még élesebb lesz és elkerülhetetlenné válik a megváltozott munkaképességűek munkába állását gátló mentális akadályok lebontása - ezekkel a munkaerőpiaci kihívásokkal számolnak idén a JobGroup vezetői. Dúl a tehetség harc "Részben a válság, részben a technológiai változások hatására a HR munka gyökeresen átalakult az elmúlt években. Mást és másképp kell csinálnia annak a cégnek, aki a legjobbakat akarja megnyerni magának. Sokan egyenesen a tehetségekért folytatott harcról beszélnek, ahol a "talent war" legfontosabb eszköze a munkáltatói márka lett, az a brand, ami ismertté teszi és mágnesként vonzza a legjobbakat a céghez. Az a cég jár el okosan, amelyik a stratégiailag kiemelt és komoly növekedési lehetőséggel rendelkező területekre a legígéretesebb embereket szerzi meg." - mondta Hadi László a JobGroup és a BrandJob ügyvezető igazgatója.
 
Nincs két egyforma gumi 2012.12.04. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  November 1-től újfajta, egységes címkével kell ellátni minden, az EU-ban forgalomba hozott gumiabroncsot. Az első tapasztalatok szerint a szabályozás betartása kapcsán számos gyakorlati kérdés merült fel. Hová lehet a termelési láncban beiktatni a kötelező címkézést? Milyen beruházásokat igényel az új szabályozás? Ha pedig már vannak kötelező elemek, milyen további fontos információval lehet ellátni a címkéket?
 
Magyarországra érkezett a világ legnagyobb munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó cége 2012.11.26. HR szolgáltatások BrandJob PeppeR PR
  A BrandJob szerint a hirdetőtáblás keresés a múlté Az elhúzódó recesszió kiélezi a munkaadók és a munkavállalók viszonyát. A legértékesebb munkatársakért fokozott verseny zajlik, éppen ezért megtartásuk és a céghez való kötődésük erősítése felértékelődött. Ebben jut kiemelt szerep a munkáltatói márkának, ami a vállalat értékeinek kommunikálásával és tudatosításával erősíti a kötődést. A munkáltatói márka építésének magyarországi piacában lényeges változást jelent, hogy a Job csoporthoz tartozó BrandJob révén itthon is megjelent a munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó legnagyobb nemzetközi vállalkozás, a TMP Worldwide.
 
Nincs két egyforma a Zebra új nyomtatói között 2012.11.15. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  A ZE500 a gyártás, az élelmiszeripar, a szállítás és a logisztika egyedi igényeit tükrözi. Szélsőséges hőmérsékleti, zaj, por és szennyezettségi körülmények között is képes hozzájárulni a termelékenység és a működési hatékonyság növeléséhez a Zebra legújabb nyomtatója. Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma bemutatott termál nyomtatója elsősorban a gyártás, az élelmiszeripar, a szállítás és a logisztika kulcsfontosságú információinak nagy mennyiségben történő nyomtatására alkalmas. Az új generációs ZE 500 nyomtatómű a Zebra kereskedelmi partnereinek közreműködésével, magyarországi hozzáadott érték révén válik teljeskörű nyomtatási alkalmazássá.
 
Egy csészényi tea alatt kész a kártya 2012.11.05. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR PR
  "Egy teányi idő alatt legyen bankkártyám." Ennek az ügyféligénynek a felismerésével döntött úgy a török Albaraka bank, hogy ezentúl házon belül oldja meg a bankkártyák elkészítését. A bank korábban külső vállalkozót bízott meg a kártyák legyártásával, de az akár több hetes átfutás miatt a gyorsítás mellett döntött.
 
Whisky szűrés okostelefonnal 2012.10.10. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  A tragikus csehországi hamisított égetett szesz történetnek már eddig is számos tanulsága van. A történet újból megerősíti, hogy az élelmiszer hamisítás - például a cipők vagy ruhák hamisításától eltérően - nem pusztán a gyártót és az államot megkárosító tevékenység, hanem a fogyasztó számára életveszélyt jelentő bűncselekmény. A hamisítások megelőzésének egyik fontos módja, hogy az adott élelmiszer előállításának minden egyes mozzanata pontos követésre és rögzítésre kerüljön. Ez alapján a gyártási folyamat bármelyik pillanata bármikor ellenőrizhető, az azonosítás szükség esetén megkönnyíti az azonnali beavatkozást, adott esetben pedig a későbbiekben biztosítja a pontos visszakeresést.
 
Csakugyan, csak kenjük be és elmúlik a rák? 2012.09.18. egészségügy Propharmatech PeppeR PR
  A Magyarországon már 10 éve kifejlesztett, a bőrrák tüneteinek enyhítésére szolgáló krém kifejlesztésének megalapozottságát jelzi az amerikai Yale egyetem kutatóinak minap bejelentett kutatási iránya. A magyar kutatók által a bőrrák így a melanoma, basalioma, spinalioma és Kaposi-sarkoma tüneteinek kezelésére egy évtizede kifejlesztett és a Propharmatech Kft. által már 6 éve bevezetett készítmény alkalmas arra, hogy a bőrrák egyes fajtáinak tüneteit enyhítse, a beteg életkörülményeit javítsa és várható élettartama meghosszabbításának esélyét növelje, bőrön át történő bevitelének módja pedig hasonlít arra, amivel a Yale kutatói jelenleg foglalkoznak.
 
A cégek húsz százaléka tervezi megváltozott munkaképességűek alkalmazását - Mentális akadálymentesítésre lenne szükség 2012.08.22. HR szolgáltatások Rehabjob PeppeR
  Nem a fizikai akadályok, hanem a munkáltatók és a munkavállalók fejében élő mentális gátak akadályozzák a megváltozott munkaképességűek szélesebb körben történő foglalkoztatását. Ez az egyik legfontosabb megállapítása annak a most zárult kutatásnak, amelyet a Rehabjob megbízásából végzett a BellResearch. Ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességűek ne csak alig 10%-a dolgozzon a verseny- és a közszférában, többek között odafigyelésre, a kommunikációs akadályok áthidalására, mindkét fél felkészítésére és nagyobb nyitottságra lenne szükség.
 
A Zebra Technologies új 4 inches asztali nyomtatót dob piacra 2012.08.06. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  A kis- és középvállalkozások igényeire szabták a GC420 sorozatot
 
Zebra és sárkány működik együtt július elején 2012.06.19. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  A július elején Hong Kongban sorra kerülő sárkányhajó klub VB a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) és a Zebra Technologies együttműködésének következő állomása. Az IDBF és a Zebra között egy éve létrejött megállapodás értelmében a jelentős sárkányhajóversenyek mindegyikén a Zebra rendszerei biztosítják a résztvevők pontos azonosítását és regisztrációját. Érkezzen a résztvevő Hong Kongból vagy Magyarországról, Új-Zélandról vagy Portugáliából, minden versenyző nyakába egységes formájú azonosító kártya kerül.
 
A kis- és középvállalkozásokra szabott nyomtatócsaládot dob piacra a Zebra Technologies 2012.06.01. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies ma jelentette be a ZT200 nyomtató széria elindítását, amely az ipar és a kereskedelem számos területén eddig alkalmazott nyomtatási megoldásokat válthatja fel. Az új sorozat tagjai a meglévő rendszerekhez szervesen integrálhatóak és a készülék teljes körű és egyszerű kezelését biztosítják.
 
A TomTom extra nagy, 6"-os képernyővel dobja piacra az új Start 60 modellt 2012.05.30. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  Az eddigi legnagyobb képernyővel kerül piacra a TomTom új hordozható navigációs eszköze, a Start 60. A 6"-os, kristálytiszta képet adó kijelző, a nagyméretű kezelőgombok és a jól látható menü könnyebbé és biztosabbá teszi a vezetést és a tájékozódást.
 
Az Oracle kiskereskedelmi rendszereihez kapcsolódik a Zebra szoftverje 2012.05.03. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies ma jelentette be, hogy a Zebra vonalkódos nyomtatási megoldásainak részét alkotó ZebraLink Enterprise Connector révén mától érvényesen integrálható az Oracle kiskereskedelmi, illetve raktárirányítási rendszereihez, így az Oracle Retail Store Inventory Management és az Oracle Retail Warehouse Management System rendszerekhez. Ennek elérése révén a Zebra megerősítette az Oracle arany fokozatú partnereként elfoglalt pozícióját.
 
Oktatási költségcsökkentés helymeghatározással 2012.04.11. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Egy angliai főiskola a világon elsőként optimalizálja működési költségeit a hallgatók helyének automatikus meghatározásával

Magyarországon az egészségügy és a vendéglátás rejt hasonló megtakarítási lehetőséget

A közép-angliai West Cheshire College szakközép- és főiskola nemrég sikerrel vezette be a Zebra valós idejű helymeghatározó megoldását. A Zebra helymeghatározó technológiája lehetővé teszi, hogy a főiskola pontosan kövesse, kiértékelje és kezelje a diákok mozgását az oktatási létesítményben és közterületein. Az azonnali, valós idejű, összesített kihasználtsági adatok alapján a főiskola vezetése pontosan látja, hányan vannak jelen az órákon. A diákok mozgási rendszerének felmérése lehetővé teszi a rendelkezésre álló források, valamint az oktatói és kiszolgálói munka optimalizálását a különböző területeken.

 
Globális sikerre tör a Zebra Technologies új nyomtatója 2012.01.16. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A legkülönbözőbb nyelveken és akár jobbról balra is printel a QLn 220 mobilnyomtató

A világ vezető mobilnyomtató gyártójának tekintett Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma mutatta be QLn220 nyomtatóját, amely a 2011-ben bevezetett QLn™ mobil nyomtatócsalád legújabb tagja. A Zebra, amely az iparágon belül a nyomtatásra szolgáló termékek legszélesebb portfóliójával rendelkezik, ezúttal olyan printert kínál, amely 2 inch (mintegy 50 mm) széles címkéket is képes nyomtatni, amivel a kisebb formátumot igénylő specifikus piaci és alkalmazási szükségleteket is kielégíti. Így például az egészségügyben megvalósíthatókká válnak olyan mobil felhasználások, mint a betegágy melletti minták felcímkézése vagy a betegágy melletti gyógyszeradagolás adminisztrációja, a kiskereskedelemben pedig különleges alkalmazások - mint amilyen a polcvégeken történő, az árak vagy a visszáruk címkézése - válik lehetővé.

 
A gyors átárazás lépéselőnyt jelent 2012.01.03. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Az adóváltozások és a téli akciók idején különös fontossága van a pontos árazásnak

A január 1-vel életbelépett adóváltozások, az ehhez és a téli kiárusításokhoz kapcsolódó ármódosítások kapcsán különös jelentősége van a gyors és pontos átárazásnak. Egy kiskereskedelmi árazással és leltár menedzsmenttel foglalkozó szoftver vállalat, a SofTechnics szerint a megfelelően integrált ármenedzselési szoftver, hordozható számítógép és a mobilnyomtatás révén 25-40%-kal csökkenthetőek az árazási költségek. Az áruk átárazásának jelentősége megváltozott: a korábban pusztán a hibák korrigálására irányuló lépésből mára olyan stratégiai eszközzé vált, amellyel a kereskedők a forgalom növelését segítik elő. Az árváltoztatásokat gyakran regionális, a gyakori változásra építő, promóciós, szezonvégi kiárusítást, a kínálat megváltozását szolgáló stratégiák vagy éppen az adóváltozások indukálják.

 
Akár 40%-kal csökkenthető az átárazás költsége 2011.12.14. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A karácsonyi szezon közepén már közeleg a téli árleszállítás

Egy kiskereskedelmi árazással és leltár menedzsmenttel foglalkozó szoftver vállalat, a SofTechnics szerint a megfelelően integrált ármenedzselési szoftver, hordozható számítógép és a mobilnyomtatás révén 25-40%-kal csökkenthetőek az árazási költségek. Az áruk átárazásának jelentősége megváltozott: a korábban pusztán a hibák korrigálására irányuló lépésből mára olyan stratégiai eszközzé vált, amellyel a kereskedők a forgalom növelését segítik elő. Az árváltoztatásokat gyakran regionális, a gyakori változásra építő, promóciós, szezonvégi kiárusítást vagy éppen a kínálat megváltozását szolgáló stratégiák indukálják. Mindennek a karácsonyi szezon közepén és a téli árleszállításokhoz közeledve különös jelentősége van.

 
Hamarosan már kapható a Motorola Solutions vállalati tabletje 2011.12.07. telekommunikáció Motorola Solutions PeppeR
 

Az ET1 nem divattermék, hanem nélkülözhetetlen munkahelyi eszköz

2012 első negyedévében már itthon is kapható a Motorola Solutions vállalatok részére kifejlesztett tabletje. Az ET1 kifejezetten a munkahelyi felhasználók részére készült. Ezt szolgálja többek között a robosztus, ütésálló kialakítás, a különböző extrém környezeti hatásoknak, így a magas páratartalomnak, a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak és a vibrációnak történő ellenállás, valamint a folyamatos használatot megkönnyítő technikai és ergonómiai kialakítás.

 
A pénz az utcán hever - Jelentősen lehetne növelni az irodától távol dolgozók hatékonyságát 2011.11.22. telekommunikáció Motorola Solutions PeppeR
  Gázszerelők és rendőrök, üzletkötők és agronómusok. Akár több százezret is elérheti azok száma, akik Magyarországon az irodától, központtól vagy telephelytől távol látják el napi munkájukat. Az úton lévő munkatársakat sok minden különbözteti meg egymástól, mégis közös bennük, hogy csakis a központtal rendszeres, sőt inkább folyamatos kapcsolatot tartva tudják munkájukat hatékonyan végezni. A Motorola Solutions olyan rendszereket kínál, melyek segítenek az egyes szervezeteknek és vállalkozásoknak abban, hogy a távolról dolgozók munkája a lehető leghasznosabban és hatékonyan épüljön be a szervezet életébe.
 
Sikeresek a Posta Paletta utalványok - 2011.10.24. HR szolgáltatások Posta Paletta PeppeR
 

Hamarosan már a postákon is kaphatóak a Paletta jegyek

Sikerrel mutatkoztak be a Posta Paletta étkezési utalványai. A Posta Paletta Zrt. május végén jelentette be megalakulását és mutatta be piaci terveit. A cég megteremtette az utalványok gyártásának feltételeit, kiépítette logisztikai és disztribúciós rendszerét, partnerként szerződött mintegy 14.000 magyarországi elfogadóhellyel és - első megbízásként - elkészítette és terítette a Magyar Posta mintegy 30.000 dolgozójának étkezési jegyét. Naponta növekvő számban - már több ezer étteremben, élelmiszer üzletben, szuper- és hipermarketekben fogadnak el Posta Paletta utalványt.

 
A Zebra Technologies kibővíti üzleti partnereinek nyújtott tréning szolgáltatásait 2011.10.19. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A Partners First új tréning portál modulokat kínál és bővül a tréningcsapat is

A Zebra Technologies (NASDAQ: ZBRA), az azonosítási rendszerek világszerte elismert vezető gyártója új, online tréning modullal és a tréning csapat megerősítésének hírével bővíti Partner First programját.

 
Holnap nyílik az OBI KÖKI Terminál 2011.10.13. kereskedelem OBI PeppeR
 

Zászlóshajó áruházzal erősít a piacvezető barkácslánc

Egyszerű megközelíthetőség, a vásárlást megkönnyítő széles termék- és szolgáltatásválaszték: ezek az OBI legújabb áruházának legfontosabb jellemzői. A KÖKI Terminál észak-keleti részén elhelyezkedő, messziről is jól látható kétszintes, mintegy 14.000 m2-es áruház a tervek szerint a környéken élők kedvenc otthonfejlesztési áruháza lehet. Ebben nem kis szerep jut majd a piacvezető pozíció révén kivívott, hosszú távon is versenyképes áraknak, a több mint 40.000 cikkszámot felölelő választéknak, valamint a Tálas utcai áruházból érkezett gyakorlott régi és a most munkába álló magasan képzett új munkatársaknak. Az áruház büszkesége a kategóriájában Magyarországon a legnagyobbak közé tartozó, és már a nyitáskor ünnepi hangulatot tükröző kertészet.

 
Kitörési lehetőség előtt a kiskereskedelem 2011.09.14. telekommunikáció Motorola Solutions PeppeR
 

Szkennelem - beteszem - kifizetem

Átlagosan 10 százalékot meghaladó forgalomnövekedésről számoltak be azok a üzletek, amelyek a hagyományos vásárlási és fizetési folyamatot személyes eladási rendszerekkel bővítették. A kutatás során a Motorola Solutions ún. PSS rendszerét bevezető, elsősorban élelmiszer kereskedelmi láncok a forgalom 7-14%-os növekedéséről, az átlagos bevásárlási érték akár 60 %-os növekedéséről és megugrott vevői elégedettségről számoltak be. Miközben Európában több mint 1500 üzlet telepített már ilyen rendszereket, addig itthon csak a Praktiker egyik áruházában tesztelik a rendszert.

 
A kiskereskedelmet és az egészségügyet célozza a Zebra új generációs QLn320™ mobil nyomtatója 2011.06.22. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Alacsonyabb működési költség - megnövelt hatékonyság

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma jelentette be QLn 320™ mobil nyomtatójának piacra bocsátását. A vonalkód-, kioszk-, kártya- és RFID nyomtatók gyártásában és a real-time helyzet-meghatározó megoldásokban piacvezető cég ezzel a megoldással a kereskedelem és az egészségügy területén működő partnereknek kínál versenyképes terméket.

 
Pénzt és életet mentenek a Motorola Solutions megoldásai 2011.06.20. telekommunikáció Motorola Solutions PeppeR
 

A korszerű elektronikus rendszerek révén Magyarország felzárkózhat

Stratégiai együttműködésekre építve és az önálló, jól csengő márka erejére támaszkodva kívánja megerősíteni piacvezető helyét a Motorola Solutions Magyarországon. A nemrég önállóvá vált cég elsősorban az ipari PDA-k, a vonalkódleolvasók és a vezeték nélküli hálózatok piacán tölt be fontos szerepet. A hagyományos területek mellett a közeljövőben az egészségügy, a közösségi közlekedés, a közüzemi és a szervízszolgáltatást nyújtó vállalkozások lehetnek a vezeték nélküli elektronikus rendszerek legújabb felhasználói.

 
Megnyílik az út az érintés nélküli kártyák előtt 2011.05.26. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A Zebra Technologies ZXP 3TM termékek fokozott biztonságú kártyatitkosítást és új kártyatervező szoftvert kínálnak

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) már Európában, Afrikában és a Közel-Keleten is elkezdte a ZXP 3TM sorozatú kártyanyomtató forgalmazását. Az oktatási intézmények, kiskereskedelmi egységek és pénzintézetek egyaránt jól ki tudják majd használni a ZXP 3 sorozatú nyomtató által kínált nagy teljesítményt és megfizethetőséget. Továbbfejlesztett biztonsági és kódolási jellemzőivel a ZXP 3 a különféle azonosító-, ajándék-, hűségkártyák és tagsági kártyák mellett akár bankkártyák biztonságos kibocsátására is nyomtatási platformot kínál.

 
A Posta helyet kér a kedvezményes utalványok piacán 2011.05.17. HR szolgáltatások Posta Paletta PeppeR
  Önálló vállalkozás létrehozásával lép a kedvezményes utalványok piacára a Magyar Posta Zrt. A társaság tulajdonában lévő áprilisban bejegyzett Posta Paletta Zrt. első lépésként étkezési utalványaival jelenik meg, de a jövő év végére a 300 milliárdosra becsült hazai piac 10-15 százalékát szeretné megszerezni.
 
Bulipántot mutat be a Zebra 2011.03.29. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Megkönnyíti a szórakozóhelyekre és vidámparkokba történő belépést a Z-Band Fun® és a Z-Band Splash® csuklópánt

A Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA), a világ vezető címke- és vonalkódnyomtató gyártója és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója, a mai napon dobta piacra a Z-Band® Fun és a Z-Band® Splash csuklópántjait. A vonalkóddal ellátott csuklópántok gazdaságos megoldást kínálnak a vidámparkokba, tematikus- és aquaparkokba, sporteseményekre és koncertekre történő beléptetésre. A többféle, élénk színben kapható csuklópántok várhatóan komoly feltűnést keltenek majd a különböző látnivalóknál, a vendéglátó- és a szórakozóhelyeken.

 
A Zebra legújabb RFID kódoló címkenyomtatója a piacon 2011.03.15. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Az új nyomtató áttörést jelent az RFID nyomtatás területén

A Zebra Technologies Europe a mai napon jelentette be első nagy teljesítményű RFID kódoló címkenyomtatójának piacra dobását. Az új terméket a nagy mennyiségű tételenkénti címkézés iránti gyorsan bővülő RFID piac igényei szerint alakítottak ki. Az R110Xi4 nyomtató révén növelhető az üzleti hatékonyság és az ellátási lánc biztonsága, így többek között lehetővé válik az egyes tételek és az eszközök nyomon követése, a raktárkészletek nyilvántartása és menedzselése a gyártás, a kereskedelem, az egészségügy és a disztribúció területén egyaránt.

 
A kényelem és a környezet érdekeit tartja szem előtt az OBI legújabb áruháza 2011.02.28. kereskedelem OBI PeppeR
  A tervek szerint idén ősszel nyitja meg kapuját az OBI legkényelmesebb magyarországi áruháza, a Kőbánya és Kispest határán fekvő KÖKI Terminal projekt keretében. Az új, kétszintes áruház alapterülete meghaladja a 11.000 m2-t, és ezzel hasonló nagyságú, mint az Albertfalván, a Soroksári úton, illetve a Fogarasi úton található OBI áruházak. A közvetlen metró-, vasút, helyi és távolsági buszkapcsolatnak, valamint az új áruház alatt fekvő teremgarázsnak köszönhetően viszont minden eddiginél kényelmesebb megközelítést tesz lehetővé, mind a tömegközlekedéssel, mind pedig a saját autóval érkezők számára.
 
A Zebra Technologies a független szoftverfejlesztőket célzó 2011.02.17. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A program többek között a magyar szoftverfejlesztőkkel való együttműködést is erősíti

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) ma jelentette be, hogy elindítja a független szoftverfejlesztőknek (Independent Software Vendors, ISV) szóló Partner Programját. Az ISV Partner Program célja, hogy a független szoftverfejlesztőkhöz (ISV) fűződő kapcsolat erősítésével ösztönözze az innovatív megoldások kifejlesztését. A szoftverfejlesztőkkel kialakított együttműködés kiemelt szerephez jut a Zebra értékesítési csatorna fejlesztési stratégiájában és jelzi, hogy a Zebra továbbra is élen jár a legújabb technológiai megoldások alkalmazásában.

 
Holnap csöngetnek ki az idei utolsó hódóráról 2011.02.16. kereskedelem OBI PeppeR
 

Mintegy 2600 kisdiák vett részt az OBI és a WWF idei programsorozatán

A soproni OBI áruházban holnap "csöngetnek ki" az idei utolsó hódóráról. Az OBI Hungary és a WWF Magyarország idei "tanéve" január 11-én kezdődött Gyöngyösön és február 16-án zárul Sopronban. Öt hét alatt újabb 2600 kisdiák ismerkedhetett meg Európa legnagyobb rágcsálójának életével, így összesen már jóval 20.000 fölött jár azoknak a diákoknak a száma, akik elmondhatják magukról, hogy találkoztak a hóddal. A gyerekek mellett nem egy alkalommal az áruházi látogatók egy része is bekapcsolódott az órákba. Az egyenként 45 perces, interaktív környezetismereti órákat 19 város 20 OBI áruházában tartották a WWF szakemberei.

 
Időzített bombaként ketyeg a klór 2011.01.12. életmód technológia Dinax PeppeR
 

Németországban körültekintésre intik a kisbabák szüleit

Jereván, december 8., Frisco (Texas) december 15., Corpus Christi (Texas) december 28., legutoljára pedig Sawtell (Ausztrália) január 11. Szinte nem múlik el olyan hét, amikor ne következne be klór baleset valahol a világban. Ezek legtöbbször az ivóvíz és az uszodák fertőtlenítéséhez használt vegyi anyag helytelen tárolásából és kezeléséből következnek be. A legsúlyosabb tragédia 2005. január 6-án történt, amikor a dél-karolinai Graniteville melletti vonatszerencsétlenség következtében nagymennyiségű klór szabadult fel, és a kiömlő gáz 9 ember halálát okozta.

 
Gyöngyöstől Sopronig vándorolnak a hódok 2011.01.10. kereskedelem OBI PeppeR
 

Idén immár 19 városban tart hódórát az OBI és a WWF

Január 11-én indítja az OBI Hungary Retail Kft. és a WWF Magyarország a korábbi években már nagy sikert aratott és nemrég CSR szakmai díjban részesült hódóra-sorozatot. Az idei hódórákon 19 város több mint 2600 általános iskolás diákja ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával. A természetvédelmi órákat januárban és februárban tartják meg az OBI tizennyolc vidéki áruházában, valamint a budapesti helyszínek közül a Soroksári úti és a Fogarasi úti áruházban.

 
Apple-ről is lehet Zebrával nyomtatni 2011.01.06. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Címkék, nyugták és kódolt RFID címkék közvetlen nyomtatása válik lehetővé az Apple iPhone, iPad, és iPod touch® eszközeiről a Zebra Utilities megoldások és a ZebraLink™ Multiplatform SDK révén

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), a világ vezető speciális nyomtatások és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója ma jelentette be, hogy a felhasználóknak ezentúl közvetlenül nyomtathatnak iPhone, iPad és iPod érintőképernyős mobil digitális készülékeikről a Zebra hordozható vagy irodai nyomtatóin. A technikai lehetőséget erre a Zebra Utilities megoldások és a ZebraLink Multiplatform SDK (Software Development Kit, szoftverfejlesztési csomag) teszi lehetővé. Ezzel az innovatív, auto-id szoftverrel a fejlesztők olyan az egyedi nyomtatási igényeknek megfelelő alkalmazásokat tudnak kialakítani, miközben a vállalatok számára jelentős idő és erőforrás megtakarítást eredményez.

 
A Zebra bemutatta az iparág legterhelhetőbb mobil dokkolóját gyakran utazó munkatársak számára 2011.01.05. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A könnyű és tartós dokkoló tökéletesen integrálható a Motorola legújabb termináljával

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), a világ vezető címke- és vonalkódnyomtató gyártója és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója, a mai napon bejelentette, hogy piacra dobta RW 420 Route Palette mobil dokkolóját. Az új terméket kifejezetten a Motorola Solutions alkalmazásokra, többek között az új MC9500 ipari kategóriájú terminálra került kifejlesztésre. A termék ideális megoldást kínál a bolti kiszállítások, a területen helyben nyújtott szolgáltatások és értékesítési munka során, az RW 420 révén a mobilitás hatékonysággal és a könnyű alkalmazhatósággal párosul, amivel pénz és idő takarítható meg.

 
Az OBI új honlapja az otthonfejlesztés alfája és omegája 2010.11.24. kereskedelem OBI PeppeR
 

Az OBI márka harmadszor nyerte el a Superbrands díjat

Az otthonfejlesztési gondolkodás kiindulópontjának szánja megújult honlapját az OBI Hungary. A magyar mellett németül és angolul is elérhető honlap nemcsak azoknak nyújt részletes tájékoztatást és segítséget, akik az OBI 25 áruházának valamelyikéről, vagy éppen az akciókról szeretnének információt kapni, hanem mindenkinek, aki otthona felújítását vagy a környezet szebbé tételét tervezi.

 
Elektronikus útdíj matrica Romániában 2010.11.04. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  Október 1-től Romániában elektronikus útdíj-matrica rendszert vezettek be. A többek között mintegy 320 kilométernyi autópályával rendelkező dél-keleti szomszédunknál a rendszerben az elektronikus regisztrálás a korábbi, ablakra ragasztott matricákat váltja fel. A nemzeti úthálózat egész területére bevezetett új rendszertől a döntéshozók az adminisztráció lényeges csökkenését és az árbevétel 20%-os növekedését remélik. A rendszer egyik kulcselemét a Zebra Technologies nyomtatói alkotják.
 
Miben úszik a gyermekünk? 2010.10.26. életmód technológia Dinax PeppeR
  Tudjuk-e, milyen vízben úszik a gyermekünk? Hogyan lehet megelőzni, hogy az úszásoktatás után ne fertőzéssel érkezzen haza? Mit tudunk tenni azért, hogy se a saját gyerekünk, se a többiek ne betegedjenek meg uszodalátogatás következtében? Ez csak néhány kérdés azok közül, amelyek a szülők fejében megfordulnak, amikor a legkisebbekkel babaúszásra járnak, nagyobb gyerekeik pedig úszásoktatáson és iskolai úszásórákon vesznek részt. Miközben az uszodai higiéné kérdését mindenki természetesnek veszi, meglévő jogszabályaink számos esetben elmaradnak a nyugat-európai szabályozástól, ráadásul a gyakorlat sok esetben – elsősorban a vélt költségmegtakarítás miatt – még az előírt szabályozás szintjét sem éri el. Szerencsére eddig olyan drámai példák nem merültek fel, mint amilyenekkel nemrég a Nemzetközösségi Játékokon résztvevő sportolók találkoztak.
 
Nem éri meg a beteg életét kockáztatni 2010.09.28. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A gyógyszerezés terén be kell tartani az öt alapvető betegjogot

Az amerikai Institute of Medicine nemrég nyilvánosságra hozott kutatása szerint az amerikai kórházakban elkövetett gyógyszerezési hibák 26–32%-a egyszerű adminisztrációs okokra vezethető vissza. Majd minden harmadik beteg esetében megelőzhető lett volna a hibás adatbevitelből, az elírásból vagy éppen a hiányos adatok következtében bekövetkezett gyógyszerezési hiba. Egyszerűen a folyamatok végiggondolásával és az automatikus betegazonosító rendszerek bevezetésén alapuló, belátható időn belül megtérülő befektetéssel az adminisztratív hibák kiküszöbölhetőek, véli a szakértők. A biztonságos adminisztráció megspórolása mind a beteg, mind pedig a kórház érdekeivel gyökeresen ellentétes.

 
Lamináló egészíti ki a ZXP 8™ retranszfer kártyanyomtatót 2010.07.16. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Az „Advanced True Secure” laminálás számos biztonsági jellemzőt kínál a megbízhatóbb, tartósabb és hosszabb élettartamú kártyák előállításához

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), a világ vezető címke- és vonalkódnyomtató gyártója és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója bejelentette, hogy olyan megoldással egészíti ki a díjnyertes ZXP 8-as sorozatú retranszfer kártyanyomtatóját, amellyel a kártyák két oldala egyszerre laminálható. Az újfajta laminálási lehetőség extra védelmet és biztonságot kínál, amely a kormányzati személyazonosító okmányok és vezetői engedélyek gyártása során, valamint a kiemelt biztonsági fokozatú szervezetek esetében alapvető feltételként jelentkezik.

 
A DHL felvette a kesztyűt Ázsiában 2010.07.13. csomagküldő szolgáltatás DHL PeppeR
 

Több milliárd dollár értékű beruházás az ázsiai kereskedelem kiszolgálására

A világkereskedelem hangsúlyának eltolódása egyértelműen Ázsiának kedvez a jövőben. Így vélekedett a minap Herman Ude, a DHL Global Forwarding és DHL Freight üzletágak ügyvezető igazgatója. Véleménye szerint az elkövetkező 10 év során három olyan régió alakul ki a világ kereskedelmében, melyek fejlődési üteme lényegesen meghaladja a világkereskedelem növekedési átlagát és eléri a teljes forgalom 55%-át. Mindhárom régió magvát Ázsia alkotja majd. A DHL az elmúlt években pontosan ennek tudatában ruházott be a régióbeli fejlesztésekbe több mint 2,2 milliárd dollárt, és ennek dinamikus folytatását tervezi az elkövetkező években is.

 
Távolban is biztonságban a DHL küldemények 2010.06.29. csomagküldő szolgáltatás DHL PeppeR
 

Nagy siker fogadta a GPS-alapú valós idejű logisztikát

A tavalyi évben végzett sikeres teszteket követően a DHL Global Forwarding fokozatosan vezeti be azt a szolgáltatását, amely révén az ügyfél a szállítási lánc során folyamatosan ellenőrzése alatt tudja tartani küldeményét. A legkorszerűbb GPS és GPRS technológián alapuló új szolgáltatás révén az ügyfél nemcsak az adott tengeri szállítmány pontos helyét tudja nyomon követni, hanem értesítést kap arról is, ha azt sérülés, hőmérséklet- vagy nedvességváltozás, ütés, UV- vagy fénysugárzás éri. Az új tengeri szállítmányozási szolgáltatás sikere alapján a DHL a közeljövőben hasonló szolgáltatást kínál a légi fuvarozás területén is.

 
A gyakran utazó munkatársak igényeit szolgálja a Zebra új RW 420 nyomtatója 2010.06.23. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A Motorola kézi termináljaihoz tervezett nyomtató növeli az üzletkötői munka eredményességét

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), a világ vezető címke- és vonalkódnyomtató gyártója és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója, a mai napon jelentette be új RW 420 nyomtatójának piacra dobását. Az új termék egyszerre szolgál nyomtatóként és kézi készülékként. Az RW4-PS a mobileszközök hatékony és az adott igényeknek megfelelő használatát teszi lehetővé, ezzel pedig jelentősen hozzájárulhat a gyakran úton lévő munkatársak eredményességének növeléséhez. Ennek révén a munkatársaknak kevesebb eszközt és töltőt kell magukkal vinniük, ami nagyban hozzájárulhat az új nyomtató gyors elterjedéséhez. Az RW4-PS megvalósításával a Zebra igyekszik az úton lévő munkatársakkal szemben támasztott egyre növekvő kihívásoknak megfelelni, egyetlen, kompakt, könnyű és terhelhető egységbe egyesítve a cég hordozható nyomtatási technológiáját, amely egyben kompatibilis a Motorola MC70 és MC75 kézi termináljaival is.

 
A szállítmányozás minden részletére ügyelni kell - Könnyű elveszteni a vámon, amit nyerünk a réven 2010.06.16. csomagküldő szolgáltatás DHL PeppeR
  A múlt hétfőn bejelentett vállalkozás-élénkítő kormányzati intézkedések új irányvonalat indíthatnak el a gazdaságban a kis- és középvállalkozások támogatására. A fokozott versenyhelyzet azonban a cégvezetőket továbbra is kiadásaik folyamatos felülvizsgálatára kényszeríti. Mivel a logisztikai és szállítmányozási költségek jelentősek a kis- és középvállalatok számára, a piac ismerete és az átgondolt tervezés elengedhetetlen. A DHL Global Forwarding új kkvszallitas.hu oldalán a cégvezetők és szakemberek olyan információkat találhatnak, melyek ismeretében optimalizálhatják szállítmányozási folyamataikat és naprakészek lehetnek a piac tendenciáival kapcsolatban.
 
Eddig Világszerte 125 millió Zebra betegazonosító csuklópántot értékesítettek 2010.06.14. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A pontatlan betegazonosítás okozza az orvosi műhibák jelentős részét

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), a világ vezető címke- és vonalkódnyomtató gyártója és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója, a mai napon nyilvánosságra hozta, hogy eddig világszerte több mint 125 millió darabot forgalmazott a betegek azonosítását szolgáló Z-band csuklópántjából. Ennek használatával megelőzhető az orvosi műhibákból adódó halálesetek jelentős része.

 
Eddig világszerte 125 millió Zebra betegazonosító csuklópántot értékesítettek 2010.06.14. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A pontatlan betegazonosítás okozza az orvosi műhibák jelentős részét

A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), a világ vezető címke- és vonalkódnyomtató gyártója és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója, a mai napon nyilvánosságra hozta, hogy eddig világszerte több mint 125 millió darabot forgalmazott a betegek azonosítását szolgáló Z-band csuklópántjából. Ennek használatával megelőzhető az orvosi műhibákból adódó halálesetek jelentős része.

 
Októbertől lekérdezhetőek a BISZ pozitív adóslista adatai 2010.06.11. pénzügyek BISZ Zrt. PeppeR
 

A kormányzati intézkedések mellett az önkéntes rendszer is segíti a hitelezői bizalom helyreállítását

Idén októbertől indulhat az adatszolgáltatás a BISZ Zrt. a pozitív adóslista nyilvántartás rendszerében. A Credit Reference szolgáltatás révén Magyarország első, önkéntes csatlakozáson és hozzájáruláson alapuló pozitív adóslista rendszere jön létre. Erre építve előnyben részesülnek azok a hitelkérelmezők, akik korábbi tartozásaikat rendben törlesztették, továbbá azok, akik bár korábban nem voltak képesek szerződés szerint törleszteni, de azóta újból fizetésképesek lettek. Mindez pedig a pénzügyi és hitelpiac stabilizálódását segíti majd. A pénzintézetek csatlakozását követően jelenleg a rendszer adatokkal való feltöltése zajlik.

 
Vulkánkitörés után – gazdasági élénkülés előtt 2010.05.31. csomagküldő szolgáltatás DHL PeppeR
 

Az első negyedévben nemzetközi szinten már megfordult a szállítmányozási trend

"A gazdasági recesszió hatására már több mint egy éve hatalmas nyomás nehezedik a légi és tengeri szállítmányozási piacra, amely soha nem látott veszteséget és változásokat eredményezett az ágazatban. Tengeri flották üzemen kívül helyezésével, repülőgépjáratok törlésével és egyes szolgáltatások megszűntetésével a légi- és hajóstársaságok sorra csökkentették fuvarkapacitásaikat. A fuvardíjak az általános tarifaemelés és a csúcsidőszaki pótdíjak bevezetésének következtében jelentősen megnőttek. A piacnak és az ügyfeleknek azok a hirtelen zavarok sem kedveztek, mint amilyet például az izlandi vulkánkitörés vagy egyes országok adminisztratív és biztonsági intézkedései okoztak. Akár egy pár napos kimaradás a rendszeres forgalomban azonnali árutorlódással és díjnövekedéssel járhat, ahogy azt az idei évben tapasztalhattuk." – összegezte a légi és tengeri szállítmányozás helyzetét Pál Attila, a DHL Global Forwarding magyarországi kereskedelmi igazgatója.

 
Az elkövetkező évtized kihívásairól vitázik a Corvinus MBA alumni szervezete - Fordított agyelszívás segíti az üzleti képzést 2010.05.27. oktatás Corvinus MBA alumni PeppeR
  Mintegy 120 egykori diák részvételével május 27-én alakul meg a Corvinus School of Management MBA képzésének öregdiák szervezete. A céljául a szakmai igényesség növelését, a gazdasági és társadalmi párbeszéd növelését, valamint a kapcsolatépítést kitűző szervezet azokat tömöríti, akik 2004, a Corvinus Egyetem angol nyelvű MBA programjának megindítása óta az oktatást sikeresen befejezték. A nemzetközileg is elismert képzés keretében a hallgatók a közép-kelet európai régió sajátosságaira építő tudásra tesznek szert.
 
Egy százalékponttal csökkent Magyarországon az illegális szoftverek aránya 2010.05.11. számítástechnika BSA PeppeR
 

A Business Software Alliance és az IDC éves kutatása a válság hatásait elemzi

A Business Software Alliance (BSA), a világ szoftveriparát képviselő nemzetközi szervezet az IDC piackutató céggel együttesen ma mutatta be az illegális szoftverhasználatról készített, hetedik alkalommal megjelentetett éves globális tanulmányát. A tanulmány 100-nál is több országban követi nyomon az illegális PC-s szoftverek arányának alakulását. A tanulmány megállapításai szerint Magyarországon a személyi számítógépekre illegálisan telepített szoftverek aránya 2009-ben 1 százalékponttal csökkent, és jelenleg 41%-ot tesz ki. Ezeknek az illegális szoftvereknek a becsült kereskedelmi értéke mintegy 113 millió dollár.

 
Minden címke színes, még ha nem is látszik! 2010.04.27. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A Zebra új IQ Color címkéi egyszerűsítik a műveleteket, valamint csökkentik a hibákat és a nyomtatási költségeket

A gyártástól kezdve a logisztika, a kereskedelem és az egészségügy számára fontos új terméket piacra dobását jelentette be a speciális nyomtatási és automatikus azonosító megoldások piacának vezető cége, a Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA). Az IQ Color hőcímkék különlegessége, hogy az üzemeltetési menedzserek a színes vizuális információkat saját igényeikre szabva és a meglévő Zebra hőnyomtatójukon teszik lehetővé. Úgy nyílik tehát lehetőség színes címkék nyomtatására, hogy közben nincs szükség új nyomtató beszerzésére.

 
Minden korábbinál égetőbb a szellemi tulajdon védelme 2010.04.23. számítástechnika BSA PeppeR
 

A „warezkirály” eset csak a jéghegy csúcsa

A világ április 26-án immár 10. alkalommal ünnepli a Szellemi Tulajdon Világnapját. Az évforduló kapcsán a szerzői jogok védelmével foglalkozó három jogvédő szervezet, a BSA (Business Software Alliance), az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány) és a ProArt (Szövetség a Szerzői Jogokért) szerint egyszerre lenne szükség a szerzői jogi tudatosság fokozására és a jogi védelem erősítésére elsősorban a jogalkalmazás területén.

 
A BSA kutatása szerint az európai polgárok többsége nincs tisztában azzal, hol tárolják online adatait és kinek a felelőssége védelmezni azokat 2010.04.19. számítástechnika BSA PeppeR
 

A válaszadók szerint az internetes biztonság nemzetközi együttműködést igényel

A Business Software Alliance (BSA) minap nyilvánosságra hozott kutatása szerint az európai polgárok nincsenek tisztában azzal, az internetes térben hol is tárolják online adataikat. Az európai polgárok közel egyötödének fogalma sincs arról, vajon adatai fellelhetőek-e a “virtuális térben”, az ún. számítási felhőben („cloud computing”), sőt 60%-uk még a számítási felhő fogalmáról sem hallott. A felhasználók nem tudták megmondani, kinek a feladata lenne a személyes, online adatok védelme, bár megfogalmaztak igényt a kormányzat, a vállalatok és a felhasználók közötti kapcsolat javítására, valamint az internethasználat kockázatainak ismertetésére és a legjobb gyakorlatok bemutatására.

 
A BSA jogi lépéseinek eredményeként az illegális szoftverhasználat az európai vállalatok számára több, mint 16 millió dollárba került 2010.04.15. számítástechnika BSA PeppeR
 

A hatóságokkal folytatott együttműködés eredményeket hozott Magyarországon

Tavaly a Business Software Alliance (BSA) Európában közel 4000 bejelentést kapott az illegális szoftvereket használó társaságokról, 2256 esetben pedig jogi eljárást kezdeményezett. A BSA jogi lépéseinek eredményeként az illegális szoftverek használata 2009-ben az európai vállalkozások számára több, mint 16 millió dollárba került.

 
A kereskedelemben az önkiszolgáló nyomtatásé a jövő! 2010.04.15. számítástechnika Zebra Technologies
 

A Zebra Technologies új nyomtatója növeli az ügyfelek hűségét és segíti a hatékonyabb munkavégzést

A Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) ma jelentette be KR403 kioszk blokknyomtatójának - az új KR400™ sorozat első termékének - piacra dobását. Az új KR403 számos, önkiszolgáló nyomtatást biztosító megoldást kínál az ügyfeleknek: többek között hűségkuponok nyomtatását, számlák kifizetését valamint a szupermarketekben és szórakoztatóipari egységekben – például DVD kölcsönzőkben - történő önkiszolgáló rendelést tesz lehetővé.

 
Megnyílt az OBI gyöngyösi áruháza 2010.04.01. kereskedelem OBI PeppeR
  A gyöngyösi áruház megnyitásával immár 25. magyarországi egységét avatja holnap az OBI. Az új áruház révén az OBI a város és a Mátra-vidék otthonfejlesztési és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A mintegy 8.300 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető otthonfejlesztési áruházlánchoz méltó választékkal, hosszú távon is alacsony árakkal és hetven fős, felkészült munkatársi gárdával várja a vásárlókat. A gyöngyösi OBI áruház több tízezerféle terméket felölelő, a város és a régió igényeinek figyelembevételével véglegesített választékot kínál a látogatóknak.
 
A kreatív szellemi környezet védelmének erősítését és a jogszabályok következetes végrehajtását szorgalmazza a BSA 2010.03.29. számítástechnika BSA PeppeR
  "Mind a cégek, mind pedig az ország jövője szempontjából kiemelt jelentősége van annak, hogy Magyarországon megerősödjön a szellemi alkotások- és az oltalmukat biztosító jogok tisztelete. Ez az egyik alapja és garanciája a kreatív szellemi tevékenység gazdasági hasznosításának. A szellemi alkotások, ennek természetesen részeként: a szoftverek védelemét biztosító jogszabályok következetes végrehajtásának határozott és tudatos erősítése szükséges a hatóságok valamint minden jogalkalmazó részéről."– mondta Dr. Dzsinich Gergely, a BSA Magyarországi Bizottságának nemrég megválasztott új elnöke. A világ vezető üzleti szoftvergyártó cégeit tömörítő Business Software Alliance magyarországi vezetője a Vám- és Pénzügyőrség múlt heti rendezvényén beszélt.
 
Új elnök a BSA Magyarország élén 2010.03.25. számítástechnika BSA PeppeR
  Új elnök irányítja ezentúl a Business Software Alliance (BSA) magyarországi tevékenységét. A világ legjelentősebb szoftvergyártóit tömörítő szervezet magyar tagozatának élén mostantól dr. Dzsinich Gergely, a Microsoft jogvédelmi területért felelős vezetőije áll.
 
Megnyílt az OBI keszthelyi áruháza 2010.03.18. kereskedelem OBI PeppeR
  A tavasz beköszöntével nyitotta meg kapuit Keszthelyen az OBI 24. magyarországi áruháza, amely révén az OBI a város és a nyugat-balatoni régió otthonfejlesztési és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A mintegy 7.000 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető otthonfejlesztési áruházlánchoz méltó választékkal, hosszú távon is alacsony árakkal és hetven fős, felkészült munkatársi gárdával várja a vásárlókat. A keszthelyi OBI áruház több tízezerféle terméket felölelő, a város és a régió igényeinek figyelembevételével véglegesített választékot kínál a látogatóknak.
 
Csak abban a bankban bízz, amit a barátod ajánl! 2010.02.05. pénzügyek Scale PeppeR
 

Jelzálog helyett folyószámla értékesítésre koncentrálnak a bankok

"Csak a személyes ajánlásnak lehet hinni". Ez az egyik legfontosabb következtetése az immár negyedik alkalommal folytatott Bankindex kutatásnak. A Scale Researchnek a bank és ügyfél közötti kapcsolatot minőségét vizsgáló kutatása szerint a megkérdezettek 28 %-a elsősorban a rokonok és ismerősök ajánlása alapján választana új bankot, ezzel pedig az ajánlás vált az elsődleges kommunikációs csatornává. Különösen magas, 46% azok aránya, akik rokonoktól, ismerősöktől hallottak először a folyószámláról. Furcsa ellentmondás, hogy miközben a bankok általános megítélése 2009. második félévében tovább romlott, adott, saját bankjukról a válaszadók már sokkal kedvezőbben nyilatkoznak. A megkérdezettek több mint 50%-a elégedett jelenlegi bankjával, és a korábbi visszaesés után lassú növekedésnek indult azok aránya is, akik nemcsak elégedettek mostani pénzintézetükkel, de újból ezt választanák. Ennek fontosságát aláhúzza, hogy a jelentős ügyfélállománnyal rendelkező pénzintézetek közül egyedül az OTP, az Erste Bank és a Takarékszövetkezetek ügyfeleinek elégedettsége nem csökkent az első félévben.

 
Több időt kell a vevőkkel tölteni 2010.02.01. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

A vevőkiszolgálás javítását szolgálják a Zebra mobilnyomtatók

"Sokat lehetne javítani Magyarországon a kereskedelmi vevőkiszolgálás színvonalán és sebességén. Ez különösen fontossá válik olyankor, amikor a vásárlók a korábbinál jobban megnézik, hol költik el a pénzüket." – véli Halász Árpád, a Zebra regionális értékesítési vezetője arra a felmérésre reagálva, amely a kereskedőket az elmúlt karácsonyi szezon kapcsán szűkös pénztárcájú vevőkkel riogatta, és ami ráadásul részben be is igazolódott.

 
Indul a hódismereti hónap 2010.01.26. kereskedelem OBI PeppeR
 

Először Nyíregyházán csengetnek be az OBI és a WWF idei hódóráira

Január 27-én indítja az OBI Hungary és a WWF Magyarország a korábbi években már nagy sikert aratott hódóra-sorozatot, amelynek keretében idén 16 város mintegy 2300 általános iskolás diákja ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával. A természetvédelmi órákat január végétől február végéig tartják meg az OBI tizenöt vidéki áruházában, míg a budapesti helyszínek közül a Soroksári úti és a Fogarasi úti áruházakba várják az érdeklődő diákcsoportokat.

 
Irattengerbe fulladnak a bankok 2010.01.18. pénzügyek Scale PeppeR
 

Dokumentum menedzsment rendszerek nélkül megoldhatatlan lesz a banki iratkezelés

A nyugat-európai gyakorlatilag 100 %-os szinttel szemben Magyarországon a megkérdezett bankok alig 14%-ánál támogatja integrált IT rendszer az archiválást. Ez a kiragadott példa is jelzi, milyen mértékben elmarad a magyar bankok dokumentumkezelési gyakorlata mind az igényektől, mind pedig az európai gyakorlattól. Az iratok kezelésére szolgáló rendszerek elterjedtségét és használatát vizsgálja az a mélyinterjús kutatás, melynek eredményeit a Finalta nemzetközi benchmarking cég és a Scale Research most hozta nyilvánosságra. A gyakran manuális és szigetszerű dokumentumkezelés következményeként a lehetőségekhez képest jóval lassúbb az ügyfélkezelés, a hitelelbírálás vagy a biztosítók esetében a kötvényesítés folyamata. Az elektronikus dokumentumkezelő rendszerek bevezetése hozzájárulhatna a belső folyamatok felgyorsításához, csökkenti a tévedések kockázatát és már középtávon is jelentős megtakarításokat eredményez a bankok számára.

 
Több tucat cég meglátogatásával folytatódik a BSA Nagyvizit kampánya 2009.12.15. számítástechnika BSA PeppeR
 

Válságban a cégvezetők egy része rövidtávon gondolkodik és felesleges kockázatot vállal

Új lendülettel folytatódik a BSA immár 4 éve indított Nagyvizit kampánya. A program keretében a szervezet képviselői még idén és jövő év elején több tucat magyarországi kis- és középvállalatot valamint intézményt látogatnak meg. A látogatások során a BSA szakértői elsősorban a kiválasztott vállalatok és intézmények szoftvergazdálkodási gyakorlatával kapcsolatban tesznek fel kérdéseket, tájékoztatják a vállalatok és szervezetek vezetőit az illegális szoftverhasználattal járó kockázatokról, és hiányosságok esetén javaslatokat tesznek azok kijavítására.

 
Gyerekjogi fotópályázatot hirdet az UNICEF 2009.11.20. non-profit szféra UNICEF PeppeR
  Az ENSZ Gyermekjogi egyezményének 20. évfordulója alkalmából a World Photography Organisation, a Sony és az UNICEF két online akciót indít útjára. Ezek keretében arra kérik a fiatalokat és a felnőtteket, hogy 1-1 fotográfia és egy hozzátartozó “fogadalom” feltöltésével támogassák a gyermekek jogainak tiszteletben tartását. A képnek és a fogadalomnak a következő alapvető jogok egyikére kell vonatkoznia: élethez, oktatáshoz, egészséghez való jog, az erőszaktól, kizsákmányolástól történő védelemre, illetve a véleménynyilvánításra vonatkozó jog.
 
Eredményeket és tennivalókat fogalmaz meg az UNICEF a világ gyermekeinek helyzetéről szóló értékelésében 2009.11.20. non-profit szféra UNICEF PeppeR
 

Évente 1,2 millió gyermek lesz gyermekkereskedelem áldozata

Az UNICEF a gyermekjogi egyezmény elfogadásának 20. évfordulóján hozta nyilvánosságra a világ gyermekeinek helyzetével foglalkozó jelentésének különkiadását.

 
Vége a személyazonosító kártyák hamisításának? 2009.11.17. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  Hatóságok, nagyvállalatok és üzlethálózatok lehetnek a Zebra ZXP Series 8 nyomtatójának vevői
 
Hamarosan kiderül, ki úszkált meztelenül 2009.11.09. pénzügyek Scale PeppeR
 

A regionális pénzügyi felügyeletek együttműködésére van szükség

"Ne bízzuk magunkat sem a lakosság, sem a bankrendszer memóriájára", vagyis a válság után sem szabad jelentősen enyhíteni a felügyeleti szigoron – vonták le nagy egyetértésben az egyik fő tanulságot a minap tartott pénzügyi konferencia jeles előadói. Radovan Jelasityot, a Szerb Nemzeti Bank elnökét, Dr. Nagy Ágnest, a Román Nemzeti Bank igazgatóságának tagját és Farkas Ádámot, a PSZÁF elnökét látta vendégül Budapesten a fennállásának 5. évfordulóját ünneplő Scale pénzügyi tanácsadó cég. Külön érdekességet jelentett, hogy a három országot képviselő résztvevők mind magyar nyelven tartották meg előadásukat és válaszolták meg a mintegy százfős hallgatóság kérdéseit.

 
20 éves az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye 2009.10.29. non-profit szféra UNICEF PeppeR
  Gyermekjogi hónap meghirdetésével emlékezteti Magyarországot az UNICEF az ENSZ gyermekjogi egyezménye elfogadásának 20. évfordulójára. Az október 30-tól november végéig tartó „20 év – 20 nap” rendezvénysorozat keretében nemcsak az elért eredményekről esik szó, hanem azokról a közös feladatokról is, amelyeket az egyezmény szövegének és szellemének megvalósításához még tenni kell. Az események egy része nyilvános és mindazok számára nyitott és hozzáférhető, akiket érdekel és érint a gyermek jogainak kérdése.
 
A Zebra piacra dobta a nagyobb feldolgozási teljesítményű 2824 Plus asztali nyomtatót 2009.10.13. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
 

Különösen az egészségügyben, a postai szolgáltatásoknál és az állami szektorban lehet sikeres az új termék

A Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) ma jelentette be, hogy piacra dobja a 2824 Plus asztali nyomtatót. A Zebra asztali nyomtató családjának új tagja a Zebra népszerű LP/TLP 2824 és LP/TLP 2824-Z nyomtatóinak továbbfejlesztett változata.

 
A közép-európai országok nem kivételeztek saját bankjaikkal 2009.10.09. pénzügyek Scale PeppeR
  "A közép-európai országok kormányai nem kivételeztek saját bankjaikkal, pedig a válság miatt számos korábban elfogadottnak tekintett magatartási szabály alól ki lehetett bújni. Legalábbis ezt jelzi, hogy Belgiumban, Hollandiában, Németországban vagy éppen Nagy-Britanniában rendre előfordultak jelentős állami beavatkozással járó bankmentő akciók. Csakis a jövő döntheti majd el, hogy a nem-beavatkozással a közép-európai országok egyedülálló alkalmat mulasztottak-e el és ezzel felelőtlenek voltak, vagy éppen így védték megfelelő módon az adófizetők érdekeit." – véli Bernáth Tamás, a Scale Consulting ügyvezető partnere annak a tanulmánynak az összeállítása kapcsán, melyben a tanácsadó cég a pénzügyi és banki válság kezelésének régiós gyakorlatát elemzi.
 
A Zebra Technologies a nagyteljesítményű Xi™ sorozatú vonalkód nyomtatók új generációját dobja piacra 2009.10.05. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  A Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) ma jelentette be az Xi4 asztali nyomtató sorozat bevezetését. A Zebra Xi4 sorozat kiemelkedő tartósságot, kiváló nyomtatás-minőséget és magas nyomtatási gyorsaságot biztosít, mindez pedig hosszú élettartammal és nagyfokú megbízhatósággal párosul. A Zebra Xi4 sorozatot kifejezetten az intenzív felhasználásra, a komoly terhelést jelentő alkalmazásokhoz tervezték. A Zebra mindezzel a korábbi XiIIIPlus™ asztali nyomtató termékcsaládját fejlesztette tovább.
 
Szigorodó bírósági ítélkezés szerzői jogi ügyekben 2009.10.01. számítástechnika BSA PeppeR
  A Pest Megyei Bíróság szigorú ítéletet hozott egy szerzői jogok megsértése miatt zajlott büntetőeljárásban.
 
A Zebra Kioszk nyomtató állomás gyors telepítést biztosít az önkiszolgáló alkalmazásoknál 2009.09.30. számítástechnika Zebra Technologies PeppeR
  A Zebra Technologies Europe Limited, a különleges nyomtatási és automatikus azonosító megoldások globális piacán vezető társaság a Zebra Kioszk nyomtató állomás forgalmazásának elkezdését. Ez a ‘minden egyben’ kioszk megoldás egy kompakt házat jelent, amelyben megtalálható a Zebra TTP 2000™ sorozatú kioszk nyomtatója, egy tekercs papír, valamint egy kompakt érintőképernyős kioszk számítógép. A nyomtató állomás integrálható, azonnal rendelkezésre álló ’out-of-the-box’ megoldást kínál, amely kiküszöböli a hosszú átfutási időt, valamint az egyedi megoldás magas költségeit.
 
Magyarország továbbra is 28. a globális IT iparági versenyképességi listán 2009.09.17. számítástechnika BSA PeppeR
  Magyarország a világon 28. a 2009. évi IT iparági versenyképességi index szerint, amelyen az elérhető 100 pontból 46,1 pontot szerzett. Bármilyen előrelépés eléréséhez Magyarországon erősíteni kell a szellemi tulajdon védelmét, az IT szektorban több új munkahelyet kell teremteni, valamint általában az IT iparágat erőteljesebben kellene támogatni. Többek között ezeket az eredményeket fedte fel az Economist Intelligence Unit legújabb tanulmánya, melynek készítését a Business Software Alliance (BSA) támogatta.
 
Egy névtelen bejelentés generálta a BSA eddigi második legjelentősebb eljárását Európában 2009.09.03. számítástechnika BSA PeppeR
 

A német vállalatnak mintegy 1 millió euróba került az illegális szoftverhasználat

Egy németországi vállalat elismerte, hogy illegálisan használt licenc nélküli szoftvereket több mint 1000 számítógépén. A kártérítésként, és a jogtisztaság biztosítása érdekében megvásárolt licencekért fizetett összeg meghaladta az 1,1 millió eurót, így ez lett a második legjelentősebb nagyságrendű eset a BSA Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló régiójában.

 
A takarékszövetkezetek a hitelek újratárgyalásakor is a szoros ügyfélkapcsolataikra építenek 2009.08.31. pénzügyek Scale PeppeR
 

A válságban megfordulhat a trend: a bankok járhatnak a szövetkezetekhez tanulni

"Bár ma még szokatlan a gondolat, de a bankok bizony több téren tanulhatnának is a takarékszövetkezetektől." - véli Bernáth Tamás, a Scale Consulting ügyvezető partnere. A piacvezető banki tanácsadó cég most elvégzett összeállítása szerint a takarékszövetkezetek előnyt tudtak kovácsolni több, régóta meglévő adottságukból és ezek tudatos kihasználásából: kedvező forráshelyzetüknek köszönhetően versenyhelyzetük a globális pénzszűkével küzdő bankokkal szemben javult, jól használják ki, hogy integráltan - az átfedésekre is ügyelve - képesek kezelni lakossági és kis- és középvállalati ügyfeleiket, és számos területen jelentkeztek a szétszabdalt takarékszövetkezeti szektor integrálását jelző elemekkel. Ennek is köszönhető, hogy bizonyos területeken a pénzpiacból szerzett részesedésük már messze meghaladja a 4,7%-os mérlegfőösszeg részesedésüket. (Ld. Háttéranyag az összeállítás végén)

 
Az illegális szoftverhasználat a régió vállalkozásainak mintegy 10,1 millió dollárjába került 2009.07.23. számítástechnika BSA PeppeR
  A Business Software Alliance (BSA) bejelentése szerint a 2009. év első hat hónapjában az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magába foglaló régióban a vállalkozások által az illegális szoftverhasználatért fizetett összeg – USA dollár értékben számolva - 8-számjegyű volt. A fizetett kártérítések értéke elérte a 3,4 millió dollárt (mintegy 650 millió forintot), míg a jogtisztaság biztosítása érdekében a vállalkozások további 6,6 millió dollárt (mintegy 1,27 milliárd forintot) fizettek az üzleti tevékenységük szempontjából létfontosságú szoftverek megvásárlásáért. Mindezek az összegek még nem tartalmazzák a társaságok által a jogi eljárások díjaira fordított kiadásokat.
 
Növekszik a hitelkártya-használat a magas jövedelműek körében 2009.06.10. pénzügyek Scale PeppeR
  Lassan de biztosan bővülő magyarországi hitelkártya-használati szokásokról tanúskodnak a Bankindex legutóbbi eredményei. A Scale Research által félévente végzett reprezentatív vizsgálat adatai szerint elsősorban a magasabb jövedelműek, a közép- és felsőfokú végzettségűek, valamint az idősebb korosztály körében nőtt meg az elmúlt év során a hitelkártya-használat gyakorisága. Ez még akkor is igaz, ha a legtöbben nincsenek tisztában azzal, pontosan milyen díjakat és jutalékokat fizetnek is mindezért bankjuknak.
 
A növekedés ellenére még mindig alacsony az interneten bankolók aránya 2009.05.25. pénzügyek Scale PeppeR
  A bankhasználati szokások megváltozásának egyik fontos elemeként jelentkezik az internetbanki szolgáltatások használatának terjedése. Egy év alatt közel 5%-kal nőtt Magyarországon a "netbankolók" száma és az emelkedés a gazdasági visszaesés ellenére töretlennek látszik. A Scale Research félévente végzett Bankindex kutatása alapján kitűnik, hogy az átlagos szám mögött előre jósolható és meglepő tendenciák egyaránt meghúzódnak: a magasan iskolázottak körében gyorsabban nő, mint a kevésbé iskolázottak között, nagyvárosban és vidéken egyformán gyorsan terjed, míg az egyes bankokat, illetve termékeket illetően nagyon nagy a szórás.
 
AZ ILLEGÁLIS SZOFTVERHASZNÁLAT ARÁNYA MAGYARORSZÁGON TOVÁBBRA IS 42 SZÁZALÉK 2009.05.12. számítástechnika BSA PeppeR
 

2008 az ellentmondásos tendenciák éve volt

A személyi számítógépeken (PC-ken) illegálisan használt szoftverek aránya 2008-ban Magyarországon 42 százalék maradt, míg a vizsgált 110 ország felében az illegális szoftverhasználat csökkent, 15 százalékában pedig növekedett. Az illegális szoftverhasználat okozta iparági veszteségek értéke 2008-ban Magyarországon 146 millió dollárra emelkedett.

 
Válság idején a szegmentáció lehet a bankok csodafegyvere 2009.05.04. pénzügyek Scale PeppeR
 

Új módszer az új ügyfelek megnyerésére

A jelenlegi helyzetben a bankoknak nemcsak ahhoz van szüksége új módszerekre, hogy ügyfeleiket megtartsák, hanem ahhoz is, hogy ügyfélkörüket bővíteni tudják. A Scale Solutions szakértői szerint a szegmentáció átértékelése lehet a bankok számára az új csodafegyver. Ez a korábbiaknál lényegesen hatékonyabban teszi lehetővé, hogy a bankok személyre szabott ajánlatokat tegyenek, mindenki számára a legmegfelelőbb termékeket kínálják, sőt, komoly ráhatással lehet magára a termékfejlesztésre is.

 
Veszélyes méreteket öltött az illegális szoftverkereskedelem 2009.04.24. számítástechnika BSA PeppeR
  A Business Software Alliance üdvözli a Nemzeti Nyomozó Iroda hatékony fellépését a gazdaságban egyre ijesztőbb méreteket öltő fekete szoftver kereskedelem ellen. A Nemzeti Nyomozó Iroda a múlt héten az eddig legnagyobb szabású rajtütés eredményeként 43 szerver gépen mintegy 250 terabájtnyi illegális tartalmat, így szoftvereket, filmeket és zenéket foglalt le. A szerverparkot üzemeltető magyar-ukrán tulajdonú vállalkozás emelt díjas sms üzeneteken keresztül tette elérhetővé a világviszonylatban is rekord mennyiségűnek számító illegális tartalmat. A szerzői jogsértésekkel szembeni határozott fellépést jelzi az is, hogy a mostani üggyel kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda több, mint 100 rendőrt mozgósított és az akció során 6 személyt őrizetbe is vett.
 
Bankválság után biztosítói és lízingcég válság? 2009.04.23. pénzügyek Scale PeppeR
 

Pedig lehet pozitív hozadéka is a válságnak

A pénzügyi válság kapcsán elsősorban a bankok szerepéről és az őket sújtó hatásokról esik szó, kevesebb figyelem fordul viszont olyan, pénzügyi szolgáltatást nyújtó társaságokról, mint a biztosítók és a lízingcégek.

 
Három jelentős szoftveripari társaság csatlakozott világszervezeti tagként a 2009.04.09. számítástechnika BSA PeppeR
 

Az Embarcadero Technologies szerint a BSA-nak az illegális szoftverhasználat elleni és a politikára vonatkozó programjai különösen értékesek

Három előretekintő szoftveripari társaság csatlakozott a Business Software Alliance (BSA) szervezethez, amely bizonyítottan értéket képvisel számukra azzal, hogy az iparág érdekeit világszinten képviseli. Az Embarcadero Technologies világszervezeti tagként vesz majd részt a BSA tevékenységében az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet és Afrika). Két másik társaság, a Minitab és a Rosetta Stone szintén világszervezeti tagként csatlakozott. Ezek a társaságok innovatív szoftver-megoldásokat nyújtanak az online együttműködés, a minőségfejlesztés, illetve az élethosszig tartó tanulás területein.

 
Az EMEA régióban 8%-kal emelkedett az illegális szoftverhasználatra vonatkozó bejelentések száma 2009.04.01. számítástechnika BSA PeppeR
 

A Business Software Alliance 2009. elején a korábbinál több bejelentést kapott

 A Business Software Alliance (BSA) részére több mint 800 bejelentés érkezett 2009 januárjában és februárjában az Európát, Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló (EMEA) régióban, ami 2008. elejéhez képest 8 százalékos emelkedést jelent. Ez a trend a szolgáltatói iparágban volt a legerősebb, majd az építőipar/design, értékesítés/forgalmazás, gépészet, gyártás, valamint a grafikai szektorok követték.

 
Az URSA/ URALITA Operating Unit Central East ma jelentette be salgótarjáni üveggyapot gyára bezárásának tervét 2009.03.27. építőanyag ipar URSA PeppeR
  Az URSA/ URALITA Operating Unit Central East ma jelentette be salgótarjáni üveggyapot gyára bezárásának tervét. A salgótarjáni gyár egyébként évi 13 000 tonna kapacitásával az URSA/URALITA legkisebb üveggyapot gyártó egysége.
 
Klímavédő barkácsáruház 2009.03.09. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI áruházlánc lett a 2009. évi események kiemelt támogatója a két éve indult Vegyél Vissza! klímavédelmi Programban. A non-profit szervezet és az áruházlánc stratégiai együttműködésének célja, hogy felhívja a figyelmet a háztartáson belüli fogyasztás, a tudatosabb energiafelhasználás lehetőségeire, az ésszerű erőforrás-használat eszközeire és az oktatás jelentőségére. Az együttműködés egyik érdekessége, hogy a partnerek külön figyelmet fordítanak a szponzor vállalaton belüli "zöldítésére", például az áruházi papírfelhasználások csökkentésére és a belső események ökotudatosságára.
 
Kit érdekelnek az ügyfelek? 2009.03.04. HR szolgáltatások Target PeppeR
  Az ügyfélorientált hozzáállás hiánya, valamint a szakszerűtlen vállalatvezetés jelenti Közép-Kelet-Európában a vállalkozások egyik legnagyobb problémáját. Ugyanakkor a helyi vezetők keményen dolgoznak és ambiciózusak, az üzleti környezet dinamikus és a női vezetők jobban teljesítenek, mint a férfiak. Többek között ezek a legfőbb megállapításai annak a kutatásnak, amelyet hat európai uniós tagállamban végzett a TARGET Nemzetközi Személyzeti Tanácsadó Csoport és a Henley Business School. A régióban általános jellemzők is megfigyelhetők, azonban jelentős különbségek állnak fenn Bulgária, a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia vezetői kultúrái között.
 
Válaszúthoz érkeztek a takarékszövetkezetek 2009.03.02. pénzügyek Scale PeppeR
  "Ha versenyben akarnak maradni, akkor ne egymáshoz, hanem a bankokhoz mérjék teljesítményüket a takarékszövetkezetek" - javasolja Chornitzer Péter, a Scale Consulting ügyvezető partnere a nemrég készített Bankindex felmérés eredményei kapcsán. A kutatás ma még jelentősnek mutatja a takarékszövetkezeteknek a hazai pénzügyi szférában elfoglalt pozícióját. A megkérdezettek közül csak az OTP-t tekintik ennél többen elsődleges bankjuknak, a válaszadók egyszerűnek, rugalmasnak és gyorsnak tartják a takarékszövetkezeti ügyintézést, olcsónak vélik a szolgáltatásokat. A takarékszövetkezetek további fejlődését azonban számos tényező gátolja. Amennyiben ezek a pénzintézetek nem tesznek a gátló tényezők elhárításáért, akkor várhatóan hátrébb szorulnak az éleződő versenyben.
 
Miért sárga a hód metszőfoga? 2009.02.27. kereskedelem OBI PeppeR
  Nagy sikerrel zárult az OBI Hungary és a WWF Magyarország idei hódóra sorozata. A január 14-től február 27-ig tartó országos programon 16 város 18 OBI áruházában több mint 2000 általános iskolás diák ismerkedett meg Európa legnagyobb rágcsálójának életével. Az idei programsorozat sikerét az is jelzi, hogy már most jelentkeztek iskolák egy hasonló jellegű környezetismereti órán történő jövő évi részvételre.
 
Egyre több számítástechnikai bolt eladója és üzletvezetője kell hogy szerzői jogsértésért feleljen 2009.02.09. számítástechnika BSA PeppeR
 

Növekszik az illegális szoftverterjesztés a kiskereskedelmi üzletekben.

A BSA örömmel üdvözli, hogy az elmúlt időszakban jónéhány számítástechnikai kiskereskedelemmel foglalkozó bolt alkalmazottja, illetve vezetője ellen indult büntetőeljárás. Alapos gyanú él arról, hogy ezeknél az üzleteknél illegálisan telepített, illetve "a gépen hagyott" szoftverekkel értékesítettek személyi számítógépeket. Az esetek tavaly szeptembertől indultak ugrásszerű növekedésnek.

 
Kormányzati támogatással országos konferenciasorozat indult a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről 2009.01.29. számítástechnika BSA PeppeR
  A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre. A tervek szerint több száz vállalat pénzügyi vezetője és könyvelője számára tudatosodik a szoftvernyilvántartás fontossága és ismeri meg a szoftverek számvitelével összefüggő információkat.
 
Hódolat a környezetvédelemnek 2009.01.13. kereskedelem OBI PeppeR
 

Megkezdődnek az OBI és a WWF idei hódórái

Január 14-én ismét elindítja az OBI Hungary és a WWF Magyarország a nagysikerű hódóra-sorozatot, amelynek keretében 16 város mintegy 2300 általános iskolás diákja ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával. A természetvédelmi órákat január közepétől február végéig az OBI tizenöt vidéki áruházában tartják meg, a budapestiek közül pedig a Soroksári úti, a Savoya parki és a Fogarasi úti áruházakba várják az érdeklődő diákcsoportokat.

 
Eddig jól vizsgáztak a bankok 2008.12.19. pénzügyek Scale PeppeR
  A bankkapcsolatokkal rendelkező ügyfelek úgy érzik, fontosabbak lettek bankjuk számára, mint korábban. A meglévő ügyfélkörre történő fokozott odafigyelés tekinthető az elmúlt félév pénzügyi válsága egyik, az ügyfelek számára pozitív következményének. Mindez a Scale Research banki kutatócég által 2008. késő tavaszán indított és most megismételt kutatás egyik lényeges megállapítása. A bank - ügyfél kapcsolat teljességét felölelő Bankindex kutatás során nyert adatokból a jelenlegi pénzügyi helyzet következtében három kérdéskör vált különösen érdekessé: hogyan érzékelik az ügyfelek a megváltozott körülményeket, mennyire érintette meg őket a válság, és mit tesznek a bankok ebben a helyzetben. A válság kezelését illetően a felmérés szerint a bankok eddig jól vizsgáztak, az összesített teljesítményt jelző Bankindex a félév során 24 pontról 37 pontra emelkedett.
 
Megnyitott az OBI kecskeméti áruháza 2008.12.18. kereskedelem OBI PeppeR
 

Idei harmadik áruházát nyitotta a piacvezető barkácslánc

Karácsony előtt megnyitotta kapuit Kecskeméten az OBI 23. magyarországi áruháza, amely révén az OBI Kecskemét és a környező régió otthonfejlesztési és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A mintegy 8.200 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető áruházlánchoz méltó választékkal és hosszú távon is alacsony árakkal várja a vásárlókat. A kecskeméti OBI áruház több tízezerféle terméket felölelő, a város és a régió igényeinek figyelembevételével véglegesített választékkal, és felkészült, 70 fős munkatársi gárdával várja a vásárlókat.

 
Megújult a BSA honlapja 2008.12.15. számítástechnika BSA PeppeR
  A Business Software Alliance (BSA) bejelentette, hogy mostantól már élesben üzemelnek a szervezet új honlapjának magyar oldalai. A honlap megújítását két tényező tette szükségessé: egyrészt a korábbiaknál fontosabbá vált a nemzetközi szinten is egységes megjelenés, a márka és arculat erősítése, másrészt a honlap szolgáltatásaink skálája és a korábbiaknál nagyobb interaktivitási igény is a felülvizsgálatot igényelte. Először a szervezet amerikai és nagy-britanniai honlapja "váltott arcot", majd a közel 80 tagország mindegyikének lapjaira is sor kerül.
 
A BSA üdvözli a kormányzatnak a szerzői jog védelmének erősítésére bejelentett lépéseit 2008.12.08. számítástechnika BSA PeppeR
  A Business Software Alliance (BSA) üdvözli azt a bejelentést, hogy a kormányzat által létrehozott Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a jövőben prioritásként kezeli a szerzői jogi jogsértések elleni fellépéseket, és ezen belül a társadalmi tudatosságnövelő kezdeményezéseket. A BSA úgy véli, hogy csakis a kormányzat és az üzleti szféra összefogásával, a hamisításból fakadó veszélyek, kockázatok és károk társadalmi tudatosításával érhető el a jelenlegi helyzet kezelése. Ennek fontos elemei a HENT most közzétett állásfoglalásában megfogalmazott lépések.
 
A Cadbury új disztribúciós modellt vezet be Magyarországon 2008.11.28. élelmiszeripar Cadbury PeppeR
  A Cadbury, a világ egyik vezető édesipari cége bejelentette, hogy megváltoztatja Magyarországon alkalmazott disztribúciós modelljét. A javaslat szerint az új kereskedelmi rendszer keretében 2009. február 1-től egyetlen disztribútor lesz felelős a Cadbury termékeinek magyarországi forgalmazásáért.
 
A BSA új, világszínvonalú szoftvereszköz gazdálkodási módszert jelentett be 2008.11.18. számítástechnika BSA PeppeR
 

A SAM Advantage program segítségével a szervezetek könnyebben felelhetnek meg a számos előnyt biztosító nemzetközi szoftvereszköz gazdálkodási szabványnak

A Business Software Alliance (BSA) a szoftvereszköz gazdálkodás (SAM - Software Asset Management) egy új, világszínvonalú módszerét jelentette be. A SAM üzleti gyakorlatnak az a célja, hogy az adott szervezeten belül biztosítsa, hogy minden szoftver nyomon követhető legyen, valamint elősegítse a szoftverek révén elérhető termelékenységnövekedést. Ezzel az új megközelítéssel az informatikai vezetők és szolgáltatók könnyebben kiaknázhatják a szoftvereszköz gazdálkodás által kínált előnyöket.

 
A Business Software Alliance félév alatt több, mint 18 000 aukciót állított le, és nagyobb hangsúlyt helyez az internetes programra Európában, a Közel-Keleten és Afrikában 2008.11.10. számítástechnika BSA PeppeR
 

Új jelentést adtak ki az internetes szoftverkalózkodással kapcsolatos veszélyekről

A Business Software Alliance (BSA) bejelentette, hogy 2008. első felében világszerte 18 314 aukciót állíttattak le, amelyek 45 000 illegálisan szerzett szoftvert ajánlottak megvételre összesen 22 millió dollár (15 millió euró) értékben. A BSA felvette a harcot az egyenrangú (P2P) hálózatokon illetve egyéb internet alapú csatornákon folytatott illegális szoftverértékesítés ellen is. A BSA 2007. óta megháromszorozta az internethez kapcsolódó tevékenységének intenzitását, és leginkább arra koncentrál, hogy az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló régióban (EMEA) lépjen fel az illegális szoftverek ellen.

 
Megnyitotta második szegedi áruházát az OBI 2008.11.06. kereskedelem OBI PeppeR
  November 6-án megnyitotta kapuit Szegeden az OBI 22. magyarországi áruháza, amely révén az OBI tovább erősíti a város és a régió otthonfejlesztési és barkácsközpontjának szerepét. A mintegy 9.000 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető áruházlánchoz méltó választékkal és hosszú távon is alacsony árakkal várja a vásárlókat. A szegedi új OBI áruház több tízezerféle terméket felölelő, a város és a régió igényeinek figyelembevételével véglegesített választékkal, és felkészült, 70 fős munkatársi gárdával várja a vásárlókat.
 
A Tisza mentén folytatódott a WWF és az OBI hód-visszatelepítési programja - 12. születésnapját ünnepli az egyedülálló kezdeményezés 2008.10.31. kereskedelem OBI PeppeR
  A WWF 1996-ban indította el hódprogramját, amely az 1850-es években végleg kipusztított hódok magyarországi visszatelepítését tűzte ki céljául. A hód-visszatelepítési programot kezdetétől az OBI anyagi támogatása tette lehetővé. A program 12 éve során több mint 220 állat sikeres betelepítése történt meg, a teljes magyarországi populáció nagysága pedig meghaladja az 500 egyedet. A hód-visszatelepítés a két szervezet együttműködésében ma a Tisza mentén, Tiszatarjánnál folytatódott és ezzel egyben végéhez is ért: a szakemberek mostantól már újból honos állatnak tekintik a hódot. A gátépítő munkájáról és folyóalakító tevékenységéről ismert hód az egyetlen az állatvilágban, amely tudatosan építi és alakítja környezetét és karbantartja otthonát.
 
Még az idén megnyílik az OBI 23. magyarországi áruháza Kecskeméten 2008.10.01. kereskedelem OBI PeppeR
 

Újabb megyeszékhelyen lesz partner az otthonteremtésben az OBI

Idén nyitja meg kapuit Kecskeméten az OBI 23. magyarországi áruháza, amely Kecskemét és Bács-Kiskun megye otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A szintén idén nyíló, második szegedi áruházzal együtt így az OBI magyarországi áruházainak teljes alapterülete idén több mint 10%-kal, mintegy 17.000 m2-rel bővül. Az Izsáki úton épülő, 8.200 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető áruházlánchoz méltó választékkal és árakkal várja majd a vásárlókat. Az építkezés mai bokrétaünnepén Reiter László, az OBI magyarországi ügyvezető igazgatója és Sipos László, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere emlékhengert helyezett az áruház alapjába.

 
Szabvány a jogszerű szoftverhasználat elősegítésére 2008.09.24. számítástechnika BSA PeppeR
  A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) bevezette magyar nemzeti szabványként a szoftvergazdálkodás nemzetközi szabványát. Szeptembertől már magyar nemzeti szabványként is hozzáférhető az ISO/IEC 19770-1. A vállalati szoftvereszköz-gazdálkodási folyamatok szabványnak való megfelelőségét igazoló tanúsítvány megszerzése nagyobb biztonságot nyújt a felelősen gondolkodó hazai cégek vezetőinek, ugyanakkor segíti az illegális szoftverhasználat elleni erőfeszítéseket.
 
Trendforduló a privát banki üzletágban 2008.09.22. pénzügyek Scale PeppeR
  Megforduló trendeket regisztrált a Scale Research azokon a beszélgetéseken, amelyeket az elmúlt hetekben a magyarországi privát banki piac vezető szereplőinek képviselőivel, vezetőivel folytatott. A piac több mint 70%-át lefedő 9 Private Bank vezető szakemberei egybehangzóan úgy vélik, a jelenlegi rossz gazdasági hangulat miatt negatív trend várható, ami sok befektető esetében befektetésük értékének csökkenését is jelentheti. Ugyanakkor várható a jelenleg mintegy 1800 milliárd forintosra becsült PB piac növekedése, mivel jelenleg még sok vagyonos ügyfelet egyszerű lakossági ügyfélként kezelnek a bankok.
 
Magyarország továbbra is a 28. helyen áll a nemzetközi információs technológiai versenyképességi rangsorban 2008.09.16. számítástechnika BSA PeppeR
 

Különösen az IT infrastruktúra fejlettsége területén nagy a lemaradásunk

Magyarország változatlanul a 28. helyen áll a világon az információs technológiai iparág 2008. évi versenyképességi rangsorában. A középmezőnyben elfoglalt helyezésen különösen az IT infrastruktúra tudatos fejlesztésével lehetne lényegesen javítani. Többek között ezt állapította meg az Economist Intelligence Unit által kiadott, a Business Software Alliance (BSA) által támogatott új tanulmány.

 
Az OBI újrapozícionálással erősíti piacvezető helyét Magyarországon 2008.09.03. kereskedelem OBI PeppeR
 

Megújult honlap segíti a tájékozott vásárlást

Újrapozícionálási kampányt indított az OBI Magyarországon. A kampány célja, hogy egyrészt izgalmas, meglepő üzenettel és képi világgal még erőteljesebben hangsúlyozza az OBI legfőbb márka értékének tartott vevőközpontúságot, másrészt bebizonyítsa, hogy az otthonteremtés, fejlesztés és szépítés minden területén partner az OBI. Mindez pedig azt szolgálja, hogy az OBI tovább erősítse magyarországi piacvezető pozícióját. A kampány a fordulatos és izgalmas kezdetet követően mostantól végigkíséri az OBI marketing kommunikációs tevékenységét.

 
Betűtípus Útmutatót adott ki a BSA a visszaélések visszaszorítására 2008.07.08. számítástechnika BSA PeppeR
 

Szemléletváltásra van szükség a betűtípus szoftverek kezelésénél

Nemzetközi legjobb gyakorlat útmutatót adott ki a Business Software Alliance (BSA) a betűtípusok, mint eszközök kezeléséről. Az Útmutató információt kíván nyújtani a vállalkozások részére ahhoz, hogy a különböző betűformák használata milyen licencek vásárlását igényli. Számos vállalkozás nincs tisztában azzal, hogy a betűtípus tervek és a betűtípus szoftverek szellemi tulajdonnak minősülnek, amit az is jelez, hogy a jogtalan szoftverhasználat miatt több cég volt nemrég kénytelen nagy összegű kártérítést fizetni. Az Útmutató célja az, hogy megváltoztassa a betűtípusok felfogásával és kezelésével kapcsolatos szemléletet.

 
Az OBI 53,7 milliárd forintos forgalommal megerősítette piacvezető pozícióját 2008.06.11. kereskedelem OBI PeppeR
 

Szegeden és Kecskeméten nyílik új OBI áruház az idei üzleti évben

A kereslet növekedésének megtorpanása és az erősödő konkurenciaharc ellenére az OBI Hungary a 2007/2008-as üzleti évben tovább növelte forgalmát. A 2008. április 30-val zárult üzleti évben elért 53,7 milliárd forintos forgalom azt jelenti, hogy - a publikált eredményeket figyelembe véve - a legközelebbi versenytárshoz képest 13%-kal, a harmadik helyezetthez képest pedig 38%-kal lett magasabb az OBI magyarországi forgalma. Az immár 21 egységből álló otthonfejlesztési áruházlánc üzleteiben az üzleti év során 16 millió látogató fordult meg, akik közül 8,3 milliónyian váltak vásárlóvá. A vásárlóerő növekedésének átmenetinek tekintett stagnálása ellenére az OBI változatlanul az intenzív bővülést tekinti az egyetlen lehetséges útnak: a tervek szerint - több más projekt előkészítése mellett - ebben az üzleti évben nyitja meg második szegedi és első kecskeméti áruházát. Emellett folytatódik a régebben átadott áruházak felújítása, a modern vásárlói igényeknek történő átalakítása, így többek között megújul az idén 10 éves budaörsi OBI áruház.

 
Még az idén megnyílik az OBI 22. magyarországi áruháza Szegeden 2008.06.05. kereskedelem OBI PeppeR
 

Több mint 12.000 m2 eladóteret kínál az OBI szegedi két áruháza

Idén nyitja meg kapuit Szegeden az OBI 22. magyarországi áruháza, amely - a már 13 éve meglévő szegedi OBI áruházzal együtt - a város és a régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A Móravárosban épülő, mintegy 9.000 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető áruházlánchoz méltó választékkal és árakkal várja majd a vásárlókat. Az építkezés mai bokrétaünnepén Reiter László, az OBI magyarországi ügyvezető igazgatója és Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere emlékhengert helyezett az áruház alapjába.

 
A ferencvárosi Kiserdő rehabilitációs program megvalósításáról 2008.05.22. kereskedelem OBI PeppeR
 
 
Új kihívások előtt a lakossági hitelezési gyakorlat 2008.05.15. pénzügyek Scale PeppeR
  Komoly dilemmában őrlődnek napjainkban a lakossági bankok. A romló gazdasági helyzet lényegesen megváltoztatta a korábban automatikusan beváltnak tekintett hitelezési gyakorlatot. A nemrég még könnyedén odaítélt, szinte az ügyfél után "dobott" jelzálog vagy fogyasztási hitelek visszafizetése sokak számára a vártnál nehezebbnek bizonyult. A hitelezésben bevált banki eszközök nem folytathatók, az új szempontok és folyamatok kialakítása pedig időbe telik. Mi okozza a problémát, és hogyan érdemes ezt feloldani?
 
A Goodman Budapestről irányítja közép-kelet-európai terjeszkedését 2008.05.15. ingatlanfejlesztés Goodman International PeppeR
  A Goodman (ASX: GMG), az ipari ingatlan és üzleti park fejlesztéssel és létesítménykezeléssel foglalkozó nemzetközi integrált ingatlan csoport ma Budapesten hivatalosan bejelentette a Közép-Kelet-Európára vonatkozó fejlesztési terveit. A Goodman a térségben tervezett terjeszkedést budapesti irodájából irányítja.
 
Együttműködést tervez a Moholy - Nagy Művészeti Egyetem és a BSA 2008.04.28. számítástechnika BSA PeppeR
  A szellemi tulajdon világnapja alkalmából együttműködésről döntött a vezető magyarországi vizuális művészeti oktatási intézmény, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a legjelentősebb szoftvergyártókat tömörítő Business Software Alliance (BSA). Az együttműködés célja, hogy a fiatal designer és médiaművész hallgatók minél jobban tisztában legyenek az alkotásaikhoz fűződő jogokkal és képesek legyenek azok védelmére.
 
Egy nap iparvállalat és egy országos élelmiszer kereskedelmi lánc kénytelen nagy kártérítést fizetni a BSA-nak 2008.04.21. számítástechnika BSA PeppeR
 

A BSA KIMAGASLÓ MÉRTÉKŰ PEREN KÍVÜLI EGYEZSÉGE MAGYARORSZÁGON

A BSA a napokban peren kívüli egyezséget kötött két olyan vállalattal, amelyek jelentős értékben használtak illegális szoftvereket. A BSA büntetőjogi feljelentését követően létrejött, a BSA polgári jogi igényét rendező egyezség keretében egy jelentős kelet-magyarországi iparvállalat és egy országos élelmiszer kiskereskedelmi lánc összesen 8,6 millió forint kártérítést fizetett a BSA-nak, továbbá több millió forint értékben pótlólagosan megvásárolta a korábban nem tiszta forrásból használt szoftvereket.

 
Környezetvédelmi mozgalom indul Miskolcon 2008.04.08. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI miskolci áruháza - Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Miskolci Kommunikációs Kht.-val összefogva - "Virágos Miskolcért" pályázatot hirdetetett. A pályázat célja, hogy minél több miskolci családi ház tulajdonos, társasházi lakóközösség, cég és intézmény ismerje fel, hogy a környezet szebbé tétele mindenki érdeke és ezért saját maga is tenni tud. A pályázat meghirdetői értékes nyereményeket ajánlottak fel azoknak, akik a legtöbbet teszik környezetük virágosításáért. A kezdeményezés szorosan kapcsolódik az OBI környezetvédelem iránti elkötelezettségéhez, és egyben illeszkedik Miskolc városának a város virágosítására irányuló erőfeszítéseihez.
 
A banki egyesülések korát éljük 2008.03.18. pénzügyek Scale PeppeR
  A bankvezetés felkészültségén múlik egy egyesülés sikeres levezénylése Az elmúlt évtizedben mind Magyarországon, mind nemzetközileg megszaporodott a banki egyesülések száma. Csak Magyarországon az elmúlt 15 évben több mint 30 bankegyesülés, felvásárlás vagy beolvadás zajlott le. Míg korábban egy ilyen esemény egy bank tönkremenetelének vagy épp megmentésének volt a következménye, az elmúlt évtizedben a gazdaságos méret elérése érdekében bekövetkező bankegyesülések, felvásárlások a jellemzők. "Szinte bármelyik bank lehet holnap vevő vagy eladó, vagyis ilyen értelemben senki sincs biztonságban. Csakis a felkészültségen múlik, valóban nyertesen kerül-e ki a csatából az új bank" - mondja Bernáth Tamás, a Scale Consulting ügyvezető partnere.
 
Nyíregyházán zárul az OBI és a WWF együttműködésében zajló országos hódismereti programsorozat 2008.02.25. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI Magyarország és a WWF Magyarország szervezésében február 29-én Nyíregyházán folytatódik és egyben végződik az általános iskolás diákok részére rendezett országos hódismereti programsorozat. Az OBI áruházakban tartott foglalkozások során idén mintegy 2300 általános iskolai tanuló ismerkedhet meg Európa egyik legnagyobb rágcsálójával, magyarországi visszatelepítésének körülményeivel és fontosságával.
 
Több mint félszáz ország nem védi megfelelően a szellemi tulajdont, és nem érvényesíti kellően a szellemi tulajdont védő jogszabályokat 2008.02.22. számítástechnika BSA PeppeR
 

A BSA is benyújtotta az USTR Különleges 301. Jelentésre vonatkozó ajánlásait

A BSA (Business Software Alliance) a szellemi tulajdont létrehozó más iparágakkal közösen 51 olyan országot nevezett meg, amelyek nem teljesítik megfelelően a kreatív munkákat, közöttük a számítógépes szoftvereket is magukban foglaló szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos kötelezettségeiket. (Az országlista megtekintéséhez tekintse meg a www.iipa.com honlapot)

 
A Flextronics megnyitotta az ország első vállalati elektronikai tanműhelyét 2008.02.15. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  Mintegy 150 millió forintos beruházás és közel egy éves munka eredményeként ma nyílt meg az ország első vállalati elektronikai tanműhelye. A Flextronics International Kft. Zalaegerszegi Ipari Parkjában megnyíló intézmény jelenleg mintegy 54 diák számára teszi lehetővé, hogy magas fokú gyakorlati szakismereteket szerezzen. Az országban egyedülálló tanműhely legnagyobb értéke, hogy benne a tananyag, a gépek, a berendezések, és a szoftverek együtt fejlődnek az iparral. Ennek köszönhetően, az itt végzett szakemberek már a képzés során elsajátítják a Flextronics-nál megtalálható csúcstechnológiai ismereteket, és olyan tudással kerülnek a munka világába, amellyel biztosan megállják a helyüket.
 
A technológiai iparág megnevezte azokat az országokat, amelyek nem védik megfelelően a szellemi tulajdont, és nem érvényesítik a szellemi tulajdont védő jogszabályokat 2008.02.11. számítástechnika BSA PeppeR
 

A BSA benyújtotta az USTR Különleges 301 Jelentésre vonatkozó ajánlásait

Washington D.C.  - A BSA (Business Software Alliance) ma a szellemi tulajdont létrehozó egyéb iparágakkal együtt megnevezett 51 olyan országot, amelyek nem teljesítik megfelelően a kreatív munkákat, közöttük a számítógépes szoftvereket is magukban foglaló szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos kötelezettségeiket

 
Hiánycikk a tudatosan felépített banki ügynöki hálózat Magyarországon 2008.01.28. pénzügyek Scale PeppeR
  A bankok között élesedő értékesítési verseny egyik kulcs eleme, hogy az egyes bankok értékesítési csatorna rendszere mennyire átgondolt. Ezen belül a sikeres növekedés egyik meghatározója a felkészült és jól irányított ügynöki hálózat. A banki tanácsadói piacon tevékenykedő Scale csoport tapasztalatai szerint a jól kialakított rendszer az értékesítés ugrásszerű fejlődését hozhatja magával, ugyanakkor a kellő motiváltság nélkül dolgozó ügynökök akár a versenytársak malmára is hajthatják a vizet. Egy jól kialakított direkt értékesítési hálózat a folyamatos fiókbővítésnél lényegesen sikeresebb értékesítési eredményeket hoz.
 
Egy új tanulány szerint az illegális szoftverhasználat visszaszorítása jelentősen növelné a gazdaság teljesítményét 2008.01.22. számítástechnika BSA PeppeR
  Az illegális szoftverhasználat csökkentésének előnye új munkahelyekben, jobb gazdasági teljesítményben és erősebb IT szektorban mérhető A BSA által ma kiadott tanulmány szerint a BSA tagcégek által fejlesztett, gyártott és forgalmazott szoftvereket sújtó illegális szoftverhasználat 10 százalékpontos csökkentése a következő négy év során Magyarországon egy erősebb helyi számítástechnikai szektort és mintegy 1100 új, jól fizető munkahelyet hozhat létre, továbbá 47 milliárd forinttal (274 millió dollárral) járulhatna hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez.
 
Megnyitott a soproni OBI áruház 2008.01.17. kereskedelem OBI PeppeR
  Megnyitotta kapuit Sopronban az OBI 21. magyarországi áruháza, amely a város és a régió otthonfejlesztési és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A mintegy 8.750 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető áruházlánchoz méltó választékkal és hosszú távon is alacsony árakkal várja a vásárlókat. A soproni OBI áruház több tízezerféle terméket felölelő, a város és a régió igényeinek figyelembevételével véglegesített választékkal, és felkészült, 70 fős munkatársi gárdával várja a vásárlókat.
 
Becsengetnek az OBI és a WWF hódórájára 2008.01.16. kereskedelem OBI PeppeR
  Holnap reggel az OBI tavaly nyáron átadott szekszárdi áruházában kezdődik az idei hódóra programsorozat. Az OBI és a WWF Magyarország szervezésében zajló országos program keretében 16 város mintegy 2300 általános iskolás diákja ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával. A természetvédelmi órák január közepétől február végéig zajlanak az OBI tizenöt vidéki áruházában, valamint a budapesti áruházak közül a Soroksári úti, a Savoya parki és a Fogarasi úti áruházban. Az OBI dinamikus növekedésének köszönhetően három vidéki város új OBI áruháza - Szekszárd, Nyíregyháza, Sopron - is otthont ad majd a hódóráknak.
 
Közel kétezer új munkatárs felvételét tervezi hat hónap alatt a Flextronics Magyarországon 2008.01.14. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
 

Close to 2000 new employees to be recruited by Flextronics in Hungary

A Flextronics (NASDAQ: FLEX), az elektronikus gyártási szolgáltatások egyik vezető vállalata közel kétezer új munkatárs felvételét tervezi az elkövetkező 6 hónapban. A dinamikus fejlődési igény a Flextronics International Kft. mindhárom magyarországi ipari parkját érinti: Zalaegerszegen 800-1000, Sárváron 400, Nyíregyházán pedig 4-500 új munkatárs felvételére lesz szükség. A Flextronicsnál munkát vállalók létszáma így a nyárra lényegesen meghaladja a 10.000 főt, ami az ipari parkokba települt beszállítókat is beleszámítva egyértelművé teszi, hogy a Flextronics mind a nyugat-, mind pedig a kelet-magyarországi régió egyik legfontosabb vállalata.

 
Átadták a felújított komáromi Duna hidat 2006.12.20. infrastruktúrafejlesztés UKIG PeppeR
  Határidőre készült el az 1,37 milliárd forintos beruházás. Ünnepélyesen átadták a Komáromot és Komárnot (Révkomárom) összekötő, felújított Erzsébet-hidat. Az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság és Slovenská správa ciest (Bratislava) megrendelésében végzett, 5.418.783 euro (mintegy 1,37 milliárd forint) nettó értékű beruházás 2005. november 30-án kezdődött és a tervnek megfelelően rá egy évre, 2006. november 30-án fejeződött be.
 
A globalizáció problémái helyben jelentkeznek 2006.12.11. kormányzati szféra Országgyűlés Hivatala PeppeR
  A balkáni országok európai uniós integrációja Magyarországnak fontos érdeke. Folytatódott az Országgyűlés és az Európai Parlament által indított, a parlamentek iránti bizalom növelését célzó rendezvénysorozat. A hét eseményből álló szakmai programsorozat záró rendezvényén, Szegeden a "Belbiztonság az Európai Unióban" (bevándorlás, határellenőrzés, szervezett bűnözés elleni küzdelem) címmel az Európai Unió és Magyarország előtt álló, a belbiztonsággal összefüggő kihívásokat vették sorba az előadók.
 
Szigorú ítélet illegális szoftverhasználatért és szerzői jogok üzletszerű megsértéséért 2006.12.11. számítástechnika BSA PeppeR
  Elsőfokon 10 hónap börtönbüntetést szabott ki a bíróság A szerzői jogi törvény megsértéséért a Budapest XVIII. - XIX. kerületi Bíróság elsőfokon 10 hónap börtönnel és 2 év közügyektől történő eltiltással sújtott egy különösen visszaeső magánszemélyt. Az ítélet indoklása szerint a vádlott 29 rendben, üzletszerűen sértette meg a szerzői jogi törvényt. A vádlott feltételes szabadlábra nem bocsátható.
 
A közlekedés fejlesztése csak a gazdaságfejlesztés egésze keretében történhet 2006.12.01. kormányzati szféra Országgyűlés Hivatala PeppeR
  Ne csak a pénzt lássuk, hanem arra koncentráljunk, mire is költjük az uniós forrásokat. Folytatódott az Országgyűlés és az Európai Parlament által indított, a parlamentek iránti bizalom növelését célzó rendezvénysorozat. A hét eseményből álló szakmai programsorozat hatodik állomásán, Debrecenben az "Infrastruktúra fejlesztés - közlekedés és környezetvédelem az Európai Unióban" című rendezvényen parlamenti képviselők és szakértők a közlekedésfejlesztés prioritásairól, a közlekedés és a környezetvédelem kapcsolatáról vitáztak.
 
Illegális szoftverterjesztés a kiskereskedelmi üzletekben 2006.11.29. számítástechnika BSA PeppeR
  A számítástechnikai bolt eladója és üzletvezetője is felel a szerzői jogsértésért Az elmúlt időszakban jónéhány számítás-technikai kiskereskedelemmel foglalkozó bolt alkalmazottja, illetve vezetője ellen indult büntetőeljárás, mivel alapos a gyanú, hogy illegálisan telepített, illetve a 'gépen hagyott' szoftverekkel értékesítettek személyi számítógépeket.
 
Megnyitott az OBI Fogarasi úti áruháza 2006.11.29. kereskedelem OBI PeppeR
  12.000 m2-es eladótérrel, két szinten várja az áruház az otthonfejlesztőket November 30-án, csütörtök reggel nyolc órakor nyitotta meg kapuit az OBI legújabb magyarországi áruháza Zuglóban, a Fogarasi úton. A Fogarasi út és a Róna utca sarkán épült 12 000 m2 alapterületű és közel 4000 m2-es kertészettel büszkélkedő új áruház célja, hogy nemcsak Zugló, hanem a belső- és kelet-pesti kerületekben, valamint a Pest környéki településeken élők otthonteremtési és fejlesztési igényeit a lehető legmagasabb színvonalon elégítse ki.
 
A kereslet és kínálat összhangját kell megteremteni a foglalkoztatás terén 2006.11.27. kormányzati szféra Országgyűlés Hivatala PeppeR
  Az oktatás és a munkavállalás rendszereinek korszerűsítésére van szükség. Folytatódott az Országgyűlés és az Európai Parlament által indított, a parlamentek iránti bizalom növelését célzó rendezvénysorozat. A hét eseményből álló szakmai programsorozat ötödik állomásán, Veszprémben a "Fiatalok és munkavállalás - oktatás és foglalkoztatás az Európai Unióban" című rendezvényen parlamenti képviselők és szakértők arról cseréltek eszmét, hogy az oktatás- és a foglalkoztatáspolitika miként segíti elő a tudásalapú gazdaság létrejöttét, és milyen módon elégítheti ki az oktatás a munkaerőpiac igényeit.
 
Harmincadik születésnapját ünnepli a világ legrégebbi, független PR ügynökségekből álló szervezete 2006.11.23. Pinnacle
  A Pinnacle Worldwide új elnöke, Hannemie Stitz folytatni kívánja a szervezet globális terjeszkedését A Pinnacle Worldwide november végén ünnepli 30. születésnapját. Az amerikai kontinensen, Európában és az ázsiai - csendes-óceáni térségben jelen lévő hálózathoz tartozó független PR-cégek Londonban tartott ünnepi közgyűlésén 34 tagügynökség 60 tulajdonosa és felsővezetője vett részt.
 
A magyar hazai össztermék majdnem 50%-t a kis- és középvállalkozások állítják elő 2006.11.21. kormányzati szféra Országgyűlés Hivatala PeppeR
  A pályáztatási eljárások egyszerűsítése új forrásokhoz segítheti a KKV-kat. Folytatódott az Országgyűlés és az Európai Parlament által indított, a parlamentek iránti bizalom növelését célzó rendezvénysorozat. A hét eseményből álló szakmai programsorozat negyedik állomásán, Keszthelyen a "Kis- és középvállalkozások az Európai Unióban" című rendezvényen parlamenti képviselők és szakértők arról cseréltek eszmét, hogyan lehet a magyar kis- és középvállalkozások versenyképességét és munkahelyteremtő képességét növelni, illetve a KKV-k hogyan tudják az Európai Unió kínálta pályázati lehetőségeket a legjobban kiaknázni.
 
Új esély nyílik a magyar borágazat előtt 2006.11.13. kormányzati szféra Országgyűlés Hivatala PeppeR
  Néhány éven belül több bor érkezik az Európai Unióba, mint amennyi innen kerül ki. Folytatódott az Országgyűlés és az Európai Parlament által indított, a parlamentek iránti bizalom növelését célzó rendezvénysorozat. A programsorozat harmadik állomásán, Sárospatakon, a "Mezőgazdaság és vidékfejlesztés az Európai Unióban" című rendezvényen parlamenti képviselők és szakértők arról cseréltek eszmét, hogyan lehet egyensúlyt teremteni a mezőgazdaság lehetőségei és a vele szemben támasztott követelmények között, és hogyan lehet az Európai Unió rendszerébe ágyazottan korszerű mezőgazdasági és vidékfejlesztési politikát folytatni. A sárospataki rendezvény résztvevőit különösen az európai borágazat átalakulása és a Magyarország zászlóshajójának tekintett tokaji borvidék jövője foglalkoztatta.
 
Széleskörű összefogással sikertörténet lehet a kultúra ügye 2006.11.06. kormányzati szféra Országgyűlés Hivatala PeppeR
  2010 után Pécs európai tolerancia központtá válhat. November 3-án a "Kultúra az Európai Unióban" rendezvénnyel indult el az Országgyűlés és az Európai Parlament rendezvénysorozatának regionális programja. Az európai parlamenti és az országgyűlési képviselők, a kultúra területének szakértői és a szakmai hallgatóság arról cserélt eszmét, hogyan lehetne a kultúra ügyét még jobban előtérbe helyezni a közös európai értékek feltárása és megőrzése érdekében, és hogyan lehetne a kultúra ügyének még szélesebb, nemzeti összefogást teremteni.
 
Párbeszéd nélkül nincs európai fejlődés 2006.11.02. kormányzati szféra Országgyűlés Hivatala PeppeR
  Szakmai rendezvénysorozatot indít a polgároknak a parlamentek iránti bizalmának növelésére az Országgyűlés és az Európai Parlament. A hét eseményből álló programsorozat célja, hogy tudatosítsa a civil társadalomban: az Európai Unióban a nemzeti parlamentek és az Európai Parlament a demokrácia legfőbb letéteményesei, hiszen ezek a szervezetek teremtenek közvetlen kapcsolatot a választópolgárok és az Unió intézményei között. A kezdeményezés keretében az ország 7 városában olyan fórumok megrendezésére kerül sor, ahol a polgárok és a parlamentek képviselői a mindennapokat leginkább érintő gazdasági, társadalmi és kulturális ügyekben cserélhetnek véleményt.
 
Szűkül a háló az illegális szoftvert használó vállalkozások körül 2006.10.04. számítástechnika BSA PeppeR
  50 százalékkal nőtt a szerzői jogsértéssel kapcsolatos ismertté vált bűnesetek száma az év első öt hónapjában A BSA médiakampányt indít az illegális szoftverhasználat kockázatainak tudatosítására
 
Új lendülettel folytatódik a Business Software Alliance (BSA) egy éve indított Nagyvizit kampánya 2006.09.18. számítástechnika BSA PeppeR
  A BSA a kampány segítségével is csökkenteni szeretné az illegális szoftverhasználatból eredő veszteségeket, amelyek az egész társadalmat érintik.
 
Szerkezetkész az OBI 19. magyarországi áruháza 2006.07.04. kereskedelem OBI PeppeR
  Idén nyílik a piacvezető barkácslánc Fogarasi úti áruháza. Jelentős mérföldkőhöz érkezett az OBI legújabb magyarországi áruházának megvalósítása. Elkészült az új áruház teljes szerkezete, az építkezés elérte legmagasabb pontját és így egyre inkább a belső munkálatok kerülnek előtérbe. A Zuglóban épülő és idén átadásra kerülő Fogarasi úti áruház jelentős mértékben növeli majd a környéken élők otthonfejlesztési lehetőségeit. Az OBI egyébként a dinamikus fejlődést célozza: az elkövetkező 12 hónapban a meglévő 18 áruház mellett várhatóan akár 4 új is nyílik, néhány régebbi egység pedig megújul.
 
A Flextronics megkezdte a Lego termékek gyártását Sárváron 2006.06.21. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  650 ember foglalkozik a Duplo játékok gyártásával. Megkezdődött a Lego óvodás korú gyermekeknek szóló játékcsaládjának, a Duplónak a gyártása Sárváron, a Flextronics Nyugat-Magyarországi Ipari Parkjában. Erről a tényről győződött meg Dr. Dénes Tibor, Sárvár polgármestere a gyárban a mai napon tett látogatása során.
 
Megérkezett a HP szalagos tárolóeszközeinek új generációja 2006.06.15. elektronikai ipar Flextronics Flextronics - HP
  A HP a mai napon a nyilvánosságnak is bemutatta mostanáig zárt ajtók mögött fejlesztett szalagos tárolóeszközeinek új generációját. A Flextronics zalaegerszegi gyárában tartott sajtótájékoztatón először Lang János, a gyár igazgatója ismertette a HP és a Flextronics együttműködését, majd ezt követően Phil English, a HP zalaegerszegi vezető mérnöke vázolta a helyi HP adattároló eszközök gyártásának fontosabb mérföldköveit.
 
Az OBI 47,5 milliárd forintos rekordforgalommal zárta a 2005/2006-os évet 2006.05.25. kereskedelem OBI obi
  Mintegy 47,5 milliárd forint árbevételt ért el és ezzel megerősítette piacvezető pozícióját az OBI a 2006. április 30-val zárult pénzügyi évben. Az otthonfejlesztéssel foglalkozó, német tulajdonú áruházlánc ezzel 1 év alatt 25%-kal növelte forgalmát és mind forgalmát, mind pedig földrajzi lefedettségét tekintve a magyarországi otthonfejlesztési piac legerősebb szereplője lett. A jelentős növekedés részben a vevők igényeihez igazodóan felépített áruválasztéknak, részben az erőteljes expanziós politikának, részben pedig a felkészült, hozzáértő munkatársi gárdának köszönhető. Az OBI továbbra is a fejlesztést célozza: az elkövetkező 12 hónapban a meglévő 18 áruház mellett várhatóan akár 4 új is nyílik, néhány régebbi egység pedig megújul.
 
Alig mérséklődött Magyarországon az illegális szoftverek aránya 2006.05.24. számítástechnika BSA bsa
  A Magyarországon 2005-ben a személyi számítógépekre telepített üzleti szoftverek 42%-a volt illegális, ami mintegy 106 millió dollár (22,2 milliárd forint) kárt okozott a szoftveriparnak. A 2 százalékpontos javulás a tavalyi, hasonló arányú romlás után következett be, vagyis a jelenlegi arány a 2003-ban mért 42%-kal egyezik meg. Tekintettel arra, hogy az illegalitás aránya mind nemzetközileg, mind pedig Nyugat-Európában 35%, így a gazdasági szereplők és a kormányzat számára egyaránt kívánatos felzárkózás érdekében sok még a tennivaló
 
Lassan javul a PC szoftver illegalitási mutató 2006.05.23. számítástechnika BSA pepper
  A 2005-ben a személyi számítógépekre telepített üzleti szoftverek 35%-a volt illegális, ami mintegy 34 milliárd dolláros kárt okozott a szoftveriparnak. Tény, hogy egyes, korábban kirívóan magas illegalitási aránnyal rendelkező országok mutatói lényegesen javultak. A Kínában, Oroszországban, Indiában, jónéhány közép-kelet-európai és közel-keleti országban bekövetkezett javulás annak eredménye, hogy a téma fokozott figyelmet kapott és az ellene való fellépés is sokkal határozottabb lett.
 
A szerzői jogi iparágakat évente nagyságrendileg 100 milliárd forintos kár éri, Jogvédők összefogása a Szellemi Tulajdon Világnapján 2006.04.25. számítástechnika BSA BSA
  A Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából, április 26. a három jogvédő szervezet: ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány), BSA (Business Software Alliance) és ProArt (Szövetség a Szerzői Jogokért), valamint a szakma ismert képviselői kívánják felhívni a figyelmet a szerzői jogok védelmének fontosságára, az eddig elhanyagolt szerzői jogi tudatosság előtérbe helyezésére.
 
MEGALAKULT A SZERZŐI JOGI ILLETÉKEK REFORM SZÖVETSÉGE 2006.04.05. számítástechnika BSA BSA
  A SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ÉS A DIGITÁLIS MÉDIA IPARÁGAI AZ EURÓPAI TECHNOLÓGIAI ADÓ REFORMJÁT SÜRGETIK, MEGALAKULT A SZERZŐI JOGI ILLETÉKEK REFORM SZÖVETSÉGE A másolásvédelemmel ellátott digitális média terjedése ellenére a szerzői jogi illetékekből származó bevétel 3 év alatt 500 millió euróval nőhet Európában
 
A festékvásárlók egyre inkább a környezetbarát termékeket részesítik előnyben 2006.04.05. építőanyag ipar Tikkurila PeppeR
  Egyre többen alakítják környezetüket egyedi hangulatúvá. A magyar piacon jelenleg több mint 50 festékgyártó illetve forgalmazó van jelen termékeivel. Az elmúlt 6 évben az oldószeres termékek helyét egyre inkább a vizes bázisú készítmények foglalják el, ami a magyar vásárlók erősödő környezettudatosságát jelzi. A Tikkurila termékeivel közte a nemrég bemutatott 3 új termékcsaláddal - mind a magas minőségi, mind pedig a környezeti igényeknek egyértelműen meg tud felelni.
 
A tavaszi napfordulón indul az OBI telefonos ügyfélszolgálati rendszere 2006.03.21. kereskedelem OBI PeppeR
  A tavaszi napfordulón indul az OBI telefonos ügyfélszolgálati rendszere Az OBI Info több mint 70.000 termékről nyújt naprakész felvilágosítást
 
A tavaszi napfordulón indul az OBI telefonos ügyfélszolgálati rendszere 2006.03.21. kereskedelem OBI PeppeR
  A tavaszi napfordulón indul az OBI telefonos ügyfélszolgálati rendszere Az OBI Info több mint 70.000 termékről nyújt naprakész felvilágosítást
 
Új szolgáltatással és új termékekkel jelentkezik a Tikkurila 2006.03.21. építőanyag ipar Tikkurila PeppeR
  A piacon egyedinek számító szolgáltatással és 3 új termékkel jelentkezik a piacon a Tikkurila. A magyarországi jelenlétének 15. évét ünneplő finn festékgyártó- és forgalmazó cég Colour Planner szolgáltatása egy kiválasztott lakás vagy ház belső és külső színvilágának személyre szabott, komplett, számítógépes tervezését teszi lehetővé. A piacon most megjelenő, új termékek pedig azokat a trendeket tükrözik, amelyek az igényes és divatos építkezést és átalakítást ma jellemzik.
 
Egyforma szemüveget mindenkinek? 2006.03.17. egészségügy Magyar Látszerész Szövetség PeppeR
  Egyforma cipőt mindenkinek? A Magyar Látszerész Szövetség tiltakozik az előre elkészített szemüvegek ellen Az előre gyártott szemüvegek forgalmazása ellen emelte fel szavát a Magyar Látszerész Szövetség elnöke, Keresztúri Gábor.
 
OPTOEXPO 2006 2006.03.16. egészségügy Magyar Látszerész Szövetség PeppeR
  Az idei év egyik legfontosabb szakmai eseményére készül az optikus szakma Rekordszámú kiállítóra és látogatóra számít a Magyar Látszerész Szövetség az OPTOEXPO-n Március 17-én péntek délután nyitja meg kapuit az optikus szakma legnagyobb rendezvénye, az OPTOEXPO 2006. A kiállítás egyik különlegessége, hogy - korábbi rendezvényektől eltérően - ezúttal az utolsó nap délután a nagyközönség előtt is nyitva áll. A március 19-i vasárnap délutáni közönségnap azt a célt szolgálja, hogy minél többen ismerjék fel, hogy a látás ügyéért mindenkinek saját magának is tennie kell.
 
Körbetartozás és a választás 2006.03.09. pénzügyek Atradius PeppeR
  A VÁLASZTÁSOK GAZDASÁGI SLÁGERTÉMÁJA LEHETNE A KÖRBETARTOZÁS AZ ATRADIUS A HOSSZÚ TÁVÚ PIACÉPÍTÉST CÉLOZZA A Magyarországon egyre aggasztóbb méretet öltő vállalati fizetésképtelenségek fele mögött az áll, hogy az adott cég egy fontos vevője nem tudja kifizetni tartozását. A csődök, felszámolások és végelszámolások összesített száma az elmúlt 5 évben folyamatosan növekvő tendenciát mutat, 2000 óta 20%-kal, 2004-hez képest pedig tavaly 5%-kal növekedett. -A hitelbiztosítás ma még rendkívül alacsony arányának növelése és széles körben történő alkalmazása révén hatékonyan lehetne csökkenteni a kockázatokat és az ebből eredő károkat.- vallja az Atradius.
 
Jelentősen nőtt az IT döntéshozók érzékenysége az információ biztonságra 2006.02.15. számítástechnika BSA pepper
  A Business Software Alliance (BSA) most nyilvánosságra hozott kutatása szerint az elmúlt két évben jelentős mértékben nőtt az európai és az észak-amerikai IT döntéshozók érzékenysége az információ biztonságra. A válaszadók 78%-a ma a korábbiaknál több figyelmet fordít az IT biztonsággal foglalkozó projektekre és nagyrészük kezdeményező módon lép fel ebben a témában.
 
Csütörtöktől kezdődik a téli kiárusítás az OBI áruházakban 2005.12.21. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI magyarországi áruházaiban december 22-én, csütörtökön kezdődik az évek óta sikeres kereskedelmi akció, a téli kiárusítás. Ennek keretében már az ünnepek előtti napokban rendkívül kedvezményes árakon, akár 70 százalékos árengedménnyel vásárolhatók meg bizonyos termékek. "Az elmúlt hetek üzletmenete azt igazolja, hogy korábbi barkácsáruházi profilunkat sikeresen bővítettük az otthonteremtés, a lakberendezés profiljával. Nemcsak barkácsgépekből, hanem kisbútorokból, függönyökből, szőnyegekből és lakáskiegészítőkből is várakozáson felüli forgalmat értünk el. A teljes választékot felölelő téli kiárusításon korszerű és hibátlan minőségű termékeket kínálunk rendkívüli árengedménnyel" - mondta Reiter László, az OBI Magyarország első számú vezetője.
 
A BSA és az IDC tanulmánya szerint az illegális szoftverek arányának csökkentése jelentős gazdasági előnyöket biztosítana az Európai Uniónak 2005.12.08. számítástechnika BSA PeppeR
  London, 2005. december 8. - Az illegális szoftverek jelenlegi 35%-os arányának 10 százalékpontos csökkentése négy év alatt 155 000 új munkahelyet teremthet, az Európai Unió gazdasági teljesítményét 88 milliárd dollárral, a befizetett adók összegét pedig 25 milliárd dollárral növelheti - ez derül ki abból a tanulmányból, amelyet ma hozott nyilvánosságra a Business Software Alliance (Üzleti Szoftver Szövetség, BSA).
 
Ma hirdették ki a "Rajzold le az álmod" rajzverseny győzteseit 2005.11.25. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Az enuresis nocturna (gyermekkori éjszakai ágybavizelés) felismerésére és megfelelő kezelésére létrehozott Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány rajzpályázatot hirdetett "Rajzold le az álmod" címmel. A közel 200 rajz közül a legszebbeknek járó díjakat november 25-én vehették át azok alkotói az Alapítvány vezetőitől, és a Kölyök Klub műsorvezetőjétől, Ördög Nórától.
 
Indul a BSA NagyvizIT kampányának következő szakasza 2005.11.21. számítástechnika BSA PeppeR
 

Budapest, 2005. november 19. - A Business Software Alliance NagyvizIT elnevezésű programja az elkövetkező hónapokban Budapesten és Pest megyében folytatódik. Az Üzleti Szoftver Szövetség szakértői várhatóan többszáz kis- és középvállalatot látogatnak meg a fővárosban és környékén. A látogatások célja, hogy a BSA szakmai segítséget nyújtson a cégeknek szoftverállományuk felmérésében, az esetleges illegális szoftverek felderítésében, valamint jogi és szakmai tanácsokat adjon szoftvergazdálkodásuk kialakításához. A látogatások megtervezésénél a BSA figyelembe veszi azokat a tapasztalatokat, melyeket a NagyvizIT első szakaszában, Győr-Moson-Sopron megyében tett szert.

 
Kiemelkedő javulást ért el az OBI Magyarország a "Legjobb Munkahely" felmérésben 2005.11.10. kereskedelem OBI PeppeR
  Kiemelkedő javulást ért el az idei "Legjobb Munkahely" felmérésben az OBI Magyarország. Az OBI azon kevés cégek közé tartozik, amelyek a munkatársi elégedettség növelésére irányuló tudatos munkával elérték, hogy a vizsgálatban szereplő összes szempont tekintetében fejlődjön az előző évi eredményéhez képest.
 
Dinkik és fiatal szülők, avagy 21. századi családok Európában és Latin-Amerikában 2005.10.27. piackutatás Millward Brown PeppeR
  A Millward Brown, a világ egyik vezető piackutató cége minden évben végez egy-egy fogyasztói szegmenst megcélzó kvalitatív kutatást. Idén, 2005-ben a kutatás városi, 25 és 35 év közötti fiatal párok, azaz dinkik ( Double Income No Kids ) illetve gyermekes családok bevonásával készült. A kutatás eredményeiből kiderül a 21. századi fiatal párok életmódja, célja, vágyálmai és félelmei, valamint megismerhetjük fogyasztói szokásaikat, a reklámokhoz és márkákhoz fűződő érzelmeiket. Kiderül továbbá, hogy az imént felsorolt területeken miben különböznek a gyermekes és a gyermek nélküli párok. A kutatás érdekes eredményeket tár fel és következtet a fiatalok életmódjában bekövetkezendő változásokról. Az átfogó jellegű és mélyreható kutatás 13 európai országra és 5 dél-amerikai országra terjed ki.
 
A Roland Berger lett az év legelismertebb logisztikai tanácsadó cége Németországban 2005.10.18. vezetői tanácsadás Roland Berger PeppeR
  A müncheni székhelyű LOGISTIK inside és a bielefeldi központú Emnid piackutató intézet 2002 óta végez felmérést a Németországban működő logisztikai cégek megítéléséről. Az idén már 300 vezető logisztikai szakember megkérdezésével zajló kutatás négy kategóriában versenyeztette a cégeket. Ezek közül a logisztikai tanácsadók között a Roland Berger Stratégiai Tanácsadók lett a kategória legelismertebb cége.
 
Uniós tájékoztatás a Csabai Kolbászfesztiválon 2005.10.10. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  A kolbász fővárosában immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Kolbászfesztivál a Sportcsarnokban és környékén. A rendezvény érdekessége, hogy 2005. legnagyobb, "EU: belül tágasabb" elnevezésű uniós tájékoztatási programsorozatának látványos gömbsátra is nyitva áll az érdeklődők előtt.
 
Új műsorokkal gazdagodik októbertől a Reality TV 2005.09.14. PeppeR
  Októbertől új műsorokkal gazdagodik a Reality TV, jelentette be a csatorna tulajdonosát képviselő Nagy Gabriella, a Zone Vision magyarországi Marketing és PR vezetője.
 
Az EU-gömbsátor Nyíregyházán, a Gyümölcskarneválon is bizonyított 2005.09.12. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  Sikerrel zárult az "EU: belül tágasabb" uniós lakossági tájékoztató programsorozat hetedik, nyíregyházi bemutatkozása is. A 32. Nyírségi Ősz - Gyümölcskarnevál rendezvényen a Megyeháza előtti téren felállított EU-gömbsátorba csaknem ezren látogattak el 2005. szeptember 9. és 11. között. A szervezők a vendégek között köszönthették Csabai Lászlónét, Nyíregyháza polgármesterét és Tukacs István alpolgármestert.
 
Társadalmi összefogás a gyermekekért 2005.09.05. háztartási cikkek EVM Rt. PeppeR
  Az EVM Rt. és a FOREST-PAPÍR Kft. a leggyakoribb háztartási gyermekbalesetek megelőzését célzó társadalmi programot indított el. A két cég együttműködésének köszönhetően olyan kiadvány készült, mely nemcsak felhívja a figyelmet a leggyakoribb háztartási baleset- és veszélyforrásokra, hanem gyakorlati tanácsokkal, szakértő segítséggel is szolgál a szülőknek. A "Biztonságban otthon" program szakmai tanácsadója dr. Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyemekkórház főtanácsadója. A "Biztonságban otthon" című kiadványt szeptemberben kapták kézhez az ország óvodáinak vezetői, s rajtuk keresztül az idén beiratkozott kiscsoportos ovisok és szüleik, akik együtt lapozhatják a könyvecske tanulságos és kedves oldalait.
 
Az "EU: belül tágasabb" gömbsátor nyerte az OMÉK marketing különdíját 2005.09.01. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  A Miniszterelnöki Hivatal és a Pillar Alapítvány, "EU: belül tágasabb" című uniós lakossági tájékoztató programja nyerte a 74. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás marketing különdíját. A Magyar Marketing Szövetség, az Agrár- és Élelmiszeripari Marketing Klub, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Agrármarketing Centrum Kht. által kiírt pályázaton a zsűri a szerint értékelte az OMÉK standjait, hogy azok mennyire tükrözik az adott kiállító célkitűzéseit, marketingstratégiáját, valamint a célokat szolgáló és alátámasztó koncepciót és eszközrendszert.
 
Uniós tájékoztatás első alkalommal a Nyírségi Gyümölcskarnevál EU-gömbsátrában 2005.08.29. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  A szeptember 9-11. között harminckettedik alkalommal rendezett, Nyírségi Gyümölcskarneválon folytatódik a Miniszterelnöki Hivatal "EU: belül tágasabb" rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy a fiatalok és a vidéken élők tájékozódhassanak az őket személyesen is érintő uniós témákról, a Magyarország európai uniós tagsága óta elérhető lehetőségekről. A gömb alakú EU óriássátor programsorozatának nyíregyházi állomásán az állandó szórakoztató programok mellett a rendezvényre látogatók az őket kiemelten foglalkoztató témák - többek között az uniós ösztöndíjprogramok és munkavállalási lehetőségek - kapcsán kaphatnak értékes, személyre szabott információt, tanácsot.
 
Az EU-gömbsátor az OMÉK-on is várja látogatóit 2005.08.22. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  A 74. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében folytatódik a Miniszterelnöki Hivatal és két civil szervezet közös rendezvénysorozata, az "EU: belül tágasabb". Az Európai Bizottság által támogatott program célja, hogy a fiatalok és a vidéken élők tájékozódhassanak az őket személyesen is érintő uniós témákról, az európai uniós tagságunk óta elérhető lehetőségekről. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén augusztus 27. és szeptember 4. között felállított gömb alakú EU-óriássátor jónéhány szakmai beszélgetésnek is színhelye lesz, így többek között Frank Júlia, a jól ismert gasztronómiai szakíró is segít a magyar háziasszonyoknak kiigazodni az üzletek kibővült élelmiszerválasztékában.
 
Az EU-gömbsátor volt a Civil Sziget egyik leglátogatottabb helyszíne 2005.08.17. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  Maximálisan megvalósult az "EU: belül tágasabb" programsorozat szervezőinek célja a Sziget Fesztiválon felállított EU-gömbsátor szereplésével. A programsorozat ötödik, budapesti állomásán naponta több mint ezer látogatót, fiatal diákot sikerült megszólítani. Az EU-gömbsátor nyújtotta változatos programok, színes előadások, uniós internetes és stratégiai játékok széles palettája jelentett vonzóerőt a betérők számára.
 
A Flextronics és a Raymarine ötéves kiszervezési együttműködésről köt megállapodást 2005.08.12. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  Szingapúr, 2005. augusztus 11. - A Flextronics (NASDAQ: FLEX), az elektronikus gyártási szolgáltatások egyik piacvezető vállalata és a Raymarine, a polgári hajózás elektronikus termékeinek egyik legnagyobb nemzetközi szállítója ma bejelentette, hogy a kötött megállapodásuk értelmében a Flextronics vertikálisan integrált gyártási szolgáltatásokat nyújt a jövőben a Raymarine-nek. A szolgáltatások köre, melyeket eleinte a Flextronics magyarországi egységei látnak majd el, kiterjednek a nyomtatott áramköri lapokra, valamint logisztikai és tesztelési szolgáltatásokra. Az öt évre szóló megállapodás értéke mintegy 500 millió USD. A Raymarine ingatlanjai ill. egyéb vagyontárgyai nem kerülnek át a Flextronics tulajdonába; Raymarine alkalmazottakat pedig nem vesz át a Flextronics.
 
Első alkalommal az EU-gömbsátor is ott lesz a Sziget Fesztiválon 2005.08.10. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  Augusztus 10-17. között a Sziget Fesztiválon folytatódik az "EU: belül tágasabb" rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy a fiatalok és a vidéken élők tájékozódhassanak az őket személyesen is érintő uniós témákról, a Magyarország európai uniós tagsága óta elérhető lehetőségekről. A Civil Szigeten első alkalommal megjelenő gömb alakú EU-óriássátorban a szórakoztató programok mellett a fiatalokat foglalkoztató témák, többek között az uniós ösztöndíjak, a munkavállalási és pályázati lehetőségek kerülnek középpontba. A Szigettel egy időben indul az új számítógépes stratégiai játék, az EU-szoba is, melyet a gömbsátorban is ki lehet próbálni.
 
Vágó István népszerűsítette az EU-gömbsátrat a keszthelyi Agrokulturális Fesztiválon 2005.08.10. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  Vágó István volt a házigazdája az "EU: belül tágasabb" uniós lakossági tájékoztató programsorozat negyedik, nagy sikerrel zárult keszthelyi állomásának. Az ismert televíziós játékmester Keszthely város polgármesterével együtt részt vett az Agrokulturális Fesztivál EU-gömbsátrában szervezett programokon. A változékony idő ellenére is sokan látogattak el az EU-gömbsátorba 2005. augusztus 3-7. között.
 
Végvári Vigasságok 2005.08.01. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  Török kardok villogtak és hastáncosnők fátylai suhogtak három napon át az egri várban felállított EU-gömbsátorban. A Végvári Vigasságok látványosságai közül is kiemelkedő egyedi és különleges sátor nemcsak a fesztiválra látogatóknak, hanem maguknak a szereplőknek is érdekes színfoltot jelentett a színes forgatagban.
 
Közel tízezer látogatója volt az EU-gömbsátornak 2005.07.25. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  Nagy sikert aratott az "EU: belül tágasabb" programsorozat látványos EU-gömbsátra az EFOTT-on. A napi másfél-kétezer látogató körében a legnépszerűbb az ún. EU-totó és EU-lottó volt, hiszen a helyes válaszokért játékeuró járt, amelyeket különböző ajándékokra lehetett beváltani az Európa-piacon. Az uniós kérdések megválaszolásában személyesen húsz önkéntes egyetemista és tíz felkészült szakértő segített, telefonon pedig az ingyenes uniós tájékoztatási szolgálatot, az EUvonalat (06-80-38-2004) lehetett hívni a rendezvény teljes ideje alatt.
 
Gőzerővel halad a nagykanizsai OBI építése 2005.07.21. kereskedelem OBI PeppeR
  Gőzerővel halad a Balatoni úton épülő OBI építése, a piacvezető áruházlánc a tervek szerint ősszel nyitja meg kapuit Nagykanizsán. Az épület szerkezetkész, jelenleg a belső munkálatok zajlanak, és hamarosan hozzákezdenek az áruház parkolójának kialakításához is. Az áruház megnyitása 83 új munkahelyet teremt a régióban, a már munkába ált 75 új kolléga jelenleg egy két és fél hónapos képzés végén tart.
 
Enuresis-tábor Miskolcon 2005.07.14. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Az enuresis nocturna nevű betegségtől szenvedő gyerekek számára szervezett Enuresis-tábort a Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány, melynek idén első alkalommal Miskolc adott otthont. Az egyhetes tábor július elején került megrendezésre. Azok a gyerekek vettek részt a táborban, akik életéből a betegség miatt korábban kimaradt a táborozás élménye.
 
Baján indul az "EU: belül tágasabb" országos programsorozat 2005.07.06. kormányzati szféra Miniszterelnöki Hivatal PeppeR
  A X. Bajai Halászléfőző Népünnepély keretében július 8-án a Petőfi szigeten veszi kezdetét a Miniszterelnöki Hivatal "EU: belül tágasabb" rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy a fiatalok és a vidéken élők tájékozódhassanak az őket személyesen is érintő uniós témákról, a Magyarország európai uniós tagsága óta elérhető lehetőségekről. A gömbalakú EU óriássátor programsorozatának bajai állomásán az állandó szórakoztató programok mellett a térségben élőket kiemelten foglalkoztató két téma - a gabonapiac helyzete és az uniós halászati politika - kerül középpontba.
 
Új áruházakat nyit, és megerősíti piacvezető helyét az OBI 2005.06.15. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI, a világ egyik vezető otthonteremtéssel foglalkozó áruházlánca, Magyarországon a 2004-2005-ös gazdasági évében 10,7 millió látogatott fogadott, ebből 5,4 millióan vásárlóvá is váltak, és 38 milliárd forintos árbevételt ért el. A cég a májusban indult gazdasági évben is folytatja expanzióját: május 11-én ünnepélyes keretek között már letették a nagykanizsai áruház alapkövét. Emellett az OBI új áruházat nyit Budapesten és Sopronban, valamint modernizálja több régebbi üzletét is. A beruházásoknak köszönhetően az év végére az áruházlánc összesített eladótere 145.000 m2-re, munkatársainak száma 1800 főre bővült. Az OBI idei gazdasági évében 51 milliárd forintos forgalomra számít.
 
Átütő sikert aratott a Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap egy éve indított programja 2005.06.15. oktatás HAESF - Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap PeppeR
 

Magyar fiatalok második csoportja indul az USA-ba, hogy az ott szerzett munkatapasztalatait Magyarországon kamatoztassa

Folyamatosan érkezik haza az a 20 magyar diák és szakember, akik a Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap által szervezett két különböző program keretében az USA-ban szerezhettek releváns szakmai tapasztalatot. Az Amerikai Egyesült Államokban majd egy évet töltő fiatalok az általuk kijelölt szakterülethez kapcsolódó munkahelyen bővíthették szakmai tudásukat, vagy végezhettek a szakterületükhöz kapcsolódó kutatásokat. A program kiemelkedő sikerrel zárult, így már a második program ösztöndíjasai készülnek amerikai útjukra.
 
Az AWD a független pénzügyi tanácsadást erősíti Magyarországon 2005.05.27. pénzügyek AWD PeppeR
 
  • Európa legnagyobb független pénzügyi szolgáltatója az AWD jelentős piaci lehetőségeket lát a magyarországi magánügyfeleknek nyújtott, az egész életpályát átfogó pénzügyi tanácsadásban
  • Az AWD a pénzügyi tanácsadás minőségét helyezi az első helyre
  • Ügyfelei számára a legszélesebb körű piaci áttekintést nyújtja a bankokkal, biztosítókkal és tőketársaságokkal történő együttműködés által
 
Ünnepélyes keretek között helyezték el a nagykanizsai OBI áruház alapkövét 2005.05.11. kereskedelem OBI PeppeR
 

Nyugat-Dunántúlon folytatja terjeszkedését a 18. áruházát nyitó OBI

A Balatoni úton várhatóan ősszel nyitja meg kapuit a nagykanizsai OBI, amely az áruházlánc 18. egységeként a város, valamint a régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét töltheti be. Az építkezés mai alapkőletételi ünnepségén Reiter László, az OBI Magyarország vezetője és Litter Nándor, Nagykanizsa polgármestere helyezett el emlékhengert az áruház alapjába. A nagykanizsai beruházás értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

 
Virággal kedveskedett a Magyar Telekom 2005.05.09. telekommunikáció Magyar Telekom (Matáv) PeppeR
  Megkezdődött Magyarország legnagyobb márkaváltása, a Matáv Csoport nevet váltott. A név- és márkaváltás kommunikációjának részeként a vállalatcsoport május 6-án, pénteken rózsaszín szirmú (márkázott) cserepes virággal ajándékozta meg az ország 15 nagyvárosának frekventált pontjain a járókelőket és az autósokat.
 
A Flextronics közzéteszi negyedik negyedéves és a pénzügyi évre vonatkozó eredményeit 2005.05.05. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
 

- A pénzügyi év eredményei és a bruttó nyereség rekordmagasságban; 

- A bruttó nyereség hat hónapja folyamatosan nő;

- A negyedéves GAAP szerinti nettó nyereség 58 millió dollárral nő;

- A GAAP szerinti éves nettó nyereség 692 millió dollárral lett magasabb;

 
A magyar cégeknél jelentős növekedési tényező az innováció és az alkalmazkodó üzletpolitika 2005.05.02. vezetői tanácsadás Roland Berger PeppeR
  Az európai nagyvállalatok 43%-a a világátlag alatti teljesítményt produkál a bevétel és nyereségnövekedés területén, s csupán 26%-uk ér el átlagon felüli eredményt. Ez derül ki abból a Roland Berger tanulmányból, mely a növekedésmenedzsment tényezőiről, s a nagyvállalatok által folytatott gyakorlatról készült.
 
Az Atradius további fejlődési lehetőséget lát a magyar hitelbiztosítási piacon 2005.04.20. pénzügyek Atradius PeppeR
  Az Atradius N.V., a világ egyik vezető hitelbiztosítási vállalata megkezdte magyarországi tevékenységét. Az Atradius növekvő lehetőségeket lát a magyar gazdasági fejlődés ösztönzésére, elsősorban azzal az egyedülálló hitelbiztosítási rendszerével, amely a kis-, közép- és nagyvállalatoknak nyújt segítséget kintlévőségeik csökkentésében és üzleti partnerbázisuk megszilárdításában.
 
Az éjszakai ágybavizelés kezelhető 2005.03.31. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
 

Pécsi tudományos konferencia a vesebetegségekről

Ma kezdődik és április 2-án ér véget a Magyar Gyermekorvosok Társasága Gyermeknefrológia (vesebetegségekkel foglalkozó) szekciójának pécsi tudományos ülése. A konferencia első napja kizárólag az éjszakai ágybavizelés kezelésével foglalkozik.

 
Az Atradius megnyitotta budapesti irodáját 2005.03.18. pénzügyek Atradius PeppeR
  Az Atradius, a világ egyik vezető hitelbiztosítási vállalata megkezdte magyarországi tevékenységét. Az Atradius budapesti irodája hitelbiztosítási szolgáltatásokat nyújt azoknak a vállalatoknak, amelyek csökkenteni kívánják kintlévőségeik, illetve kifizetetlen pénzügyi követeléseik kockázatát.
 
A Leumi Switzerland nettó nyeresége 65CLASS=required SIZE=48 %-kal emelkedett 2004-ben 2005.03.02. PeppeR
 

Az igazgatóság az alaptőke 25%-ának megfelelő osztalékalapot javasol

A bank adózás utáni nettó nyeresége 12 millió svájci frank, szemben a 2003-ban elért 7,2 millió svájci frank eredménnyel.

A bank adózás előtti bevétele 2004-ben 62,6 millió CHF volt, ami 4%-os növekedést jelent a 2003-as évhez képest. A növekedést főként a jutalékbevételek 10%-os emelkedése magyarázza, amely ellensúlyozza a nettó kamatbevétel és a kereskedési bevétel 2%-os csökkenését. A strukturált termékek árbevétele 11,4 millió CHF összeggel járult hozzá a nyereséghez, míg 2003-ban ez az összeg 12,9 millió CHF volt.

 
Bizakodó tavaszvárás az OBI áruházláncnál 2005.02.28. kereskedelem OBI PeppeR
  A kormány által meghirdetett Fészekrakó otthonteremtési támogatás, valamint a panel-felújítási program az építőipar mellett az otthonteremtési és barkácsáruházak bevételére is jótékony hatást gyakorolhat-jósolják az elemzők. Szolid, de folyamatos vásárlóerő-bővülésre számít a tavalyi sikeres expanziójának köszönhetően piacvezető, hazánkban 17 áruházat üzemeltető OBI áruházlánc is.
 
A Matáv kétmillió forinttal támogatja a szombathelyi 2005.02.22. Pepper
  A Matáv társadalmi szerepvállalás programja, "A Matáv hozzáad" program kétmillió forintos adománya a szombathelyi Markusovszky Kórház számára egy nélkülözhetetlen nőgyógyászati berendezés megvásárlását tette lehetővé. A cardio-tocograf a szülés előtti és alatti egyik legfontosabb diagnosztikai eszköz. A Matáv nem először támogatja a szombathelyi kórházat, 2000-ben egymillió forint értékű eszközfejlesztéssel járult hozzá a rákos betegek gyógyításához.
 
Intelligens iroda, virtuális ember 2005.02.03. vezetői tanácsadás Roland Berger Pepper
  Napjainkban ahhoz, hogy a fogyasztói piac igényeinek egyre gyorsabb változásaira a vállalatok-méretüktől és profiljuktól függetlenül-minél rugalmasabban reagáljanak új, technológiai igényeket is támasztó kihívásokkal kell szembenézniük. A Roland Berger és a Siemens közös tanulmánya feltérképezte az információs és kommunikációs technológia területén a globális trendeket, abból a célból, hogy a vállalatok minél átgondoltabb, gyorsabb, hatékonyabb válaszokat adhassanak a jövő kihívásaira.
 
Superbrand kitüntetést kapott az OBI áruházlánc 2004.12.14. kereskedelem OBI Pepper
  A Superbrand program szakmai zsűrije a legjobb magyarországi márkák közé választotta az OBI áruházláncot. A Superbrand címet az a márka kaphatja meg, amely a fogyasztóknak a konkurens márkákhoz képest olyan érzelmi és kézzelfogható előnyöket nyújt, amit a vevők elismernek és elvárnak.
 
Egyre több hypoallergén terméket kínál az EVM Rt. 2004.12.13. háztartási cikkek EVM Rt. Pepper
  Az EVM Rt. hypoallergén termékekkel bővítette termékpalettáját, melyek régóta meglévő igényt elégítenek ki. A hypoallergén termékek megjelenése annak a stratégiának szerves része, melyet 2004-ben indított a vállalat azzal a céllal, hogy megtartsa eddigi hűséges vásárlóit, illetve újabb vevőket nyerjen meg termékeivel.
 
A Savoya Parkban nyílik az ország legnagyobb OBI áruháza 2004.12.01. kereskedelem OBI Pepper
  December 2-án, csütörtök reggel nyolc órától nyílik az OBI áruházlánc 17., egyben legnagyobb áruháza Dél-Budán. A Savoya Parkban csaknem 12.000 m2-es alapterületen, 3500 m2-es kertészettel épült kétszintes áruház célja, hogy a főváros XI. kerületének és egész régió első számú otthonteremtési és kertészeti áruháza legyen. A beruházás 100 új munkahelyet teremt.
 
Környezettudatos vállalatirányítás az EVM Rt-nél 2004.11.30. háztartási cikkek EVM Rt. Pepper
  A hazai háztartás-vegyipari piac egyik meghatározó szereplője, a 2004-ben stratégiai változásokat bejelentő EVM Rt. az új termékek fejlesztésénél kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelmi előírásokra. A cég, a hazai vállalatoknál szinte egyedülálló módon, az innovatív és költséghatékony működést környezettudatos vállalatirányítással biztosítja. Az elmúlt három év környezetvédelmi beruházásai és intézkedései néhány tízmilliós beruházási költség mellett ugyanilyen nagyságú éves megtakarításokat is eredményeztek.
 
Business megoldásokat nyújt az Exact Software legújabb fejlesztése 2004.11.30. számítástechnika Exact Szoftver Pepper
  Egyre több cég küzd ma a világon azzal, hogy az egymástól elkülönülő helyeken dolgozó munkatársai bárhol, bármikor hozzájussanak a friss információhoz. Az Exact Software e-Synergy programja erre kínál megoldást. Az Internet alapú szoftver, amely egyben az Exact Software legújabb ERP fejlesztése, portáljai segítségével nemcsak a munkatársak, hanem a cég ügyfelei és üzleti partnerei is képesek egy olyan rendszerbe kapcsolódni, ahol mindig az aktuális, legfrissebb információk láthatóak a vállalatról, minden földrajzi és időbeli korlát nélkül.
 
Új, kibővített épületben az újpesti OBI 2004.11.24. kereskedelem OBI Pepper
  November 25-től egy új, modernizált és kibővített épületben várja vásárlóit az OBI áruház Újpesten, a Szent Imre úton. A megújult áruház új szolgáltatásaival, 300m2-es kertészetével és 700m2-rel bővített építőanyag-részlegével a városrész és vonzáskörzete első számú otthonteremtési és kertészeti áruháza lesz. A beruházás összértéke eléri a 100 millió forintot.
 
A FLEXTRONICS NETWORK SERVICES Ukrajnában 2004.11.24. elektronikai ipar Flextronics Pepper
  A Flextronics Network Services, a Flextronics (NASDAQ: FLEX) egyik üzletága és a több csatornán értékesítő hálózati szolgáltatások egyik vezető, független, nemzetközi szereplője, a mai napon bejelentette, hogy szerződést írt alá a Ukrainian Mobile Communications (UMC) vállalattal, a Mobile TeleSystems OJSC (NYSE: MBT) egyik 100%-os tulajdonú leányvállalatával és Ukrajna vezető mobil távközlési szolgáltatójával. A szerződés keretében a Flextronics Network Services fővállalkozóként vesz részt az UMC GSM hálózatának egész Ukrajnára kiterjedő hálózatfejlesztésében és karbantartásában.
 
Újabb környezetvédelmi elismerés a Flextronics-nak 2004.11.22. elektronikai ipar Flextronics Pepper
  Környezeti Megtakarítási Díjat nyert a Flextronics Nyugat-Magyarországi Ipari Parkja. A Persányi Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter által átadott díjat Papp Péter emberi erőforrás vezető és Molnár Katalin környezetvédelmi mérnök vette át. A díjat odaítélő KÖVET (Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület) a díjjal a cég termelésiselejt-visszaforgatási programját ismerte el.
 
A kórházak, a betegek és az elesettek védőszentje 2004.11.17. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány Pepper
  Az ágybavizelés évezredek óta ismert betegség, melynek kezelésére számtalan megoldást próbáltak ki az emberiség története folyamán. A középkor óta Alexandriai Szent Katalinhoz, a kórházak, a betegek és az elesettek védőszentjéhez fohászkodnak a szülők, hogy gyermekük éjszakái szárazak legyenek. Sokan szégyenérzetük miatt sosem fordulnak orvoshoz, pedig erre a régi betegségre már az 1980-es évektől kezdve modern kezelési mód áll rendelkezésre. Felmérések szerint öt-hat éves korban a gyermekek 15-20%-ánál fordul még elő az alvás közbeni ágybavizelés.
 
Új termékekkel erősíti piaci pozícióit az EVM Rt. 2004.11.16. háztartási cikkek EVM Rt. Pepper
  Új fejezetet kezdett 2004-ben az EVM Rt., a hazai háztartás-vegyipari piac egyik meghatározó szereplője. A vállalat a piaci kihívásokra válaszolva lényegi átalakításokat hajtott végre stratégiájában és termékpalettáján. A cél az innovatív és költséghatékony működés mellett, modern és megújult termékcsaládok kialakítása és piacra dobása volt.
 
A társadalmi szerepvállalás fontos, mégis kevés publicitást kap a hazai médiában 2004.11.15. Pepper
  A közelmúltban több kutatás is igyekezett fényt deríteni a magyarországi adományozási kedvre, kultúrára, szokásokra. Egyes felmérések szerint a társadalmi szerepvállalás nagyságrendje tavaly elérte a 31,6 milliárd forintot. Annak ellenére, hogy a nagyvállalatok ilyen jelentős összegeket fordítanak adományozásra, ezirányú tevékenységük nem minden esetben kap "méltó" visszhangot a médiában. Vajon mi az oka annak, hogy a vállalatok úgy érzik, csukott fülekre találnak a szerkesztőségeknél társadalmi szerepvállalásukról tájékoztató információjukkal? Erre igyekezett választ találni az a háromirányú kutatás, melyet most fejezett be ügynökségünk.
 
Parenting-az ügyféltámogatás új szintje az Exactnál Magyarországra központosítást és új ügyfeleket hoz a stratégiaváltás 2004.11.10. számítástechnika Exact Szoftver Pepper
  Az Exact Software, a kis-és középvállalkozások ERP megoldásait fejlesztő és szolgáltató szoftvervállalat 20 éves fennállásának legfontosabb stratégiaváltását hajtotta végre. A vállalat legnagyobb részét alkotó Exact International divízió három éves munkával megalkotta a "Parenting" stratégiát, amely lényeges változásokat jelent a cég üzletpolitikájában és szolgáltatásaiban. A jelentős szemlétletbeli és gyakorlati módosításokat tartalmazó váltás az Exact és ügyfelei számára egyaránt érzékelhető fejlődést jelent.
 
Már több mint 700 ezer látogató fordult meg a békéscsabai OBI-ban 2004.11.09. kereskedelem OBI Pepper
  Egy éve, 2003. november 13-án nyitotta meg kapuit az OBI békéscsabai áruháza. Az eltelt egy év sikeresen zajlott, hiszen az OBI első számú áruházként, egy tető alatt elégíti ki a ház-és lakásépítési, átépítési, lakás felszerelési, barkácsolási, lakberendezési, kertészeti igényeket. A régióra jellemző kiskert és szőlőművelés iránti igényeket figyelembe véve a csabai áruházban sikertörténet a 3000 négyzetméteres kertészet is. A születésnapi programsorozatot november 12-14. között óriási akciók és egész hétvégén át zajló rendezvénysorozat kíséri.
 
Ambiciózus célokkal indul az italoskarton-gyártók összefogása 2004.11.04. non-profit szféra Italoskarton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés PeppeR
  A szelektív hulladékgyűjtési rendszer jobb kihasználása, a begyűjtés koordinálása érdekében új összefogást hoztak létre a hazai piacon jelen lévő italoskarton-gyártók. A három legnagyobb italoskarton gyártó, a Tetra Pak Hungária Rt., a SIG Combibloc Kft. és az Elopak magyarországi képviselete megalapította az Italoskarton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülést. A szervezet célja a kartoncsomagolás környezetvédelmi előnyeinek bemutatása és a szelektív hulladékgyűjtés ösztönzése. Az alapítók arra törekszenek, hogy az italoskarton dobozok visszagyűjtési és újrahasznosítási aránya 2008-ra hazánkban elérje a 25%-ot.
 
Csütörtökön nyílik az OBI új dunaújvárosi áruháza 2004.10.19. kereskedelem OBI PeppeR
  Csütörtök reggel nyolc órától nyílik az OBI áruházlánc új, dunaújvárosi áruháza. A Venyimi úton 7900 m2-es alapterületen, 3200 m2-es kertészettel épült új áruház célja, hogy a város és a régió első számú otthonteremtési és kertészeti áruháza legyen. A beruházás 85 új munkahelyet teremt a régióban.
 
Az OBI vásárlók akciójából játszóteret újítottak fel Miskolcon 2004.10.05. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI Magyarország és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködésében felújított játszóteret adtak át ma a miskolci Vadasparkban. A beruházás hátterét az idén 10 éves születésnapját ünneplő OBI Magyarország május 27-től június 15-ig tartó, vásárlókkal közös karitatív akciója adta. Ez utóbbi keretében minden 1000 forintnyi vásárlásból 10 forintot játszóterek felújítására fordítottak. Az új játszótér minden tekintetben, így a biztonság és a környezetbarát jelleg szempontjából is megfelel az Európai Unió által támasztott követelményeknek.
 
Állatkerti program az éjszakai ágybavizelő kisgyermekek számára 2004.10.04. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Magyarországon mintegy 90 000 kisgyermek szenved éjszakai ágybavizelésben. A Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány a betegségben érintett családoknak nyújt információs segítséget. Május óta működik az Alapítvány szervezésében az Enuresis Siker Klub (a betegség latin megfelelője az enuresis nocturna), melynek célja, hogy az érintett szülők, családtagok megosszák egymással tapasztalataikat az éjszakai ágybavizelés tüneteinek kezelését illetően. További fontos cél a gyerekek számára egyértelművé tenni, hogy a bajban nincsenek egyedül; ne szégyelljék a betegséget, hanem szüleikkel forduljanak orvoshoz a problémával. Az első Siker Klub rendezvény október 2-án, az Állatkert Játszóházban zajlott.
 
Tanácsok az éjszakai ágybavizelés kezelésére 2004.09.28. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Magyarországon a becslések szerint mintegy 90 000 család érintett a gyermekkori éjszakai ágybavizelésben. Pedig az enuresis nocturna - vagyis az 5 évesnél idősebb lányok és a 6. évüket betöltött fiúk éjszaka, alvásban történő akaratlan bevizelése - sok esetben gyógyítható. A Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány célja, hogy felvilágosító munkával segítse az éjszakai ágybavizelésben szenvedő gyermekek gyógyulását. Szinte nincs olyan nap, hogy ne érkeznének hívások az Alapítvány mobil információs vonalára (06-20/478-53-30). Az info-vonal célja segítséget nyújtani a szülőknek a megfelelő szakrendelő kiválasztásában, információt adni a betegségről, valamint a lehetséges kezelési módokról.
 
Új épületbe, a város szívébe költözött az OBI Tatabányán 2004.09.27. kereskedelem OBI PeppeR
  A külvárosból a város szívébe, egy vadonatúj épületbe költözött az OBI Tatabányán. A Győri úton 6400 m2-es alapterületen, közel 2000 m2-es kertészettel épült új áruház továbbra is a város és a régió első számú otthonteremtési és kertészeti áruháza lesz, amely a réginél négyszer nagyobb eladótéren, megújult árukészlettel várja csütörtöktől a látogatókat. Az építkezés 138 nap alatt, az OBI saját beruházásában valósult meg, összértéke eléri az egymilliárd forintot, és 45 új munkahelyet teremt a régióban. A költözés miatt a város egy percre sem marad OBI nélkül! Egyedülálló módon szeptember 29-én még a régi áruházban zárják a pénztárakat, szeptember 30-án reggel nyolc órától pedig már az új létesítményben köszöntik az első látogatókat.
 
Októberben utazik a HAESF ösztöndíjasok első csoportja az USA-ba 2004.09.23. pénzügyek MAVA - Hungarian American Enterprise Fund PeppeR
  Elbírálásra kerültek a Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alaphoz beérkezett pályázatok. A döntés értelmében a két különböző program keretében összesen 20 magyar diák és szakember utazhat ez év októberében s képezheti magát maximum egy éven keresztül az Amerikai Egyesült Államokban. A programok célja, hogy elősegítsék az ösztöndíjak nyerteseinek szakmai fejlődését, a megszerzett tudás és tapasztalatok cseréjét a magyar és az amerikai szakemberek között, s nem titkolt szándéka továbbá az is, hogy szorosabbra fűzze Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolatait.
 
A légiközlekedés mutat példát a 3G-nek 2004.09.22. vezetői tanácsadás Roland Berger PeppeR
  A hazai mobilszolgáltatók aggályokkal teli várakozással tekintenek a harmadik generációs UMTS bevezetése elé. Fenntartásaiknak az adhat okot, hogy a nyugaton már bevezetett 3G-re még sehol nem sikerült nyereséges üzleti modellt kidolgozni. A Roland Berger kutatásai szerint a telekommunikációs vállalatoknak a légitársaságokról érdemes példát venni.
 
Az OBI vásárlók akciójából új, környezetbarát játszóterek épülnek 2004.09.01. kereskedelem OBI PeppeR
  Az ősz folyamán húszmillió forintos beruházás keretében országszerte 14 európai uniós normáknak megfelelő játszóteret adnak át Az európai uniós szabványok átvétele sürgeti a játszóterek átalakítását, mivel a magyarországi játszóterek jelentős része nem felel meg az uniós normáknak. Az idén 10. születésnapját ünneplő OBI Magyarország vásárlókkal közös karitatív akciója eredményeként ősszel országszerte 14 új játszóteret adnak át. A beruházás összértéke eléri a 20 millió forintot.
 
Sikeres környezetvédelmi átvilágítás az OBI áruházakban 2004.08.18. kereskedelem OBI PeppeR
  Az áruházlánc ismét bizonyította a környezetvédelem iránti elkötelezettségét Külső tanácsadó céget bízott meg az OBI áruházlánc környezetvédelmi tevékenységének átvilágításával. A hazánkban még ritka, de Európában szinte elengedhetetlen vizsgálat sem környezeti problémát, sem környezeti veszélyeztetést nem állapított meg az OBI áruházaiban. Az átvilágítás - amelyet az OBI saját maga kezdeményezett - önmagában is bizonyítja az áruházlánc környezetvédelem iránt tanúsított elkötelezettségét, amely az évek óta futó sikeres közösségi programokban is megnyilvánul.
 
Bokréta került az új tatabányai OBI-ra 2004.06.30. kereskedelem OBI PeppeR
  A Győri úton új épületbe és ezzel a városközpontba költözik ősszel a tatabányai OBI, amely továbbra is a város és a régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét tölti be. Az építkezés mai bokrétaünnepségén Reiter László, az OBI Magyarország vezetője és Bencsik János, Tatabánya polgármestere helyezett napi újságokat, az áruház tervrajzát és pénzérméket tartalmazó emlékhengert az új épület alapjába. Az áruház 6400 négyzetméteres alapterületen épül, melyen belül egy közel 2000 négyzetméteres kertészet is helyet kap. Az áruház a meglévő 46 mellett 40 új munkahelyet teremt a régióban. Az építkezés az OBI beruházásaként, az AST Hungária Kft. kivitelezésében valósul meg, összértéke többszáz millió forint.
 
A Matáv az Év Vállalati Adományozója 2004.06.28. telekommunikáció Magyar Telekom (Matáv) PeppeR
  A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) a Matávnak ítélte a 2003-as Év Vállalati Adományozója díjat. Az elismeréssel a magyarországi adományozásban élenjáró gazdasági szervezeteket jutalmazza az alapítvány. A díjat 1995 óta minden évben kiosztják, a Matáv - a NIOK történetében egyedülálló módon - másodszor érdemelte ki ezt a magas rangú kitüntetést. A díjat Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója vette át.
 
Elhelyezték a szolnoki OBI alapkövét 2004.06.23. kereskedelem OBI PeppeR
  A Szandai réten ősszel nyitja meg kapuit a szolnoki OBI áruház, amely a város és a régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét töltheti be. Az építkezés mai alapkőletételi ünnepségén Reiter László, az OBI Magyarország vezetője és Botka Lajosné, Szolnok polgármestere helyezett napi újságokat, az áruház tervrajzát és pénzérméket tartalmazó emlékhengert az áruház alapjába. Az áruház 8000 négyzetméteres alapterületen épül, melyen belül egy 2000 négyzetméteres kertészet is helyet kap. Az áruház 85 új munkahelyet teremt a régióban. Az építkezés a Real Szanda-Immo Kft. beruházásaként, a Market Építő Rt. kivitelezésében valósul meg, összértéke többszáz millió forint.
 
Bokréta került az ősszel nyíló dunaújvárosi OBI-ra 2004.06.22. kereskedelem OBI PeppeR
  Az Aranyvölgyi úton ősszel nyitja meg kapuit a dunaújvárosi OBI áruház, amely a város és a régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét töltheti be. Az építkezés mai bokrétaünnepén Reiter László, az OBI Magyarország vezetője és dr. Kálmán András, Dunaújváros polgármestere helyezett napi újságokat, az áruház tervrajzát és pénzérméket tartalmazó emlékhengert az áruház alapjába. Az áruház több mint 7000 négyzetméteres alapterületen épül, amelyen belül egy 2000 négyzetméteres kertészet is helyet kap. Az áruház 85 új munkahelyet teremt a régióban. Az építkezés az OBI beruházásában, a Csaba-Ép Kft. kivitelezésében valósul meg, összértéke többszáz millió forint.
 
A szolgáltatások kihelyezése megkezdődött Európában 2004.06.15. vezetői tanácsadás Roland Berger PeppeR
  Minden tizedik európai vállalatból négy már megkezdte szolgáltatási tevékenységeinek külföldre való kihelyezését, derült ki az első, vezető európai cégek offshore stratégiájáról szóló átfogó tanulmányból. A kutatást az UNCTAD és a Roland Berger Stratégiai Tanácsadók Cég közösen végezték, vállalatok olyan reprezentatív mintáját vizsgálva, melyek az 500 vezető európai vállalat teljes bevételének több mint 20%-át adják.
 
400 milliárd euró kiaknázatlan növekedési tőke Európa vezető vállalataiban 2004.06.09. vezetői tanácsadás Roland Berger PeppeR
  Európa árbevétel szempontjából legnagyobb vállalatai - köztük két magyar vállalat - 400 milliárd EUR értékben hagynak belső forrásokat kihasználatlanul s ezzel hatalmas forrásmennyiség marad kiaknázatlanul - vonta le a következtetést közelmúltban végzett kutatásából a Roland Berger Strategy Consultants tanácsadócég. A 7 európai iparág 19 szegmensének 213 nagyvállalatát vizsgáló kutatás eredményeit összegző "Cash for Growth" tanulmányt a június 9-én Budapesten megrendezett üzleti reggeli keretében tárta nyilvánosság elé a vállalat.
 
Korszerűsítéssel és terjeszkedéssel ünnepel az OBI 2004.05.26. kereskedelem OBI pepper
  A 10 éve Magyarországon lévő OBI három új, egy átköltöztetett és egy felújított áruházzal erősíti piacvezető pozícióját. Új áruházak nyitásával és a régiek korszerűsítésével ünnepel a 10 éve Magyarországon lévő OBI.
 
Az éjszakai ágybavizelés ne legyen akadálya a nyaralásnak 2004.05.26. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Az éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna) sok kisgyereknek keseríti meg a nyári szünidőt: szégyenletesnek képzelt betegségük miatt nem mernek táborozni, nyaralni utazni; kénytelenek a szünidőt otthon tölteni. A Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány célja felhívni a szülők figyelmét: ne halogassák a kezelést, ne várjanak arra, hogy gyermekük kinövi a betegséget. A probléma a legtöbb esetben kezelhető, nem szükséges lemondani a nyári pihenésről, szórakozásról!
 
Korszerűsítéssel és terjeszkedéssel ünnepel az OBI 2004.05.26. kereskedelem OBI PeppeR
  Új áruházak nyitásával és a régiek korszerűsítésével ünnepel a 10 éve Magyarországon lévő OBI. Az áruházlánc az áprilisban zárult gazdasági évben 10,5 millió látogatót fogadott és 34,3 milliárd forintos bevételt könyvelhet el. A most induló gazdasági évben három új áruházat nyitnak: Dunaújvárosban, Szolnokon és a budapesti Savoya Parkban. Emellett a modernizációs és korszerűsítési céloknak megfelelően teljesen új épületbe helyezik át a tatabányait, és felújítják az újpesti áruházat is. A beruházásoknak köszönhetően egyharmadával, 120.000 m2-re nő az áruházlánc összesített eladótere.
 
"A Matáv hozzáad" program támogatásával korszerű, mobil lélegeztető géphez jutott az Országos Mentőszolgálat 2004.05.25. telekommunikáció Magyar Telekom (Matáv)
  A Magyarországon működő eset-kocsik mindössze 40%-a rendelkezik korszerű, mobil lélegeztető-készülékkel. "A Matáv hozzáad" program támogatásával az Országos Mentőszolgálat újabb autóját sikerült felszerelni a legmodernebb ellátást biztosító készülékkel. Az eszköz a kiemelten súlyos esetekhez kiérkező mentőorvosok munkáját segíti, gyermekek és felnőttek korszerű ellátására is alkalmas. A közel kétmillió forintot érő életmentő eszközt ma délelőtt adták át a XIII. kerületi Bázis Mentőállomás számára.
 
"A Matáv hozzáad" program kétmillió forinttal segíti a Baranya Megyei Kórházat 2004.05.20. telekommunikáció Magyar Telekom (Matáv) PeppeR
  "A Matáv hozzáad" program támogatásával újabb egészségügyi intézmény gazdagodhat korszerű és nélkülözhetetlen életmentő készülékkel. Ezúttal a Baranya Megyei Kórház kardiológiai, sebészeti és belgyógyászati osztálya jutott kétmillió forintos támogatáshoz a Matáv társadalmi szerepvállalás programjának keretében. Az adományt Szabó Gyula, "A Matáv hozzáad" program vezetője adta át ma Pécsen dr. Horváth Zoltánnak, a kórház főigazgatójának.
 
"A Matáv hozzáad" program támogatásával új orvosi berendezéshez jut a Schöpf-Mérei Ágost Kórház 2004.05.03. telekommunikáció Magyar Telekom (Matáv) Pepper
  Bár az időben felismert betegség gyógyítható, Magyarországon évente mintegy hatszáz nő hal meg méhnyakrákban. "A Matáv hozzáad" társadalmi szerepvállalási program két és fél millió forintos támogatásával a Schöpf-Mérei Ágost Kórház egy, a kóros elváltozásokat nagy találati biztonsággal kimutató video kolposzkóphoz jut hozzá.
 
Európai fiatalok a márkák világában 2004.04.28. piackutatás Millward Brown PeppeR
  A Millward Brown 10 európai országban, köztük Magyarországon végzett kutatást a 18 - 25 éves fiatalok körében. A kutatásból kiderül, hogy a kulturális különbségek ellenére az európai fiatalok több mindenben hasonlítanak egymásra, mint amennyiben különböznek. Életstílusukra, öndefiníciójukra, vágyaikra és félelmeikre a legnagyobb hatást a materiális fogyasztás gyakorolja.
 
Nő az igény az éjszakai ágybavizelés kezelésére 2004.04.16. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Felmérések szerint nincs olyan általános iskolai osztály, ahol legalább egy gyermek ne szenvedne éjszakai ágybavizelésben. A betegségről végzett felvilágosító tevékenysége során a Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány az összes általános iskolának tájékoztató füzetet postázott az éjszakai ágybavizelésről. Céljuk, hogy a tájékoztató füzet alapján az osztályfőnökök felhívják a szülők figyelmét a betegség kezelésének fontosságára. Egy hét alatt mintegy 100 iskola jelzett vissza az Oktatási Minisztérium támogatását élvező alapítványi levélre, további információt igényelve a betegség kezeléséről, illetve az Alapítvány munkájáról.
 
Új együttműködésbe kezdett a SIG Combibloc és a Sió Eckes 2004.04.05. csomagolóanyag SIG - Combibloc PeppeR
  Újonnan induló együttműködés keretében a SIG Combibloc technológiájával és dobozaiban, új kivitelben készülnek a Sió Eckes Kft. kitűnő minőségű termékei. Április elejétől a vásárlók is találkozhatnak az üzletekben az egyliteres, új formatervezésű, combiTwist csavarzáras italokkal. A svájci tulajdonú vállalat hazánkban is jelentős súllyal bír az élelmiszeripar részére szállított csomagolóanyag-ipari rendszerek piacán.
 
VII. Vezérigazgató Találkozó 2004.04.03. konferenciaszervezés CEBC PeppeR
  Április 1. és 3. között megtartották a VII. Vezérigazgató Találkozót a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállóban. A találkozón a legnagyobb magyarországi vállalatok soraiból 45 cég mintegy 70 résztvevővel képviseltette magát. A csütörtökön megnyitott három napos konferencia témája "Magyarország az Unió kapujában" volt.
 
Online játék a gyógyulásért 2004.03.09. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Az éjszakai ágybavizelés kezelésének egyik legnehezebb eleme az érintett gyermekek és családtagok bizalmának megszerzése. A Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány weboldalán indított interaktív Jó Éjszakát Játék célja játékos körülmények között ráébreszteni a gyerekeket és szüleiket a kezelés fontosságára. Erre a statisztika szerint különösen nagy szükség van: a mintegy 90 000 ágybavizelésben szenvedő gyerek közül mindössze néhány ezer fordul orvoshoz!
 
Új társadalmi szerepvállalási programot indít a Matáv 2004.03.03. telekommunikáció Magyar Telekom (Matáv) PeppeR
  Egységbe fogta társadalmi szerepvállalási programjait a Matáv. 2004 márciusától "A Matáv Hozzáad" program néven futó, példaértékű kezdeményezés célja, hogy a Matáv a civil szférának juttatott - éves szinten 200 millió forintot elérő - hozzájárulását strukturáltan, a leginkább rászorulóknak juttassa el. "A Matáv Hozzáad" program négy területet ölel fel: "Az igazán fontos adományok"; "A jótékony számok"; "Az igazán fontos beszélgetések" és "A matávos hozzáad".
 
Irodát nyitott Lengyelországban a magyar székhelyű TARGET 2004.02.05. HR szolgáltatások Target PeppeR
  A TARGET vezetői tanácsadó cég, amely Magyarországon 1994-ben kezdte meg működését, 2004. február 2-án megnyitotta lengyelországi irodáját. A vállalat elsősorban nemzetközi ügyfelek számára nyújt fejvadász és tanácsadói szolgáltatásokat. A TARGET az elmúlt tíz évben Közép-Európa több fővárosában létesített irodákat, így szolgáltatásai Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Romániában és Lengyelországban is elérhetőek.
 
Elkészült az OBI magyar nyelvű honlapja - középpontban a vásárló 2004.01.21. kereskedelem OBI PeppeR
  Elkészült a 14 áruházával hazánkban is kiemelkedő piaci szereplőnek számító OBI magyar nyelvű honlapja. A www.obi.hu címen elérhető honlap szerkezete a német anyacég rendszerébe illeszkedik, és saját fejlesztés eredményeként jött létre. A honlap a vásárlók igényeit tartja szem előtt. Folyamatosan megtekinthető a szezonális és akciós termékek kínálata, az áruházak megközelítését pedig térképek segítik. A honlapon keresztül a vásárlók e-mailben is feltehetik kérdéseiket, a leendő munkavállalók számára pedig online karrierközpontot alakítottak ki. A figyelmes honlaplátogatók még azt is megtudhatják, honnan ered az OBI neve.
 
Új amerikai ösztöndíj lehetőség magyarok számára 2004.01.13. pénzügyek MAVA - Hungarian American Enterprise Fund PeppeR
  A Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap (HAEF) ma jelentette be a Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap (Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund, HAESF) létrehozását, amelynek célja, hogy két program keretében támogassa magyar szakemberek Egyesült Államokbeli tanulását és szakmai fejlődését.
 
Hétfőtől téli vásár az OBI áruházakban 2003.12.22. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI áruházak december 22-én, hétfőn kezdik a külföldön már évek óta sikeres kereskedelmi akciót, a téli vásárt. Ennek keretében már az ünnepek előtti napokban rendkívül kedvezményes árakon vásárolhatók meg bizonyos termékek. "Az akcióval is azt szeretnénk tudatosítani, hogy barkácsáruházi profilunkat a lakberendezési profillal bővítjük. Ezzel az otthonteremtés minden szintjén ki tudjuk szolgálni vásárlóinkat: az építésen és lakásfelújításon át az otthon berendezéséig" - mondta Reiter László, az OBI Magyarország első számú vezetője.
 
Először látogatta meg kínai nagykövet a Flextronics Ipari Parkjait 2003.12.15. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  A Flextronics, a világ vezető elektronikai gyártója jelenleg kínai nagyvállalatok termelésének Magyarországra hozataláról folytat tárgyalásokat. A kínai vállalatok ugyanis egyre inkább érdeklődnek európai gyártási, gyártatási lehetőségek iránt. Ehhez azonban szükségük van megfelelő kapacitású termelő egységre, a megfelelő technológiák, valamint az Európai Uniós normák és előírások ismeretére, valamint a szaktudás meglétére. Köztudott, hogy a bérmunka-költség Kínában a legalacsonyabbak között van. Miért gondolkodnak mégis termelésük kiterjesztésében, illetve más országokba telepítésén a kínai nagyvállalatok?
 
Ingyen karácsonyfa és sütemény az OBI áruházakban 2003.12.12. kereskedelem OBI PeppeR
  Az OBI áruházak "Velünk szép lesz" szlogennel, karácsonyi rendezvényekkel és akciós árakkal várják a karácsonyi bevásárlókat. Ehhez járul a hosszított, reggel 8-tól este 20 óráig tartó nyitva tartás. Ezüstvasárnap ajándék karácsonyfa, aranyvasárnap pedig ajándék karácsonyi sütemény a 7000 forint feletti értékben vásárlók jutalma. Vadonatúj szolgáltatásként az áruházakban vásárolt termékekre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállal az áruház. Aki a bőséges árukínálat közepette sem biztos választásában, OBI ajándékutalvánnyal kedveskedhet szeretteinek.
 
Több százezer megmentett élet 2003.12.05. non-profit szféra UNICEF PeppeR
  Két hónap alatt összesen 62 217 telefonhívás érkezett a 1788-as Adományvonalra az UNICEF tetanusz-kampánya támogatására. A magyar adományozók hívásonként 100 forinttal, vagyis összesen 6 217 100 forinttal segítették az UNICEF Védőoltás Programját, melynek keretében világszerte 240 millió fiatal nőt, azaz leendő anyát szeretnének beoltani tetanusz fertőzés ellen.
 
A Magyarországon is jelen lévő Hewitt lett Amerikában az év legjobb HR tanácsadó cége 2003.12.01. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  Amerikai vállalatok vezetőit kérdezték tanácsadó cégek, köztük öt HR tanácsadó cég szolgáltatásairól. A felmérés eredményének konklúziója szerint a vállalatok komplett stratégiaalkotást, illetve stratégiai tervezéshez kapcsolódó szolgáltatásokat várnak el a tanácsadó cégektől. Magyarországon ezzel szemben a hazai palettán szereplő vállalatokat még arra is motiválni kell, hogy újszerű szolgáltatásokat vegyenek igénybe, nem beszélve a hosszabbtávú megbízásokról.
 
Szent Katalin - az ágybavizelők védőszentje 2003.11.24. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  November 25-e Alexandriai Szent Katalin napja. Kevesen tudják, hogy Szent Katalint nem csupán a kórházak, a betegek és az elesettek, hanem az ágybavizelők patrónusaként is tisztelik. Az éjszakai ágybavizelés magyarországi kezelésével foglalkozó Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány ezentúl minden évben megemlékezik erről a napról: "Így szeretnénk felhívni a figyelmet erre betegségre, melynek létezéséről sokan nem tudnak, vagy nem akarnak tudomást venni" - nyilatkozta Dr. Szabó László, az Alapítvány elnöke. Az éjszakai ágybavizelés (latinul enuresis nocturna) az öt évesnél idősebb gyerekek éjszaka, alvásban történő akaratlan bevizelését jelenti.
 
A Flextronics nyerte az idei Üzleti Etikai Díjat 2003.11.12. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  Idén a Magyarországon immáron 10 éve jelenlévő Flextronics nyerte el az Üzleti Etikai Díjat, a multinacionális vállalatok kategóriájában. A díj átadására 2003. november 12-én, az E-Magyarország, e-kormányzat Konferencia keretében kerül sor, s László Ervin professzor, a Budapesti Klub alapítója adja át az arra érdemes vállalatoknak. A Budapest Klub által alapított és a Piac és Profit üzleti magazin által működtetett Üzleti Etikai Díjat negyedszer osztják ki a hazai gazdasági élet kimagaslóan tisztességes üzleti magatartást tanúsító vállalatainak.
 
Rejtőzködő páciensek vagy aluldiagnosztizált betegség? 2003.11.04. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Felmérések szerint az éjszakai ágybavizelésben szenvedő gyermekek közül csak minden hatodik fordul orvoshoz a problémával; a krónikus gyermekbetegség a többiek életét akár hosszú éveken át megkeserítheti. A helyzet sajnos a szomszédos országokban sem jobb - többek között ez derült ki a pest megyei Monoron megrendezett nemzetközi orvoskonferencián.
 
Vöslauer: nő a fogyasztás és nő az ismertség 2003.10.20. élelmiszeripar Vöslauer PeppeR
  Az idei nyári kánikulának köszönhetően tovább nőtt az ásványvízfogyasztás Magyarországon. A Magyar Ásványvízszövetség és Terméktanács előzetes számításai alapján idén az egy főre eső fogyasztás 60 literre nő. Bár ez még mindig elmarad a szomszédos Ausztria 85-90 literes fejenkénti fogyasztásától, a szakemberek a "hátrány" mielőbbi kiegyenlítését jósolják.
 
Ötszáz óvoda játékkészlete újul meg az UNICEF-nek köszönhetően 2003.10.15. non-profit szféra UNICEF PeppeR
  Hazánkban sok kisgyerek nem ismerheti meg az önfeledt játék örömét. Nemcsak otthon nem kerülnek szép, okos játékok a kezükbe, de az óvodákban is csak néhány kopott építőkocka vagy baba vár rájuk. Az óvodákat fenntartó önkormányzatok, főként a kisebb településeken, keveset tudnak áldozni gyermekintézményeikre. Így új könyvek vagy fejlesztő játékok beszerzésére már alig jut az amúgy is szűkös költségvetésből. Ezeken az óvodákon szeretne segíteni az UNICEF Magyar Bizottsága azzal a mintegy 32 millió forintos adománnyal, melyből olyan kistelepülési óvodák játékkészlete bővülhet, melyek az elmúlt években csak minimális mértékben tudtak áldozni eszköz-, játék-, és könyvállományuk fejlesztésére. Az első 100 ezer forintos játékcsomagot Halász Judit adta át az UNICEF képviseletében az 1700 lakosú Jásztelek óvodájának.
 
A folyadékpótlás kritikus tényező lehet 2003.10.09. élelmiszeripar Vöslauer PeppeR
  Minden sporttevékenység során nagyon fontos az izzadás során elveszített víz, elektrolitok és ásványi anyagok pótlása. A Vöslauer neve egybefonódott az egészséges életmóddal és a sporttal. A nyár kezdetén strandröplabda-bajnokság támogatója volt, júliusban pedig ünnepélyes keretek között hosszú távú szponzorációs szerződést kötött Risztov Éva világbajnoki ezüstérmes úszóval. Ausztria kedvence ásványvize az október 19-én rajtoló Bécs-Budapest Szupermaratonon hivatalos ásványvíz-szállítóként vállal szerepet.
 
Innovatív megoldásokat fejlesztett ki a Vöslauer 2003.10.06. élelmiszeripar Vöslauer PeppeR
  A tavasz óta Magyarországon is kapható Vöslauer ásványvizek nemcsak egyedülálló összetételükkel, hanem az innovatív gyártási és csomagolási technológiai megoldásokkal is kiemelkednek versenytársaik közül. Ausztria piacvezető ásványvízmárkája arra törekszik, hogy a magyarországi ásványvíz-piacon is a három legnagyobb külföldi márka egyikévé váljon.
 
Hogyan egészíti ki egymást a mobil és vezetékes kommunikáció? 2003.10.01. telekommunikáció Magyar Telekom (Matáv) PeppeR
  Csaknem egyéves előkészítő munka eredményeként 2003 júniusában elkészült az elektronikus hírközlésről szóló törvény tervezete, melynek kapcsán egyre inkább előtérbe kerül a távközlési piac jelene és jövője. A vezetékes és mobilkommunikáció csak látszólag a gigászi nagyvállalatok csatája. A versengés beleszól az emberek mindennapjaiba, átalakítja környezetünket és életvitelünket..
 
A Flextronics megtámadja a kaliforniai esküdtszék döntését 2003.09.26. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  A Flextronics International Ltd. (Nasdaq: FLEX) bejelentette, hogy megdöbbentette a kaliforniai Orange County megye esküdtszékének a Flextronics céget elmarasztaló mai döntése, amely összesen 934 millió USD - egy 931 millió USD összegű büntető kártérítést tartalmazó - kártérítést ítélt meg a Beckman Coulter cégnek a két vállalat gyártási együttműködési szerződése kapcsán felmerült, eredetileg 2,2 millió USD kártérítési igénnyel indult jogvitában
 
Bizonytalanok a HR vezetők a szakma jövőjét illetően 2003.09.15. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  A Hewitt Inside HR tanácsadó cég megbízásából a GfK Hungária Piackutató Intézet végzett felmérést a nagyvállalatok körében, melynek célja a belső HR politikák prioritásainak, illetve a külső HR szolgáltatások igénybevételi szokásainak és tendenciáinak feltérképezése volt. A felmérés szerint a vállalatok többsége a HR témakörök csak kis szeletével foglalkozik.
 
300 forinttal megmenthető egy anya és újszülött gyermeke élete 2003.09.09. non-profit szféra UNICEF PeppeR
  Évente 30 000 anya és 200 000 csecsemő életét mentheti meg az UNICEF tetanusz elleni világprogramja. A fertőzés veszélyének kitett országokban az elégtelen kórházi feltételek miatt a tetanusz halálos fenyegetést jelent a szülő anyákra és újszülöttjeikre. Idén Magyarország is csatlakozik az újszülöttkori- és anyasági tetanusz elleni világméretű akcióhoz. Magyar adományozók most először lehetnek közvetlenül részesei egy betegség világméretű felszámolásának. Szeptember és október hónapban a program támogatható a Matáv Adományvonal (1788) hívásával.
 
A munkajogi szabályok további egységesülése várható az új Európában 2003.09.08. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  Az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozó országok körében kezdett átfogó kutatássorozatot a világ egyik vezető HR tanácsadó cége, a Hewitt. Az első kutatás témáját a munkajog törvényi szabályainak és gyakorlatának összehasonlítása adta. A Hewitt tanulmánya megállapítja, hogy miközben törvényhozási, szabályozási szinten már drámai mértékű változtatásokra nincs szükség, a munkáltatóknak egyes területeken mégis szükséges felülvizsgálniuk eddigi politikájukat és gyakorlatukat.
 
Mi lesz a munkavállalói képviseleti szervek sorsa a csatlakozás után? 2003.09.06. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  Az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozó országok körében kezdett nemrég átfogó kutatássorozatot a világ egyik vezető HR tanácsadó cége, a Hewitt, melynek második tanulmánya a munkavállalói képviseletek jogait hasonlítja össze. A kutatás a csatlakozó országok szabályozását és gyakorlatát elemzi az üzemi tanácsok és szakszervezetek működésével, illetve jogosítványaival kapcsolatban.
 
A Flextronics a Microcell felvásárlására készül 2003.08.19. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  A Flextronics (NASDAQ: FLEX) a mai napon bejelentette, hogy Microcell Csoport - a vezeték nélküli Global System for Mobile Communications ("GSM"), a General Packet Radio Service ("GPRS") és az Enhanced Data Rates for Global Systems for Mobile Communications Evolution ("EDGE") szabványok alapján készült mobiltelefonok ún. ODM (Original Design Manufacturer), azaz eredeti tervezését végző egyik vezető gyártója - felvásárlására vonatkozó megállapodást írt alá
 
Frissítő piaci bevezetés Magyarországon 2003.07.09. élelmiszeripar Vöslauer PeppeR
  A Vöslauer Természetes Ásványvíz tavasz óta felfrissíti Magyarországot. Az osztrák piacvezető cég immár a prémium-ásványvizek magyarországi, erőteljesen növekvő piacának is új impulzust ad innovatív termékeivel. A Vöslauer kommunikációs kampánya során a "jó közérzet" és az "úszás" témájára helyezi a hangsúlyt. Franziska van Almsick révén az osztrák piacvezető cég egy, a vizek világában közismert nemzetközi személyiséget nyert meg. Mostantól a Vöslauer a fiatal magyar úszóreménység, Risztov Éva karrierjét is támogatja és ezzel egy magyar sportolót állít bevezető kampányának élére.
 
A Vöslauer Rt. 2003. féléves mérlege 2003.07.02. élelmiszeripar Vöslauer PeppeR
  A Vöslauer Ásványvíz Rt. abszolút rekordot ünnepel júniusban: "A cég történetében először szállítottunk ki egy hónap alatt 25 millió liternél többet" - mondta Alfred Hudler, a Vöslauer igazgatótanácsának elnöke. "Ez az előző hónaphoz képest 20%-os növekedést jelent."
 
A Flextronics együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel 2003.06.12. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  A közelmúltban 10 éves magyarországi működését ünneplő Flextronics újabb jelentős lépést tett, amikor 2003. június 12-én hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel. Ezzel a több mint 10 000 embert foglalkoztató Flextronics ismét elkötelezte magát Magyarország mellett és megerősítette azt a stratégiát, melyben magyarországi telephelyeinek működtetése és az itt előállított, egyre magasabb hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások központi szerepet játszanak.
 
Sok ezer gyermek nem megy nyaralni az éjszakai ágybavizelés miatt 2003.05.20. egészségügy Száraz Éjszakák Alapítvány PeppeR
  Közel 90.000 éjszakai ágybavizelésben szenvedő gyermeknek és családjaiknak jelent problémát a közelgő nyári szünidő. A "Száraz éjszakák, derűs nappalok" Alapítvány még nagyobb intenzitással folytatja a betegséggel kapcsolatos felvilágosító kampányát annak érdekében, hogy a nyár az ő számukra is a felhőtlen kikapcsolódást jelenthesse.
 
478,1 millió USA dollár lett a HR szolgáltatásokkal foglalkozó Hewitt Associates 2003. II. negyedévi árbevétele 2003.05.20. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  A Magyarországon is jelenlévő Hewitt Associates a 2003-as második negyedévben 478, 1 millió USA dollár árbevételt ért el. A Hewitt anyacége nemcsak pénzügyi eredményeit hozta nyilvánosságra, hanem újabb akvizícióját is bejelentette. A chicago-i Cyborg Worldwide felvásárlása révén a humán erőforrás szolgáltatásokat kínáló cég ezentúl bérszámfejtést is tud kínálni.
 
Tehetségmenedzsment tengeren innen és túl 2003.05.20. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  "A tehetségeket nemcsak megtalálni kell, hanem kiemelt módon is gondozni." Ez lehetne az összefoglaló következtetése annak a felmérésnek, amelyet a világ egyik vezető HR tanácsadó cége, a Hewitt Associates végzett az Egyesült Államokban. Magyarországon is egyre fontosabb kérdés a tehetségek menedzselése, a HR szakemberek 59 százaléka szerint vállalatuk tehetséghiánnyal küzd, ugyanakkor a tudatos tehetségmenedzsment programok kevéssé jellemzőek.
 
e-HR - avagy hogyan befolyásolja az informatika a humán erőforrás gyakorlatát? 2003.04.28. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  A belső kommunikációtól kiindulva a toborzás-kiválasztásig, a teljesítmények menedzselésétől a karrierépítésig mindenhol jelen van az informatika, mint hatékony, gyors és - nem utolsó sorban - megbízható eszköz. Erre a tényre alapozva a Hewitt Inside a maga nemében páratlan felmérést indított melynek célja, hogy felfedje a humán informatikában rejlő lehetőségeket, illetve a HR informatikai megoldások használatának gyakorlatát a magyar vállalatok körében.
 
10 év siker története Magyarországon 2003.04.24. elektronikai ipar Flextronics PeppeR
  A Flextronics az elmúlt tíz évben egy egyszerű bérmunka üzemből dinamikusan fejlődő, magas hozzáadott értéket képviselő, összetett szolgáltatásokat nyújtó, piacvezető vállalattá nőtte ki magát. A Flextronics mára Magyarországon a tervezés, gyártás előkészítés, gyártás, logisztika, visszirányú logisztika és disztribúció teljes skáláját kínálja. A vállalat az elkövetkező években is elkötelezett a kiemelkedő technológiai színvonal, a rugalmasság, és a vevők maradéktalan kiszolgálása mellett.
 
Az INSEAD lett a legrangosabb posztgraduális oktatóközpont Európában 2003.03.13. oktatás Insead PeppeR
  According to the results of the Financial Times survey INSEAD MBA programme has reinforced its rank among the leading business schools. The INSEAD MBA programme was ranked number six overall, ranking of 100 MBA programmes worldwide, maintaining its leading position as the number one business school outside of the United States after (Wharton, Harvard, Columbia, Stanford and Chicago). INSEAD, founded in 1950's in France, became the number one business school in Europe again.
 
Júniusban a tudás Budapestre költözik 2003.02.25. oktatás Insead PeppeR
  Első alkalommal tart szemináriumot Közép-Európában a világ egyik legnagyobb és legelismertebb üzletemberképző elitiskolája, az INSEAD. A június 2-6-ig Budapesten sorra kerülő "Business-to-Business" (B2B) marketing szeminárium a szakterület nemzetközileg legkorszerűbb módszereire építve oktatja majd Magyarország és a régió szakembereit.
 
Telefonkonferencia az egészségügyi költségek csökkentéséről 2003.02.07. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  A Hewitt Inside szervezésében került sor nemrégiben "A szervezet számára meghozható legjobb egészségügyi döntések" témakörben telefonkonferencia lebonyolítására. A konferencia során a résztvevők és hallgatók az egészségügyi költségek Egyesült Államokbeli állapotát térképezték fel.
 
Vállalati HR osztályok számokban 2003.01.27. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  Neves magyarországi nagyvállalatok részvételével, tavaly novemberben alakult HR Forrás Klub tagjai első lépésként a HR kontrolling szokásait, gyakorlatait, a HR kontrollinggal foglalkozó munkatárs feladatait vizsgálták meg vállalataikon belül. A HR Forrás Klub első közös felmérésében 16 nagyvállalat vett részt.
 
Itt a HR vége? 2003.01.24. HR szolgáltatások Hewitt Inside PeppeR
  A mai, korszerűnek tartott emberi erőforrás gazdálkodás az ún. HR jelenlegi működési struktúrájának végét, gyökeres átalakulását jósolják a szakma egyes szakértői. Minderről azon a konferencián esett szó, melyen "Itt a HR vége" címmel tartott interaktív előadást Dr. Szelecki Zsolt, a Hewitt Inside ügyvezető igazgatója.
 
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004